ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ MILLENΝIALS ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2020, ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ»

Στην αποκάλυψη αυτή προβαίνει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Business Travel blog ο διευθύνων σύμβουλος του επιτυχημένου και υγιούς ξενοδοχειακού ομίλου Anatolia Hospitality κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αποκαλύπτοντας το χρονικό δράσης του εμπλουτισμού της βορειεολλαδικής ξενοδοχειακής επιχείρησης με νέο μέλος που θα συγκαταλέγεται στην κατηγορία των deluxe μονάδων στη Θεσσαλονίκη επισημαίνει αρχικά ότι «τα τελευταία 3 χρόνια εξετάζουμε εντατικά την επέκταση της δράσης μας και τη διείσδυσή μας στη ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Η ελληνική πρωτεύουσα αποτελεί έναν άκρως θελκτικό προορισμό για εμάς».

Παρόλο το αμείωτο ενδιαφέρον της Anatolia Hospitality για την Αθήνα εντούτοις και όπως παραδέχεται ο κ. Χρυσοχοΐδης «παρουσιάστηκε η επενδυτική ευκαιρία με το ακίνητο επί της οδού Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συγκεκριμένο ακίνητο εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας για την αγορά του. Και τούτο διότι εκτιμάμε ότι η περιοχή που αναβαθμίζεται σταδιακά, θα εξελιχθεί σε πολύ καλή εμπορική περιοχή, σε ένα τουριστικό hub- λόγω των έργων του Μετρό- σταθμός του βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο- την ανάπτυξη του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης- με το σχέδιο και για τη σύνδεσή του με ευρωπαϊκές πόλεις κλπ.- του Μουσείου Ολοκαυτώματος που θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης με εκτιμώμενους επισκέπτες στα 110.000 άτομα τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, σύμφωνα με την επίσημη μελέτη κλπ.

 

Μαζί με τον πατέρα μου (Νικόλαο Χρυσοχοΐδη) και τον αδελφό μου (Γιώργο Χρυσοχοΐδη) επισκεφτήκαμε το ακίνητο όπου και διαπιστώσαμε ότι στο κτίριο μπορεί να μετουσιωθεί σε πράξη το όραμά μας για τη δημιουργία ενός πεντάστερου, καινοτόμου και φρέσκου ξενοδοχείου το οποίο θα απευθύνεται σε millennials ταξιδιώτες προσφέροντάς τους ολοκληρωμένη λύση υψηλής ποιότητας διαμονής και όχι μόνο».

Έτσι το ακίνητο επί της Μοναστηρίου 24, αγοράστηκε από τις εταιρίες συμφερόντων της οικογένειας Χρυσοχοΐδη: κατά 50% από την εταιρία Βικτώρια ΑΕ- στην οποία ανήκει το Anatolia Hotel Thessaloniki και κατά ίδιο ποσοστό από την Ν.Γ. Χρυσοχοΐδης  ΑΕ- στην οποία ανήκει το Anatolia Hotel Komotini. Τη διαχείριση και εκμετάλλευση του νέου deluxe ξενοδοχείου της Anatolia Hospitality θα αναλάβει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του τουριστικού ομίλου, η νεοσυσταθείσα  εταιρία NEW AE η οποία θα μισθώσει το κτίριο από τις δύο προαναφερθείσες ιδιοκτήτριες εταιρίες.

Στην παρούσα φάση ετοιμάζονται οι μελέτες για το νέο deluxe ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality λεπτομερώς ώστε να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα  γίνεται η κατασκευή του μέσα στο φθινόπωρο του 2019 και οι εν λόγω εργασίες να αποπερατωθούν την άνοιξη του 2020, με τη λειτουργία του τη δεδομένη χρονική περίοδο (με συνολικό κόστος επένδυσης που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ). Έχουν ήδη κατατεθεί από την εταιρία NEW AE τα απαιτούμενα έγγραφα τόσο για την έκδοση οικοδομικής αδείας από την Πολεοδομία όσο και την ένταξη του νέου ξενοδοχείου στον Αναπτυξιακό νόμο.

Η ιδιοκτησία έχει καταλήξει στη διακριτική ονομασία που αυτό θα φέρει αλλά δεν την αποκαλύπτει καθώς θα πρέπει να ακολουθούν οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες. Ωστόσο, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναδεικνύει στη συνέντευξή του στο Business Travel blog ότι «το νέο μέλος της Anatolia Hospitality θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 83 δωμάτια (συνολικά 164 κλίνες) εκ των οποίων τα 6 θα είναι σουίτες, θα διαθέτει δωμάτια ΑΜΕΑ, θα έχει εστιατόριο, καφέ μπαρ, ενώ στο roof garden από όπου οι millennials ταξιδιώτες θα αντικρίζουν ανεμπόδιστα τη θέα της θάλασσας, θα λειτουργεί πισίνα και στο υπόγειο θα αναπτυχθεί parking κλπ.» Σπεύδει ταυτόχρονα να τονίσει ότι «το νέο ξενοδοχείο θα διακρίνεται ενδεικτικά για την καινοτομία, τη φρεσκάδα, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών κ.ά, εναρμονισμένο πλήρως με τις ανάγκες- απαιτήσεις των millennials».

Στο «μικροσκόπιο» η ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης

Μείωση της επισκεψιμότητας Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία ξενοδοχείων μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών στη νύμφη του Θερμαϊκού παρουσίασε πτώση κατά 16.486 και το α΄εξάμηνο του 2019 καταγράφηκαν 1.099.095 διανυκτερεύσεις ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018 οι διανυκτερεύσεις έφτασαν τις 1.115.581.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει κάποιο συνταρακτικό γεγονός ώστε να αυξηθεί η ζήτηση των δωματίων, ενώ νέα ξενοδοχεία και ολοένα και περισσότερα καταλύματα Airbnb ζητούν να αποσπάσουν μερίδιο από τη συγκεκριμένη πίτα».

Εντούτοις, σημειώνει ότι το τεσσάρων αστέρων Anatolia Hotel Thessaloniki «καταγράφει το 2019 αύξηση της τάξεως του 5% στον τζίρο του». Αξίζει να σημειωθεί ότι και όπως είχε αναδείξει σε συνέντευξή του στο Business Travel blog ο κ. Χρυσοχοΐδης στα ξενοδοχεία Anatolia Thessaloniki και Anatolia Komotini (τριών αστέρων) είχαν τα προηγούμενα χρόνια υλοποιηθεί επενδύσεις συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ με τις οποίες και είχαν «θωρακιστεί» ενόψει της κρίσης.

Πέραν τούτων και σχολιάζοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον τόσο της Anatolia Hospitality όσο και της Ledra Hotels & Villas- θα λειτουργήσει το πρώτο της πεντάστερο ξενοδοχείο στη νύμφη του Θερμαϊκού τον Δεκέμβριο του 2020- για τη ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όσο περισσότερα ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών ξεκινούν τη λειτουργία τους στη Θεσσαλονίκη, τόσο πιο θελκτική θα γίνεται για τους ταξιδιώτες της υφηλίου. Με την απόφαση της Ledra Hotels & Villas για τη λειτουργία του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται άνοιγμα στα branded ξενοδοχεία στην πόλη μας, ενώ επιτυγχάνεται η προβολή της στο εξωτερικό. Με την ανάπτυξη και των απαραίτητων υποδομών (αεροδρόμιο, σιδηροδρομικός σταθμός, μετρό, ανάπλαση της ΔΕΘ κλπ.) η Θεσσαλονίκη μπορεί να διεκδικήσει τη θέση που της αρμόζει και της αναλογεί στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά».

Το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της Anatolia Hospitality
Πέραν του νέου μέλους στη Θεσσαλονίκη, η «ανήσυχη» διοίκησης της Anatolia Hospitality δεν επαναπαύεται. Αντιθέτως, στο στόχαστρο του ενδιαφέροντός της εξακολουθεί και βρίσκεται, όπως επιβεβαιώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης «η αναζήτηση boutique ξενοδοχείων και βιλών που θα ενστερνιστούν τη φιλοσοφία μας και θα αναλάβουμε τη διαχείρισή τους ή θα προβούμε στην εξαγορά ή ακόμα και στη μίσθωσή τους».

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στις βίλες, η Anatolia Hospitality ασκεί τη διαχείριση του τουριστικού καταλύματος Senses Luxury Villas & Suites Elia στη Μύκονο, ενώ από το 2017 έχει αναλάβει το management της Villa Veneziano στη Λευκάδα.

Απαντώντας στην ερώτηση πώς θα διαμορφωθεί η φετινή τουριστική κίνηση στη Senses Luxury Villas & Suites Elia ο διευθύνων σύμβουλος της Anatolia Hospitality δηλώνει σχετικά ότι «τα φετινά νούμερα θα διαμορφωθούν φέτος στα ίδια με πέρυσι επίπεδα. Πέραν της μικρής πτώσης τιμών, η τουριστική κίνηση στην off season περίοδο πήγε φέτος καλύτερα σε σύγκριση με το περασμένο έτος».

Καλύτερη επίδοση καταγράφει τη φετινή χρονιά η Villa Veneziano στη Λευκάδα, σε σχέση με το 2018. Συγκεκριμένα και όπως αποσαφηνίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης « από το 2017 που αναλάβαμε τη διαχείρισή της, πηγαίνει κάθε χρόνο και καλύτερα και παρουσιάζεται βελτίωση στους οικονομικούς της δείκτες. Το 2019 θα σημειώσει αύξηση κατά 15% στον τζίρο της σε σχέση με πέρυσι. Σε αυτή τη θετική εξέλιξη έχουν συμβάλλουν παράγοντες όπως ενδεικτικά: η διοργάνωση διαφόρων κοινωνικών events παράλληλα με τη διαμονή, η ανάπτυξη των επισιτιστικών τμημάτων με τις άκρως δελεαστικές γεύσεις του chef εκεί κλπ.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Anatolia Hospitality της οποίας τη διοίκηση ασκεί η τρίτη γενιά της οικογένειας Χρυσοχοΐδη, συμπληρώνει έναν αιώνα αδιάλειπτης και υγιούς δράσης στον ελληνικό τουρισμό. Στους στόχους της διοίκησης συγκαταλέγεται και η ανάπτυξη Loyalty program- Club μέσω της ανάπτυξης συνεργειών των ξενοδοχείων, των βιλών και της παροχής προσφορών προς τους πελάτες της προκειμένου να τα επιλέξουν για τη διαμονή τους.

Επιπλέον, «αύξηση 10% θα καταγράψει φέτος ο τζίρος του DMC γραφείου ASIT», αποκαλύπτει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Και σπεύδει να σημειώσει ότι «λόγω των φετινών εκλογών στην Ινδία υπήρχε μια στασιμότητα στα incentives το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς. Το δεύτερο όμως εξάμηνο υπάρχει δυναμικό comeback. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι 3 groups, αποτελούμενο έκαστο από πλέον των 100 ατόμων, θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα, ενώ πολύ καλά πηγαίνουν τα προγράμματα των οικογενειακών και των honeymoon διακοπών. Οι κρατήσεις από τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και δη το Ντουμπάι κινούνται σε καλά επίπεδα».

Να σημειωθεί ότι το DMC γραφείο ASIT που συστάθηκε από τον όμιλο το 2013 χτίζει, όπως χαρακτηριστικά λέει ο επικεφαλής της Anatolia Hospitality, δίκτυο νέων συνεργασιών στην Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ κλπ. και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη που έχει επάξια κερδίσει από τις υφιστάμενες συνεργασίες του, διαπιστώνοντας αύξηση των επαναλαμβανόμενων πελατών του.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.