Ο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΩΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΡΑΘΩΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ WIN WIN ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ THOMAS COOK

Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στα ξενοδοχεία καθώς ο πατέρας του κ. Ασλάνης Καραθωμάς ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά με τον ελληνικό τουρισμό και συγκεκριμένα με τη ξενοδοχειακή αγορά της χώρας μας στα τέλη της δεκαετίας του ’70, θέτοντας σε λειτουργία τη μονάδα με το διακριτικό τίτλο More Meni Beach στην Κω. Έχοντας έτσι ιδίαν άποψη και αντίληψη για τον πολυσύνθετο κλάδο του τουρισμού αποφασίζει να ακολουθήσει σπουδές στο αντικείμενο που αγαπά, τον τουρισμό.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του και όχι μόνο επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και ξεκινά να ασχολείται με τον τουρισμό και δη τον ξενοδοχειακό κλάδο, τη δουλειά που όπως ο ίδιος δηλώνει θαρρετά στη συνέντευξή του στο Business Travel blog «αγαπώ και κάνω με πάθος». Το ασίγαστο μεράκι, η το αξιοζήλευτο πάθος, η διαρκής αγάπη του και η αέναη «ανησυχία» του για τη δουλειά του «ξεδιπλώνονται» και μετουσιώνονται σε πράξεις στη ξενοδοχειακή αγορά της Κω.

Έτσι, ενδεικτικά το 2007 αγοράζει το ξενοδοχείο που λειτουργεί για τελευταία χρονιά φέτος με την ονομασία More Meni Residence (τη σεζόν του 2020 θα φέρει τη διακριτική ονομασία Cook ‘ Club), ενώ πριν από λίγους μήνες η είδηση της εξαγοράς του ιδιόκτητου ξενοδοχείου Casa Cook Kos από τον Thomas Cook «τάραξε τα ύδατα» του ελληνικού τουρισμού και όχι μόνο.

«Η συμφωνία για την εξαγορά του Casa Cook Kos από τον Thomas Cook έκλεισε τον Μάρτιο της τρέχουσας χρονιάς», αποκαλύπτει στο Business Travel blog ο Κώος ξενοδόχος κ. Γαβριήλ Καραθωμάς. Το ίδιο αποκαλυπτικά επισημάνει ότι «εδώ και καιρό ζητούσαν να εντάξουν στο χαρτοφυλάκιο του Thomas Cook το Casa Cook Kos και τελικά η συμφωνία επετεύχθη τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του ξενοδοχείου». Παρόλο που δεν θέλει να αναφερθεί στο ποσό της εξαγοράς, εντούτοις με νόημα επισημαίνει ότι «πρόκειται για μια καλή και συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές επιχειρηματική συμφωνία».

Το Casa Cook Kos που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ (κόστος επένδυσης: 15 εκατ. ευρώ) , ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Ιουλίου 2017 και αποτελεί το δεύτερο Casa Cook του Thomas Cook στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο Μαρμάρι της Κω και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα μονώροφων και διώροφων δωματίων, ενώ η αρχιτεκτονική του βασίζεται στη δομή των αιγαιοπελαγίτικων νησιωτικών οικισμών. Το Casa Cook Kos διαθέτει μεταξύ άλλων 100 δωμάτια (50 δίκλινα, 40 μικρές σουίτες, 7 μεγάλες σουίτες και 3 βίλες), boutique store, βιβλιοθήκη, spa, μπαρ, εστιατόριο κλπ. Το ξενοδοχείο υιοθετεί τη φιλοσοφία farm to table καθώς προμηθεύεται τα προϊόντα του από ένα μποστάνι το οποίο βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του μονάδας προκειμένου οι επισκέπτες του να γεύονται ποιοτικές και φρέσκιες γεύσεις.

Το Casa Cook Kos ξεκινά τη λειτουργία του στις αρχές Απριλίου και αποχαιρετά τους τελευταίους του πελάτες στις αρχές Νοέμβρη έκαστης τουριστικής σεζόν. «Η πληρότητα του διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στο 90%», τονίζει ο κ. Καραθωμάς.

Η συνεργασία όμως της εταιρίας Γαβριήλ Καραθωμάς Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με τον Thomas Cook δεν επικεντρώνεται μόνο στο Casa Cook Kos αλλά περιλαμβάνει και άλλες ποικίλες δράσεις. Συγκεκριμένα και όπως τονίζει αποκλειστικά στο Business Travel blog ο κ. Καραθωμάς « με το brand Cook ‘ Club ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του το πρώην More Meni Beach στην Κω (κόστος ανακαίνισης: 1 εκατ. ευρώ),ενώ στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου της φετινής χρονιάς θα υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες του το Cook ‘s Club  στη Ρόδο».

Beach Bar

Γεγονός που αναπόφευκτα σημαίνει ότι η ελληνική εταιρία επέκτεινε τη δράση της και διείσδυσε στη ξενοδοχειακή αγορά στο νησί των ιπποτών «για διασπορά επιχειρηματικού κινδύνου», αποσαφηνίζει ο ιθύνων νους της Γαβριήλ Καραθωμάς Μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Το boutique Cook ‘ Club City Beach Rhodes βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρόδου και αποτελεί το μικρότερο ξενοδοχείο του ξενοδοχειακού brand Cook ‘s Club του Thomas Cook στον κόσμο. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 18 δωμάτια ενώ το ύψος της επένδυσης άγγιξε το 1,2 εκατ. ευρώ.

Reception

Πέραν τούτων και όπως προαναφέρθηκε φέτος είναι η τελευταία χρονιά που το ξενοδοχείο More Meni Residence στην Κω λειτουργεί με αυτήν την ονομασία. «Το 2020 θα λειτουργεί με το brand Cook ‘s Club του Thomas Cook, ενώ το κόστος της ανακαίνισης θα διαμορφωθεί στο 1 εκατ. ευρώ», επισημαίνει αποκλειστικά στο Business Travel blog ο κ. Καραθωμάς.Breakfast Area

Τονίζοντας την αγαστή, win win και πολυετή συνεργασία με τον Thomas Cook η οποία ανάγεται στα τέλη της δεκαετίας του ’70 όταν ο πατέρας του κ. Ασλάνης Καραθωμάς έθεσε σε λειτουργία το More Meni Beach, ο κ. Γαβριήλ Καραθωμάς δηλώνει απερίφραστα ότι λόγω της συγκεκριμένης επιχειρηματικής σχέσης που μεταξύ άλλων στηρίζεται στην εμπιστοσύνη κλπ. «θα δημιουργήσουμε ωραία πράγματα και ξενοδοχειακά brands στην Ελλάδα».

Σε ότι αφορά στην τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία του τη φετινή χρονιά «αυτή βαίνει αυξημένη φέτος σε σχέση με πέρυσι», λέει σχετικά και προσθέτει ότι «θα καταγραφεί αύξηση του τζίρου κατά 5% φέτος, σε σχέση με πέρυσι, ενώ δουλεύουμε με 45%-47% το EBITDA».

Ωστόσο, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι ο μέσος όρος της διανυκτέρευσης των επισκεπτών στα ξενοδοχεία στην Κω έχει πέσει στις 6-7 ημέρες –«δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παραμείνουν περισσότερες μέρες». Επιπλέον και απαντώντας στην ερώτηση για το ποιες είναι οι εκτιμήσεις του για τη φετινή τουριστική χρονιά στην Κω αναφέρει με νόημα ότι «το 2019 θα υπάρξει μείωση 5%-7% στις διανυκτερεύσεις στο νησί του Ιπποκράτη».  Δράττοντας την ευκαιρία δεν κρύβει τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για τη δημιουργία προϊόντων στην Κω (Casa Cook, Ikos Aria) τα οποία απευθύνονται στον luxury και ποιοτικό τουρισμό.

 

Με τη φιλοσοφία αυτή θα εναρμονίζεται η νέα ξενοδοχειακή μονάδα την οποία σχεδιάζει για το 2021 ο ανήσυχος Κώος ξενοδόχος. Συγκεκριμένα και όπως σπεύδει να σημειώσει ο κ. Καραθωμάς «το 2021 θα λειτουργήσει νέα ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω με την οποία θα στοχεύσουμε στη διαφορετικότητα για ακόμα μία φορά την οποία επιζητά συγκεκριμένη πελατεία και όχι ο μαζικός τουρισμός».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.