ΤΟΝΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ARCHIPELAGOS LUXURY HOTEL ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΣΥΧΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ «ΣΠΙΤΙΚΗ» ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Παρόλο που το επαγγελματικό της μέλλον προδιαγραφόταν λαμπρό στην πολυεθνική εταιρία Nestlé- όπου εργάστηκε για συνολικά 6 χρόνια κατέχοντας επιτελικές θέσεις- εντούτοις επέλεξε συνειδητά να επιστρέψει στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον ελληνικό τουρισμό. Συγκεκριμένα, να εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση, το ξενοδοχείο Archipelagos Luxury Hotel που εδρεύει και λειτουργεί στον καταξιωμένο και δημοφιλή σε όλη την υφήλιο ελληνικό προορισμό, στη Μύκονο.

«Αν και υπήρχαν προοπτικές εξέλιξης στην προσωπική μου επαγγελματική σταδιοδρομία, θεώρησα πιο δημιουργικό το να οδηγήσω την οικογενειακή μας επιχείρηση στην επόμενη φάση εξέλιξής της», επισημαίνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της στο Business Travel blog η ιδιοκτήτρια του Archipelagos Luxury Hotel κυρία Τόνια Παναγοπούλου.

Με ασίγαστο μεράκι, «άσβεστη» αγάπη, διαρκή προσήλωση, συστηματική εργασία και αξιοθαύμαστη αφοσίωση στη δουλειά της οδήγησε επιτυχημένα το Archipelagos Luxury Hotel στην αγορά των deluxe ξενοδοχείων και στην επόμενη φάση ανάπτυξής του, προσδίδοντάς του ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που το διαφοροποιούν σε σχέση με άλλες μυκονιάτικες μονάδες. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η ίδια αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «εκτιμώ πως αυτό που σήμερα μας κάνει να ξεχωρίζουμε σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά είναι η αίσθηση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας που αναβιώνει ο επισκέπτης στο ξενοδοχείο μας, η γαλήνη της «σπιτικής ζεστασιάς», σε συνδυασμό με first-class service και προσοχή στη λεπτομέρεια, σε έναν πολύ ζωντανό προορισμό όπως αυτός της Μυκόνου».

Τα συγκριτικά αυτά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, η συνεχής επαγρύπνηση και υιοθέτηση των τάσεων της διεθνούς ξενοδοχίας αλλά και των απαιτήσεων των ταξιδιωτών της υφηλίου όχι μόνο δεν πέρασαν απαρατήρητα αλλά εκτιμήθηκαν δεόντως από διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες και όχι μόνο. Έτσι, το Archipelagos Luxury Hotel αποτελεί από το 2014 μέλος της Small Luxury Hotels of the World και αποσπά συνεχώς και σταθερά  διεθνείς διακρίσεις. Οι αναγνώστες του Condé Nast Traveler κατέταξαν φέτος το μυκονιάτικο ξενοδοχείο ανάμεσα στα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο και συγχρόνως κατέλαβε τη 2η θέση στην Ελλάδα και στην Τουρκία. «Οι διακρίσεις αυτές μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία, αλλά και δύναμη για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αγάπη και υπευθυνότητα για αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ», τονίζει λιτά μεν αλλά υποσχόμενη πολλά για το μέλλον η κυρία Παναγοπούλου.

Στοχεύοντας ακατάπαυστα στην ενίσχυση της ποιότητας των χαρακτηριστικών και στον εμπλουτισμό της εμπειρίας του επισκέπτη στο Archipelagos Luxury Hotel- που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας- το ξενοδοχείο επιφυλάσσει την τρέχουσα τουριστική σεζόν πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες του. Συγκεκριμένα, οι ανακαινισμένες 20 σουίτες- από τη συνολική δυναμικότητα των 50 δωματίων του ξενοδοχείου- ανακαινίστηκαν και διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες και Jacuzzi, παρέχοντες VIP παροχές και υπηρεσίες στους επισκέπτες του. Παράλληλα, επιδιώκοντας στην ανάδειξη των μυκονιάτικων- κυκλαδίτικων προϊόντων και στη «μύηση» των πελατών του Archipelagos Luxury Hotel στην ακαταμάχητη μυκονιάτικη- κυκλαδίτικη κουζίνα ο νέος σεφ του ξενοδοχείου, κ. Γιώργος Γραμματικόπουλος υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία για την αληθινή γεύση των Κυκλάδων. «Βασικοί άξονες της φιλοσοφίας μας στη γαστρονομία, του Archipelagos Gastronomy έχουν τεθεί η στήριξη των τοπικών παραγωγών της Μυκόνου και γενικότερα των Κυκλάδων. Για το λόγο αυτό, προμηθευόμαστε τυρί από την Τήνο και τη Νάξο, λουκούμια από την Ικαρία, ζυμαρικά από την Πάρο κλπ. προκειμένου να αναδειχθεί η κυκλαδίτικη γεύση και η παραδοσιακή μας κουζίνα στους ξένους επισκέπτες μας. Επιπλέον, με την αρωγή και τη συμβολή του σεφ έχουμε δημιουργήσει έναν λαχανόκηπο, με αποτέλεσμα τα άριστά του προϊόντα να προσδίδουν και αυτά  αυθεντικές, αληθινές  γεύσεις στη Archipelagos Gastronomy», αποκαλύπτει σχετικά η κυρία Παναγοπούλου.

Επιδιώκοντας αδιάλειπτα τη συνεχή ενίσχυση του brand name Archipelagos και την ενδυνάμωση της εμπειρίας μνήμης του ξενοδοχείου στους επισκέπτες, η ιδιοκτησία της deluxe ξενοδοχειακής μονάδας προέβη φέτος στην πρωτοποριακή ενέργεια της δημιουργίας του tailor made αρώματος του ξενοδοχείου. «Το άρωμα που φέρει το διακριτικό τίτλο «Αεράκι του Αιγαίου», περιέχει σε μεγάλο ποσοστό πράσινο τσάι, περγαμόντο, άνθη κλπ. διαχέεται σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου- από διαφόρων τύπων συσκευές και μικρά υλικά- και αποπνέει φρεσκάδα και πολυτέλεια. Έτσι, οι επισκέπτες με το που έρχονται σε επαφή με το συγκεκριμένο άρωμα, ασυνείδητα ο νους και η σκέψη τους πλημμυρίζουν με εικόνες από τη διαμονή τους στο Archipelagos Luxury Hotel», δηλώνει σχετικά η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, εξηγώντας συνάμα τον λόγο για τον οποίο προέβη στη ρηξικέλευθη για τα ελληνικά δεδομένα ενέργεια αυτή.

Πέραν τούτων, η κυρία Παναγοπούλου στη συνέντευξή της στο Business Travel blog αποκαλύπτει το προφίλ των επισκεπτών στο Archipelagos, αναφέρει τις εκτιμήσεις της για την τουριστική κίνηση τη φετινή χρονιά τόσο στο Archipelagos όσο και στη Μύκονο και χωρίς φειδώ λόγων τονίζει ότι «στο χέρι των Μυκονιατών είναι να διαφυλάξουμε την αυθεντικότητα και την ταυτότητα του προορισμού, ενώ οι αρμόδιοι φορείς καλούνται να προστατεύσουν πρώτα από όλα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και τι φυσικές του ομορφιές».

Δεν παραλείπει συνάμα να επισημάνει ότι «εκτός από τις πολυτελείς και ακριβές διακοπές, η Μύκονος διαθέτει μακρά παράδοση, τοπική αρχιτεκτονική και γαστρονομία, ήθη και έθιμα, πολιτιστική κληρονομιά και μέρη στα οποία μπορεί κάποιος να απομονωθεί, αν αποζητήσει την χαλάρωση και την ηρεμία».

Όσοι ξένοι ταξιδιώτες επισκέπτονται τη Μύκονο και επιζητούν την ήσυχη πλευρά της πολυτέλειας, επιλέγουν για τη διαμονή τους το Archipelagos Luxury Hotel. Το ζεστό τους χαμόγελο, τα εγκωμιαστικά τους σχόλια για το μυκονιάτικο ξενοδοχείο και οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις τους σε αυτό, παρακινούν τελείως αυθόρμητα την ιδιοκτησία του να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες, να συνεχίζει να δουλεύει για αυτό που αγαπά και να εξακολουθεί να πράττει τα δέοντα ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των πελατών του Archipelagos Luxury Hotel.

O λόγος της επιστροφής στην Ελλάδα και ασχολίας με τον ελληνικό τουρισμό

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον ελληνικό τουρισμό; 

Επέστρεψα στην χώρα μου από την Ελβετία στην οποία και εργαζόμουν στην πολυεθνική εταιρεία Nestle, για να αναπτύξω την οικογενειακή μας επιχείρηση. Σπούδασα Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετά έκανα μετεκπαίδευση στη Γερμανία στα Οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εργάστηκα συνολικά 6 χρόνια στην πολυεθνική εταιρία Nestle, 3 χρόνια σαν Procurement Planning Executive στην Nestlé Ελλάδος και στην συνέχεια ανέλαβα την θέση Production Planner Manager στην έδρα της Nestlé στο Vevey της Ελβετίας.

Συνδυάζοντας την εμπειρία διοίκησης σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον, με τις τότε υπάρχουσες υποδομές εγχώριας τουριστικής εμπειρίας, διαπίστωσα γρήγορα πως αυτό που πραγματικά ήθελα ήταν να δημιουργήσω ένα διαφοροποιημένο ελληνικό τουριστικό προϊόν διεθνών προδιαγραφών.

Τα ανταγωνιστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Archipelagos Luxury Hotel

Εκτιμώ πως αυτό που σήμερα μας κάνει να ξεχωρίζουμε σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά είναι η αίσθηση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας που αναβιώνει ο επισκέπτης στο ξενοδοχείο μας, η γαλήνη της «σπιτικής ζεστασιάς», σε συνδυασμό με first-class service και προσοχή στη λεπτομέρεια, σε έναν πολύ ζωντανό προορισμό όπως αυτός της Μυκόνου.

«Θεώρησα πιο δημιουργικό το να οδηγήσω την οικογενειακή μας επιχείρηση στην επόμενη φάση εξέλιξής της»

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Archipelagos Luxury Hotel ανήκει στην οικογένειά σας, ήταν αναπόφευκτη η απόφαση να απασχοληθείτε με την πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στη Μύκονο; Και ποιες ήταν οι σκέψεις σας όταν καταλήξατε σε αυτήν την απόφαση; 

Είναι μεγάλη πρόκληση για οποιονδήποτε έχει εργαστεί στο εξωτερικό, σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, η προσπάθεια του να εφαρμόσει το πρότυπο εργασίας που έχει συνηθίσει μέσα στις υπάρχουσες εγχώριες επιχειρηματικές συνθήκες. Αν και υπήρχαν προοπτικές εξέλιξης στην προσωπική μου επαγγελματική σταδιοδρομία, θεώρησα πιο δημιουργικό το να οδηγήσω την οικογενειακή μας επιχείρηση στην επόμενη φάση εξέλιξής της.

Οι σημαντικοί σταθμοί στην 20χρονη λειτουργία του Archipelagos Luxury Hotel– Στη Small Luxury Hotels of the World, στα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο φέτος

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί στην 20χρονη- εάν δεν κάνω λάθος- λειτουργία του Archipelagos Luxury Hotel στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά; 

Πράγματι φέτος το Archipelagos γίνεται 20 χρονών! Μια χρονιά χαράς και γιορτής που θέλουμε να μοιραστούμε με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα σημαντικός σταθμός ήταν η ένταξή μας στην διεθνή αλυσίδα Small Luxury Hotels of the World το 2014 αφού πλέον το Archipelagos δεν είναι μόνο ένα ξενοδοχείο της Μυκόνου αλλά ένα ξενοδοχείο του κόσμου. Σημαντικοί σταθμοί επίσης είναι οι σταθερές τα τελευταία χρόνια διακρίσεις του έγκριτου ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveler, οι αναγνώστες του οποίου μας κατέταξαν φέτος ανάμεσα στα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, καταλαμβάνοντας συγχρόνως την 2η θέση στην Ελλάδα και στην Τουρκία.  Οι διακρίσεις αυτές μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία, αλλά και δύναμη για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αγάπη και υπευθυνότητα για αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ.

Archipelagos Luxury Hotel: Ολοκληρωμένη πρόταση για όσους αναζητούν να ζήσουν την ήσυχη πλευρά της πολυτέλειας

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Archipelagos Luxury Hotel που το διαφοροποιούν στην άκρως ανταγωνιστική ξενοδοχειακή αγορά της Μυκόνου; 

Θεωρώ την Μύκονο ως έναν από τους πιο ολοκληρωμένους, αλλά και συγχρόνως απαιτητικούς, τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ως συνώνυμο της φινέτσας, της πολυτέλειας, της ποιότητας, της καλής ζωής. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα νησί με μακρά παράδοση, γαστρονομία, πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και μέρη στα οποία μπορεί κάποιος να απομονωθεί, αν αποζητήσει την χαλάρωση και την ηρεμία.  Έτσι, στο ξενοδοχείο μας, με έμπνευση την αυθεντικότητα του προορισμού, προσφέρουμε ένα πλήρως διαφοροποιημένο προϊόν με στόχο να ενισχύουμε συνεχώς την ποιότητα της εμπειρίας.  Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση, για όσους ολοένα και περισσότερο αναζητούν να ζήσουν στην ήσυχη πλευρά της πολυτέλειας.

Το προφίλ των επισκεπτών στο ξενοδοχείο

Ποια είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ των πελατών στο ξενοδοχείο; (εθνικότητα, εισοδηματικό επίπεδο, νέες αγορές, οικογενειακή κατάσταση κλπ.) 

Το ξενοδοχείο μας είναι ψηλά στις προτιμήσεις πολλών και διαφορετικών χωρών: το 2018 υποδεχτήκαμε πελάτες από 80 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Οι επισκέπτες μας -κυρίως ηλικίας από 35 έως 55 χρόνων- αναζητούν την πολυτελή διαμονή και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αγαπούν, ταυτόχρονα, την χαλάρωση και την ηρεμία απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα του Αιγαίου. Οι πέντε πρώτες εθνικότητες στο δείκτη της πελατείας του Archipelagos Luxury Hotel είναι οι Άγγλοι, οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι. Η αναλογία τους είναι σχεδόν ίδια για όλους τους μήνες λειτουργίας του ξενοδοχείου και διαμορφώνουν το 35% της συνολικής πελατείας του Archipelagos Luxury Hotel. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση των Αυστραλών και των τουριστών από τις Αραβικές χώρες στο ξενοδοχείο. Το εισοδηματικό επίπεδο των επισκεπτών μας είναι υψηλό και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο επιλέγουν το  Archipelagos ζευγάρια και οικογένειες, ενώ η μέση διάρκεια διαμονής των επισκεπτών μας είναι 4 ημέρες. Οι Small Luxury Hotels πελάτες αντιπροσωπεύουν το περίπου 10% στην πελατεία του ξενοδοχείου, ενώ ίδιο ποσοστό αντιστοιχεί στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες μας.

Εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τη φετινή σεζόν τόσο για το Archipelagos Luxury Hotel όσο και για την τουριστική αγορά της Μυκόνου; 

Η Μύκονος, ως κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός, οφείλει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της εποχής και να εξελίσσεται.  Τόσο οι μεγάλες όσο και οι μικρότερες επιχειρήσεις επενδύουν συνεχώς.  Αυτό είναι που κρατάει άλλωστε το νησί στην κορυφή των προτιμήσεων. Έτσι κι αυτή την χρονιά περιμένουμε να είναι καλή τόσο για το νησί όσο και για το Archipelagos που είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις υψηλές απαιτήσεις των επισκεπτών μας.

Στρατηγική ανάπτυξης του Archipelagos Luxury Hotel

Σε ποιους άξονες βασίζεται το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης του Archipelagos Luxury Hotel;

Κάθε χρόνο θέλουμε να ενισχύουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου μας, αναβαθμίζοντας παράλληλα την εμπειρία της μάρκας Archipelagos. Επενδύουμε, σε σταθερή βάση τα τελευταία χρόνια στην ανακαίνιση και αναβάθμιση των υποδομών του ξενοδοχείου μας, βελτιώνουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας, ενισχύουμε την κατάρτιση των εργαζομένων μας, δημιουργούμε νέα προϊόντα που θα ενδυναμώσουν τις αξίες του ξενοδοχείου μας. Έτσι, ολοκληρώσαμε πρόσφατα την ανακαίνιση των νέων σουιτών με ιδιωτικές πισίνες που παρέχουν στους επισκέπτες μας όλες τις VIP παροχές και υπηρεσίες.

Επίσης, φέτος αναμένουμε από τον νέο μας σεφ, Γιώργο Γραμματικόπουλο, το πώς θα ερμηνεύσει τη γαστρονομική φιλοσοφία και ταυτότητα του ξενοδοχείου μας. Το Archipelagos Gastrosophy είναι η υπόσχεση εμπειρίας της αληθινής γεύσης των Κυκλάδων, βασισμένη σε ό,τι καλύτερο έχει να μας δώσει η κυκλαδίτικη γη και η παραδοσιακή κουζίνα μας.  Τέλος, φέτος επενδύουμε σε νέες τακτικές ενίσχυσης εμπειρίας της μάρκας μας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα εφαρμογής οσφρητικής ταυτότητας, που θα ενδυναμώσει την εμπειρία μνήμης του ξενοδοχείου για τους επισκέπτες μας. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι φέτος και μετά από αλλεπάλληλες δοκιμές, οι επισκέπτες μας θα μυηθούν την τρέχουσα σεζόν για πρώτη φορά στο tailor made άρωμα του ξενοδοχείου.  Το άρωμα που φέρει το διακριτικό τίτλο «Αεράκι του Αιγαίου», περιέχει σε μεγάλο ποσοστό πράσινο τσάι, περγαμόντο, άνθη κλπ. διαχέεται σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου- από διαφόρων τύπων συσκευές και μικρά υλικά- και αποπνέει φρεσκάδα και πολυτέλεια, ενώ οι παρακινεί τους πελάτες μας να νιώθουν τη σπιτική μας φιλοξενία. Επιπλέον και με το gift away που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, οι τελευταίοι θα διατηρήσουν το «Αεράκι του Αιγαίου» του Archipelagos Luxury Hotel και στην πατρίδα, ανάβοντας τα εμπλουτισμένα με το tailor made άρωμα του ξενοδοχείου κεράκια.

Διαφύλαξη της αυθεντικότητας και της ταυτότητας της Μυκόνου

Συμμερίζεστε την άποψη ότι η Μύκονος στην οποία δραστηριοποιείστε επιχειρηματικά, αποτελεί έναν τελείως διαφορετικό τουριστικό προορισμό από ότι η Ελλάδα στο σύνολό της; Αλλά και την άποψη που αναφέρει ότι η Μύκονος αν όχι έχει χάσει τείνει να απολέσει το αυθεντικό ελληνικό χρώμα και να μεταλλαχθεί σε έναν προορισμό που υιοθετεί εκείνα τα στοιχεία τα οποία είναι προσφιλή στους ξένους τουρίστες υψηλού εισοδήματος; Και ποια θα πρέπει, σύμφωνα με την άποψή σας, να είναι η τουριστική στρατηγική για τη Μύκονο;

Η Μύκονος έχει αναδειχθεί σε ένα παγκόσμιο τουριστικό προορισμό σταθερά από τη δεκαετία του ’50 και μετά. Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά στην Ελλάδα που συνδυάζει το μοναδικό μυκονιάτικο τοπίο με τις υπέροχες παραλίες και την υψηλή ποιότητα υποδομών και παροχής υπηρεσιών. Επίσης, ξεχωρίζει για την έντονη και πρακτική διάθεση ολόκληρου του νησιού να αναδείξει και να υποστηρίξει τον προορισμό, με τους Μυκονιάτες να συγκαταλέγονται τους καλύτερους οικοδεσπότες για τους επισκέπτες τους. Σίγουρα κατά τη διάρκεια της κορυφής της τουριστικής περιόδου, αναδεικνύονται σημάδια κορεσμού στον προορισμό και οι τιμές ανεβαίνουν.  Δεν συμμερίζομαι όμως την άποψη ότι το νησί μας απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε τουρίστες υψηλού εισοδήματος. Η Μύκονος είναι προφανώς ένας πολυτελής προορισμός που προσελκύει ανθρώπους που αγαπούν την καλή ζωή και έχουν ακριβά γούστα, αλλά δεν σημαίνει ότι αφορά μόνο εκείνους. Υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε επισκέπτη. Επίσης πιστεύω ότι ο μεγάλος όγκος του τουρισμού δεν σημαίνει το τέλος της αυθεντικότητας, εφόσον ο προορισμός επενδύει σταθερά σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Εκτιμώ λοιπόν πως πρέπει να διαφυλάξουμε την ιδιαίτερη ταυτότητα του νησιού μας, ενώ οι αρμόδιοι φορείς να προστατεύσουν πρώτα απ’ όλα τον παραδοσιακό χαρακτήρα του και τις φυσικές ομορφιές του. Πιστεύω επίσης ότι η Μύκονος χρειάζεται ενίσχυση βασικών υποδομών υγείας και ασφάλειας. Με την αύξηση της τουριστικής κίνησης τα τελευταία χρόνια, εμφανίστηκαν βασικές ελλείψεις και προβλήματα την περίοδο αιχμής: κυκλοφοριακή κίνηση, έλλειψη ταξί, κακό οδικό δίκτυο, κακός οδοφωτισμός, ελλείψεις προσωπικού δημόσιων υπηρεσιών κλπ.  Επίσης σημαντική είναι  η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου πέραν των 3 μηνών του καλοκαιριού.

Η Μύκονος είναι η διαφήμιση της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.  Στόχος είναι να διαμορφώσουμε τη νέα εικόνα της Μυκόνου, αναβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα των υπηρεσιών μας.  Όπως πράττουμε κάθε χρόνο στο Archipelagos, για να είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των πελατών μας.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.