ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Δυσμενείς επιπτώσεις αναμένονται για τον Τουρισμό της Αλεξανδρούπολης, που πρώτη θα αισθανθεί τις συνέπειες από τον περιορισμό των Τούρκων επισκεπτών

Το ενδεχόμενο πληρωμής τέλους εξόδου από τη χώρα της αναμένεται να εφαρμόσει σε όλους τους Τούρκους πολίτες από την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους, δηλαδή σήμερα, η Τουρκία.

Συγκεκριμένα και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε δημοσίευμα του komotinipress, η Τουρκία αναμένεται να επιβάλει τέλος ύψους 50 λιρών, σε όποιον πολίτη θελήσει να επισκεφτεί την Ελλάδα.

Τέλος εξόδου πληρώνουν και τώρα οι Τούρκοι οι οποίοι είναι κάτοχοι κόκκινου διαβατηρίου, το οποίο όμως είναι σαφώς μικρότερο καθώς ανέρχεται στις 15 λίρες.

Αν τελικά επιβληθεί η πληρωμή ύψους 50 λιρών σ’ όλους τους Τούρκους οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν έστω για λίγες ώρες την Ελλάδα, το πλήγμα για την Ελληνική οικονομία και ειδικά για την οικονομία των παραμεθόριων περιοχών θα είναι τεράστιο, καθώς ελάχιστοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σ’ αυτό το χαράτσι.

Στην Τουρκία το κράτος χορηγεί δύο τύπων διαβατηρίων. Το κόκκινο και το πράσινο.

Το πράσινο, θεωρείται σαφώς καλύτερο διαβατήριο, καθώς το λαμβάνουν κρατικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, πολίτες με οικονομική επιφάνεια και δημόσιοι υπάλληλοι, ύστερα από συγκεκριμένα έτη υπηρεσίας.

Οι κάτοχοι των πράσινων διαβατηρίων μέχρι σήμερα, δεν πληρώνουν για την έξοδό τους προς την Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν απαιτείται καν η έκδοση βίζας.

Οι κάτοχοι κόκκινων διαβατηρίων, πληρώνουν τέλος εξόδου από τη χώρα τους και οι περισσότεροι δεν έχουν οικονομική άνεση, ώστε να βγαίνουν συχνά εκτός Τουρκίας.

Το μέτρο, που αναμένεται να εφαρμοστεί από 1η Αυγούστου, σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα για την Τουρκία, αλλά έρχεται προκειμένου να περιοριστεί η εκροή συναλλάγματος προς την Ελλάδα.

Αν τελικά ισχύσει από τις πρώτες πόλεις που θα το νοιώσουν ως πραγματικό οικονομικό σεισμό θα είναι η Αλεξανδρούπολη, η οικονομία της οποίας όλο το χρόνο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους Τούρκους επισκέπτες.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2019, οριακή αύξηση παρουσίασαν οι οδικές αφίξεις μόνο από την Τουρκία (+0,9%/+3 χιλ.), ενώ οι άλλες αγορές- γειτονικές με την Ελλάδα, χώρες- κινήθηκαν πτωτικά (Βουλγαρία (-19,0%/-401 χιλ.), Βόρεια Μακεδονία (-7,7%/-99 χιλ.) και Αλβανία (-4,9%/- 41 χιλ.).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.