Η «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΣΕΜΠΕΡΑ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ DELUXE BOUTIQUE DANAE SUITES & VILLAS ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Το 2019 αποτελεί σίγουρα σημαντικό και το κυριότερο καθοριστικό έτος για τον κ. Αλέξανδρο Τσεμπερά. Και τούτο διότι μετά από «απουσία» 18 ετών από τον ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας μας, ξεκίνησε την τρέχουσα χρονιά να ασχολείται εκ του σύνεγγυς και επισταμένα με τον τομέα που έχει χαρακτηρισθεί ως η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας (συμβολή των ξενοδοχείων 10% στο ΑΕΠ το 2017, σύμφωνα με το Ξ.Ε.Ε.). Για την ακρίβεια, ξεκινώντας την επαγγελματική σταδιοδρομία από τον ξενοδοχειακό κλάδο- στον οποίο είχε εργαστεί επί 15 συναπτά έτη κατέχοντας επιτελικές θέσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας- και αναλαμβάνοντας κατόπιν καθήκοντα διευθυντή πωλήσεων σε εταιρίες ξενοδοχειακού εξοπλισμού, το 2019 σημειώθηκε η επάνοδός του στον ξενοδοχειακό τομέα, φέροντας την ευθύνη της γενικής διεύθυνσης του νεότευκτου deluxe boutique Danae Suites Santorini.

Τον βασικό λόγο που τον παρακίνησε να αποδεχτεί τη συγκεκριμένη επαγγελματική πρόταση και να εγγράψει νέο κεφάλαιο στην πλούσια επαγγελματική του εμπειρία αναδεικνύει στην αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Business Travel blog ο κ. Τσεμπεράς επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα χρόνια «απουσίας» μου από τα ξενοδοχεία, μου έλειψε πάρα πολύ η προσωπική επαφή με τον επισκέπτη, πελάτη. Εργαζόμενος σε ξενοδοχείο, σε τουριστικό θέρετρο κλπ. είσαι 24 ώρες σε πολύ κοντινή επαφή, σε κατ’ ιδίαν πολλές φορές συνομιλία και επικοινωνία με τους επισκέπτες, πελάτες. Αυτήν τη μοναδική επαφή και τη σχέση αλληλεξάρτησης που επεκτείνεται σε πολλούς τομείς-όπως ενδεικτικά η ψυχαγωγία, η διασκέδασή τους, η ηρεμία τους, η ξεκούρασή τους, η ασφάλειά τους, η παροχή άκρως ελκυστικών γευμάτων κλπ.- και εν γένει την ευθύνη που φέρω για την άριστη  φιλοξενία των επισκεπτών μου, πραγματικά την απολαμβάνω και μου είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια».

Χωρίς να κρύβει την ασίγαστη του αγάπη του για τον ξενοδοχειακό κλάδο και το κυριότερο το ακατάπαυστο μεράκι του, την περισσή όρεξη, τη συνεχή προσοχή και την ακαταπόνητη του διάθεσή του για να συμβάλλει τα μέγιστα στην άριστη λειτουργία του Danae Suites, ο γενικός διευθυντής της υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη, δεν διστάζει να αναδείξει το πώς ένιωσε τις πρώτες μέρες λειτουργίας της, έχοντας αναλάβει τη γενική διεύθυνσή της. Συγκεκριμένα σημειώνει ότι «σε κάθε νέο ξεκίνημα και ειδικά σε κάτι που καλείσαι να δημιουργήσεις από την αρχή, αντιμετωπίζεις αναπόφευκτα δυσκολίες που σε συνάρτηση, μεταξύ άλλων με το άγχος και την τελειομανία, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό μείγμα» το οποίο επιδίωξα-επιδιώξαμε να το διοχετεύσουμε δημιουργικά στο Danae Suites».

Πέραν τούτων, ο κ. Τσεμπεράς υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ποια σημεία από τη φιλοσοφία που υιοθετούν ξενοδόχοι και γενικοί διευθυντές μονάδων της χώρας μας και στην οποία γινόταν κοινωνός από την προηγούμενη θέση εργασίας του, έχει «ενσταλάξει» στη δική του φιλοσοφία ως γενικός διευθυντής του Danae Suites και ποια αντιθέτως έχει απορρίψει.

Παράλληλα και μεταξύ άλλων επισημαίνει στο πώς θα διαμορφωθεί η τουριστική κίνηση στην υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα της Σαντορίνης την πρώτη χρονιά λειτουργίας, το 2019. Αποκαλύπτει το επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο τρέχει πολυεθνικό fund για την ανάπτυξη της μονάδας, στοχεύοντας στη δημιουργία του deluxe resort Danae Suites & Villas και στην προσέλκυση υψηλού βαλαντίου επισκεπτών από τη Βόρεια Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική κλπ.

Η αναπτυξιακή στρατηγική ώστε το 2020 το Danae Suites & Villas να καταστεί deluxe resort το οποίο θα προσελκύει υψηλού βαλαντίου τουρίστες από την Ασία, την Αμερική, τη Βόρεια Ευρώπη κλπ. (κόστος επένδυσης: 1,5 εκατ. ευρώ)

Πότε ξεκίνησε τη λειτουργία του για πρώτη φορά το deluxe boutique Danae Suites;

Το 2019 είναι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του Danae Suites. Αποτελείται από έξι cave σουίτες που διαθέτουν ιδιωτικά θερμαινόμενα υδρομασάζ 2 ατόμων, ενώ μεταξύ άλλων στους χώρους του περιλαμβάνει infinity πισίνα που αποτελεί τη μεγαλύτερη πισίνα στον παραδοσιακό οικισμό της Φοινικιάς «πάνω» στο ηλιοβασίλεμα της τουριστικής Οίας της μοναδικής Σαντορίνης.Αποτέλεσμα εικόνας για danae suites santorini

Η συνολική δυναμικότητα των 6 cave σουιτών ανέρχεται στα 18 άτομα.

Μια δυναμικότητα η οποία ωστόσο θα αυξηθεί τον επόμενο χρόνο καθώς σε παράπλευρο ιδιόκτητο οικόπεδο συνεχίζονται οι εργασίες για την αποπεράτωση 5 ιδιωτικών βιλών με ιδιωτική πισίνα η καθεμία.Αποτέλεσμα εικόνας για danae suites santorini

Στόχος του πολυεθνικού fund που κατέχει την ιδιοκτησία του Danae Suites είναι δημιουργία το 2020 ενός deluxe resort το οποίο θα προσελκύει υψηλού βαλαντίου τουρίστες από τη Βόρεια Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική κλπ., ενώ το κόστος της συνολικής επένδυσης ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το deluxe resort εδρεύει και λειτουργεί στη λιγότερη αναπτυγμένη περιοχή της Σαντορίνης, στη Φοινικιά από τους πιο γραφικούς οικισμούς του νησιού, με ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Υψηλού βαλαντίου οι Αμερικανοί, Ασιάτες και Βορειοευρωπαίοι επισκέπτες του Danae Suites

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που συνθέτουν το προφίλ των επισκεπτών στο Danae Suites;

Αρχικά να αναφέρω ότι η πελατείας μας ορίζεται από τρίπτυχο: α) δίψα για γνώση της πραγματικής Σαντορίνης, β) ηρεμία και χαλάρωση και γ) δεκτικότητα στις προτάσεις μας για ξεκούραστες διακοπές. Οι εθνικότητες που μας επισκέπτονται είναι από την Αμερική, από τη Βόρεια Ευρώπη, από την Ασία και διακρίνονται για το υψηλό εισοδηματικό τους επίπεδο. Για να γίνω πιο αναλυτικός πελάτες μας είναι- πέραν των Αμερικανών- ταξιδιώτες από την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, τη Γαλλία, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα κλπ.

Στο 85% ο δείκτης της μέσης πληρότητας του Danae Suites τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του (2019)

Πώς θα διαμορφωθεί η τουριστική κίνηση στο Danae Suites τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το 2019;

Το Danae Suites που ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά τη λειτουργία του στις αρχές Μαΐου 2019 και θα αποχαιρετίσει τους τελευταίους του πελάτες στα τέλη Οκτωβρίου της τρέχουσας χρονιάς, έχει πιάσει πολύ καλές επιδόσεις. Δεν σας κρύβω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία των κρατήσεων μέσα από κυρίως OTA καθώς πρόκειται για ένα νέο boutique ξενοδοχείο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019, μια χρονιά κατά την οποία παρατηρείται μικρή μείωση της τουριστικής κίνησης στη Σαντορίνη.Αποτέλεσμα εικόνας για danae suites santorini

Ο δείκτης της μέσης πληρότητας του Danae Suites θα διαμορφωθεί το 2019 στο 85%.

Η φιλοσοφία του ως γενικός διευθυντής του Danae Suites & Villas 

Λόγω της καταξιωμένης εργασίας και καριέρας σας και τον κλάδο του εξοπλισμού των ξενοδοχείων, ερχόσασταν σε επαφή με ξενοδόχους και γενικούς διευθυντές ξενοδοχείων της χώρας μας και κατ’ επέκταση γινόσασταν κοινωνός της φιλοσοφίας τους. Ποια είναι τα σημεία εκείνα από τη φιλοσοφία τους που ακολουθείτε ως γενικός διευθυντής του Danae Suites και ποια αυτά που αντιθέτως έχετε απορρίψει;

Πολύ εύστοχη ερώτηση! Βασικός άξονας της φιλοσοφίας που ευτυχώς συνάντησα σε αρκετούς ξενοδόχους και γενικούς διευθυντές ξενοδοχείων της χώρας μας, βασίζεται στο «διοικείν δια του παραδείγματος». Μεριμνώ και πράττω τα δέοντα ώστε να είμαι πάντα κοντά στον εργαζόμενο, στον συνεργάτη, στον πελάτη μου δίνοντας πρώτος το παράδειγμα για αγαστή σχέση και ιδανική φιλοξενία.Αποτέλεσμα εικόνας για danae suites santorini

Πάντα είμαι παρόν ενδεικτικά στο σωστό welcome προς τους επισκέπτες του Danae Suites και γενικότερα πάντα δηλώνω την παρουσία μου σε όλα τα στάδια λειτουργίας του ξενοδοχείου, με καταδεχτικότητα, προσήνεια και με αμεσότητα.Αποτέλεσμα εικόνας για danae suites santorini

Δεν κάθομαι στο γραφείο για να παρακολουθώ τη λειτουργία του ξενοδοχείου από τις κάμερες. Απέρριψα τη φιλοσοφία που υιοθετούν ευτυχώς λίγοι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν «κλειστή πόρτα» σε εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες ακολουθώντας μια απόμακρη αντιμετώπιση χωρίς κανένα ίχνος επικοινωνίας.

Photo credits: Discover Greece

Επιβολή εισιτηρίου για την αποφυγή του υπερτουρισμού στη Σαντορίνη

Έχοντας πλέον ιδίαν γνώση για την τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης, ποιο θεωρείτε το ιδανικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης του μαγευτικού νησιού;

Ασπάζομαι και συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του μέγιστου γαστρονόμου του νησιού κ. Γιώργου Χατζηγιαννάκη του Selene που επιγραμματικά λέει ότι η Σαντορίνη θα πρέπει να είναι γαστρονομικός και περιηγητικός προορισμός.

Photo credits: Discover Greece

Κατά την ταπεινή μου γνώμη η Σαντορίνη πρέπει να καταστεί η νησιωτική Τοσκάνη της χώρας μας με ότι αυτό συμπεριλαμβάνει. Σε όποιον θέλει να την επισκεφτεί καλό θα είναι να επιβληθεί κάποιο είδος χρέωσης, ένα για παράδειγμα εισιτήριο έτσι ώστε να προστατευθεί από τον τουριστικό κορεσμό και την εξάλειψη του υπερτουρισμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.