Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ DEPUTY CEO ΣΤΗΝ BEST WESTERN SOUTHEASTERN EUROPE

Ασίγαστη αγάπη, αδιάλειπτο μεράκι, ακατάπαυστη ενασχόληση και συνεχής επαγρύπνηση για τη δουλειά της. Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία που τη διακρίνουν στην επαγγελματική της ζωή και διέπουν τη φιλοσοφία την οποία υιοθετεί τα 20 χρόνια αδιάκοπης εργασίας στην παγκόσμια πολυβραβευμένη ξενοδοχειακή αλυσίδα Best Western Hotels & Resorts.

Τα αξιοζήλευτα επαγγελματικά της γνωρίσματα εκτιμήθηκαν δεόντως από τους επικεφαλής της Best Western Hotels & Resorts και έτσι η κυρία Κατερίνα Κυριακοπούλου ανέλαβε πριν από λίγες μόλις μέρες Depute CEO στην Best Western Southeastern Europe. Μια είδηση που σίγουρα χαροποιεί όλους όσους ασχολούμαστε με τον ελληνικό τουρισμό αλλά και το κυριότερο τονώνει το αίσθημα περηφάνιας όλων μας, καθώς ένα επιτελικό στέλεχος της ελληνικής τουριστικής αγοράς κατορθώνει με την αξία της να αναδειχθεί, να εξελιχθεί και να απολαύσει τα εύσημα για τον επαγγελματισμό της, καταλαμβάνοντας ανώτερες θέσεις στη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Τι όμως αλήθεια σημαίνει για την ίδια αυτή η σημαντική εξέλιξη στην επαγγελματική της ζωή; Επιδιώκοντας από την αρχή να επισημάνει ότι η κυρία Carol Marriott διατηρεί τη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της Best Western Southeastern Europe, η κυρία Κυριακοπούλου απαντά στο ερώτημα δηλώνοντας αποκλειστικά στο Business Travel blog ότι «συμπληρώνοντας 20 χρόνια συνεχούς εργασίας στην Best Western εξακολουθώ- και με την απόφαση να αναλάβω Depute CEO της Best Western στην Νοτιοανατολική Ευρώπη- να νιώθω την εμπιστοσύνη, την αποδοχή και την ικανοποίηση για όσα έχω προσφέρει στην εταιρία».

Αποτέλεσμα εικόνας για Best Western Galaxy

 

Και με νόημα προσθέτει ότι «η Best Western εξελίσσεται συνεχώς- διαθέτει πλέον 13 σήματα και υιοθετεί νέους ρυθμούς ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να σε παρακινεί να εξελιχθείς και εσύ και να είσαι δημιουργικός στη δουλειά σου. Το συναίσθημα που βιώνω όταν διαπιστώνω την ικανοποίηση των ξενοδοχείων που έχουν ενταχθεί κάτω από την ομπρέλα της Best Western- που στην ουσία είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μου- είναι απερίγραπτο».

Πισίνα στο ή κοντά στο Best Western Candia Hotel

Η αναπτυξιακή στρατηγική της Best Western Southeastern Europe

Πέραν της ακατάπαυτης εργασίας της με τους τομείς των πωλήσεων και του marketing, τα νέα της καθήκοντα υπαγορεύουν την ενασχόλησή της και με τον καίριο τομέα της ανάπτυξης της παγκόσμιας ξενοδοχειακής αλυσίδας στον τομέα ευθύνης της κυρίας Κυριακοπούλου, στη Νοτιοανατολική δηλαδή Ευρώπη όπου η Best Western Southeastern Europe έχει ήδη 32 μέλη-ξενοδοχεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Best Western Greece

Όπως αποσαφηνίζει η ίδια στη συνέντευξή της στο Business Travel blog «με βάση το καινούριο, εντατικό αναπτυξιακό πλάνο της Best Western Southeastern Europe το οποίο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, εξετάζουμε τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας, είτε με διείσδυση σε νέες αγορές, είτε με την περαιτέρω ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου μας σε προορισμούς στους οποίους ήδη δραστηριοποιούμαστε με νέα μέλη- ξενοδοχεία τα οποία θα φέρουν ένα από τα 13 συνολικά σήματα της Best Western».

Αποτέλεσμα εικόνας για best western plus amazon hotel

Βασικός άξονες της αναπτυξιακής στρατηγικής της Best Western Southeastern Europe είναι, όπως αναφέρει αποκλειστικά στο Business Travel blog η κυρία Κυριακοπούλου η ξενοδοχειακή αγορά της Κύπρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «4 κυπριακά ξενοδοχεία θα ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα της Best Western Southeastern Europe εκ των οποία τα 2 θα αποτελούν μέλη του δικτύου μας στα τέλη του 2019, ενώ οι ισάριθμες άλλες μονάδες την επόμενη χρονιά (2020). Να σημειώσω ότι οι 3 από τις 4 συνολικά μονάδες στην Κύπρο θα είναι νεόδμητα ξενοδοχεία, ενώ στο τέταρτο μέλος θα υλοποιηθεί πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης. Τα μέλη μας στην Κύπρο θα λειτουργούν κάτω από τρία σήμερα της Best Western: 2 φέροντας τη διακριτική ονομασία Executive Residency, 1 Best Western Plus και 1 Premier Collection».

Αποτέλεσμα εικόνας για best western plus embassy hotel

Σε ότι αφορά στην αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρίας στην ελληνική τουριστική αγορά η Depute CEO της Best Western Southeastern Europe τονίζει σχετικά ότι: «στην Ελλάδα όπου διαθέτουμε έξι μέλη, στοχεύουμε στην ανάπτυξή μας στην Αθήνα η οποία προσφέρει πλέον πολλές ευκαιρίες, έχουν δημιουργηθεί πολύ ωραία ξενοδοχεία τα οποία συνέβαλαν στην αναβάθμιση του προϊόντος- και στη Θεσσαλονίκη». Εκτός των δύο μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων της χώρας μας, στο στόχαστρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος της Best Western Southeastern Europe είναι, όπως δεν παραλείπει να σημειώσει η κυρία Κυριακοπούλου «δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί, όπως για παράδειγμα η Κρήτη, νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου Πελάγους και τα Δωδεκάνησα αλλά και πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως ενδεικτικά η Λάρισα, ο Βόλος, η Καλαμάτα κλπ.»

Αποτέλεσμα εικόνας για best western armenia

Απαντώντας στο ερώτημα «πόσα νέα ξενοδοχεία θα ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα της Best Western Southeastern τα επόμενα δύο χρόνια; Η Depute CEO της εταιρίας ξεκαθαρίζει ότι « δεν βάζουμε στόχος αριθμητικούς. Στοχεύουμε στους προορισμούς που οι ίδιοι οι πελάτες μας ζητάνε. Αυτός είναι ο πρωτεύον και ο καθοριστικότερος παράγοντας στην αναπτυξιακή μας στρατηγική και με αυτή τη βάση «ξεδιπλώνουμε» το πλάνο μας στο οποίο εμπλέκεται πολύ το marketing.

Αποτέλεσμα εικόνας για best western bulgaria

Πρόκειται για μία υγιή ανάπτυξη που δεν βασίζεται σε αριθμούς αλλά αντιθέτως επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση του portfolio της εταιρίας με την ένταξη του κατάλληλου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας, ξενοδοχείου κάτω από την ομπρέλα μας το οποίο θα φέρει το κατάλληλο σήμα της Best Western έτσι ώστε το μέλος μας να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα υποστηρίζοντας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το brand και έχοντας και εμείς από την πλευρά μας τηρήσει τα απαιτούμενα και δέοντα για τη διαφύλαξη του προφίλ, της φήμης κλπ. της παγκόσμιας αλυσίδας».

Αποτέλεσμα εικόνας για Best Western Terminus

Εναρμονισμένα με αυτήν την πολιτική της εταιρίας είναι και τα 5 νέα μέλη που έχουν προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της Best Western Southeastern Europe στην αρχή της τρέχουσας χρονιάς. Συγκεκριμένα πρόκειται για 2 στην Βουλγαρία, ισάριθμα στη Ρουμανία και ένα στη Σερβία τα οποία είναι: Best Western Premier Plovdiv Hills – στη Φιλιππούπολη, Best Western Terminus – στη Σόφια, Best Western LevOr – στο Βουκουρέστι, Best Western Lido – στην Τιμισοάρα και Best Western Premier Natalija στο Βελιγράδι. Επιπλέον, στα τέλη του 2018 άνοιξε το Best Western Galla στην Πρίστινα που είναι και το μοναδικό branded ξενοδοχείο στον προορισμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για  Best Western Galla

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Κυριακοπούλου αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής που έχει η συστήσει η Best Western για τις πωλήσεις της σε όλη την υφήλιο. Στην Επιτροπή συμμετέχουν αξιόλογα στελέχη της διεθνούς αλυσίδας από όλον τον κόσμο, στην ουσία οι experts και συναντιούνται τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο για να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να αποφασίσουν για την πολιτική των πωλήσεων της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για BEST WESTERN Stil HotelΠαρόλο τον χρόνο που αναπόφευκτα αφιερώνει για την επιτυχή έκβαση της δουλειάς της, εντούτοις η Depute CEO της Best Western Southeastern Europe δηλώνει ευτυχισμένη και συνάμα τυχερή που κάνει αυτό που αγαπά, γνωρίζοντας ταυτόχρονα αξιόλογους ανθρώπους και ταξιδεύοντας σε διάφορους προορισμούς της υφηλίου. Και δεν παραλείπει να αναφέρει ότι «καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική επιτυχία δεν παίζει μόνο η προσωπική σου δουλειά ή το μαγικό ραβδάκι.

Αποτέλεσμα εικόνας για 1. BEST WESTERN Premier Natalija Residence

Πίσω από την οποιαδήποτε επιτυχία κρύβεται ομαδική δουλειά που συμβάλλει στην επίτευξη του συνολικού αποτελέσματος, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η συνεχής εκπαίδευση της Best Western προς το προσωπικό της. Με το ας μου επιτραπεί ο όρος on line πανεπιστήμιο έχουμε τη δυνατότητα παρακολουθούμε, να μαθαίνουμε τις ραγδαίες εξελίξεις που συντελούνται στον κλάδο μας και όχι μόνο»

Αποτέλεσμα εικόνας για 1. BEST WESTERN Premier Natalija Residence

H Best Western Southeastern Europe

Σε 9 προορισμούς διαθέτει μέχρι στιγμής παρουσία η Best Western Southeastern Europe με 32 ξενοδοχεία. Συγκεκριμένα και όπως αποτυπώνεται στον πίνακα που ακολουθεί, έχει δράση στην Ελλάδα με 6 ξενοδοχεία, στην Αλβανία με 1 μονάδα, στην Αρμενία με 3 ξενοδοχεία, στη Βουλγαρία με 9, στη FYROM με 1 στο Κόσοβο με 1, στο Μαυροβούνιο με 1, στη Ρουμανία με 8 και στη Σερβία με 2.

ΧΩΡΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ    
ΑΛΒΑΝΙΑ 1.   BEST WESTERN Premier Ark Hotel 4* Tirana Airport
AΡΜΕΝΙΑ 1.   BEST WESTERN Plus Congress Hotel 4* Yerevan
2.   BEST WESTERN Plus Paradise Dilijan 4* Dilijan
3.   BEST WESTERN Bohemian Resort Hotel 3* Sevan
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 1.   BEST WESTERN Premier Sofia Airport  4* Sofia Airport
2.   BEST WESTERN Plus Bristol Hotel 4* Sofia
3.   City Hotel, BW Premier COLLECTION Sofia
4.   BEST WESTERN Art Plaza Hotel 3* Sofia
5.   BEST WESTERN Plus Expo Hotel 4* Sofia
6.   BEST WESTERN Lozenetz Hotel 3* Sofia
7.   BEST WESTERN Terminus Hotel 3* Sofia
8.   BEST WESTERN Plus Premium Inn 4* Sunny Beach
9.   BEST WESTERN Premier Plovdiv Hills  4* Plovdiv
FYROM 1.   BEST WESTERN Hotel Turist Skopje
ΕΛΛΑΔΑ 1.   BEST WESTERN Plus Embassy Hotel 4* Athens
2.   BEST WESTERN Plus Amazon Hotel 4* Athens
3.   BEST WESTERN Candia 4* Athens
4.   BEST WESTERN Plus Plaza Hotel 4* Rhodes
5.   Zante Park, BW Premier COLLECTION Zakynthos*
6.   Galaxy Hotel, BW Premier COLLECTION Zakynthos*
ΚΟΣΟΒΟ 1.    BEST WESTERN Galla Hotel Lipjan
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 1.   BEST WESTERN Premier Montenegro Podgorica
ΡΟΥΜΑΝΙΑ 1.   BEST WESTERN Plus Briston Hotel 4* Bucharest Airport
2.   Mari Vila Hotel, BW Premier COLLECTION Bucharest
3.   BEST WESTERN Stil Hotel 4* Bucharest
4.   BEST WESTERN LevOr1  3* Bucharest
5.   BEST WESTERN Central Hotel 4* Arad
6.   BEST WESTERN Bucovina Hotel 4* Gura Humorului
7.   BEST WESTERN Silva Hotel 4* Sibiu
8.   BEST WESTERN Plus Lido Hotel 4* Timisoara

 

ΣΕΡΒΙΑ 1.   BEST WESTERN Premier Natalija Residence  4* Belgrade
2.   BEST WESTERN Hotel My Place Nis

Τα 13 ξενοδοχειακά brands τα οποία διαθέτει στο portfolio της η Best Western είναι:

Αποτέλεσμα εικόνας για best western 13 brands

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.