ΣΤΗΒ ΒΡΑΝΑΚΗΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»

Στην υιοθέτηση αυτής της στρατηγικής προέτρεψε, μεταξύ άλλων, τους συμμετέχοντες στο πρωτοποριακό συνέδριο του ΣΕΤΕ «Redefining Realities: #someREACTdifferent» ο κ. Στηβ Βρανάκης που ήταν μεταξύ των ομιλητών του ετήσιου συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Έχοντας εργαστεί σε ψηφιακές, σχεδιαστικές και διαφημιστικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο και έχοντας βοηθήσει στη δημιουργία ενός από τα κορυφαία στούντιο ψηφιακής τεχνολογίας – το Google Creative Lab,  εστίασε στη σύζευξη τεχνολογίας και δημιουργικότητας.

Αναλαμβάνοντας πρόσφατα επικεφαλής δημιουργικού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, ως ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η κρίση που πέρασε η χώρα μας ήταν μεγάλης διάρκειας και πρέπει να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα για την επιστροφή των Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό. Ξοδεύουμε τόσα χρήματα, για να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας μόνο και μόνο για να τα βοηθήσουμε να φύγουν εκτός Ελλάδας και να πιάσουν δουλειές σε μεγάλους οργανισμούς του εξωτερικού, ενώ στην πραγματικότητα ζούμε σε μια χώρα  που έχει όλα τα εχέγγυα για να δημιουργήσει ευκαιρίες για νέους ανθρώπους. Θέλω να προτρέψω και άλλους ανθρώπους να γυρίσουν στην Ελλάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα μου, για να δούνε τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται». 

Ο κ. Στηβ Βρανάκης είναι το νέο πρόσωπο που ανέλαβε να αλλάξει την εικόνα ή αλλιώς να κάνει re-branding της Ελλάδας στο εξωτερικό. Από σήμερα η θέση του ειδικού συμβούλου [Επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer)]  του ανήκει αφού αναλαμβάνει με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να «ξαναχτίσει» ή μάλλον να «κερδίσει» τη θέση και το χώρο που αξίζει η χώρα μας στον Παγκόσμιο χάρτη.

To 2012 ήταν η χρονιά που «συστήθηκε» στο Ελληνικό κοινό μέσα από την παρουσία του στο πρώτο συνέδριο του ellines.com με τίτλο «Έλληνες από την κρίση στη διάκριση». «Το μυστικό βρίσκεται στη συνεργασία και στην ομαδική δουλειά, τα στοιχεία αυτά τα έχουμε ήδη ως Έλληνες στην ψυχή και στο πνεύμα μας» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Ο κ. Βρανάκης είναι ένας Έλληνας της διασποράς με σημαντική σταδιοδρομία στο εξωτερικό αφού έως και σήμερα ήταν επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου (Creative Lab) της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, θέση που εγκαταλείπει προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα.  Ο Έλληνας σύμβουλος θα συμβάλει στο re- branding της Ελλάδας στο εξωτερικό σε συνεργασία με το Υπ. Εξωτερικών και το Enterprise Greece καθώς και στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και προώθηση περισσότερων καινοτόμων εφαρμογών στις δημόσιες πολιτικές της χώρας. 

Ποιος είναι ο Στηβ Βρανάκης ;

Ο Στηβ Βρανάκης είναι βραβευμένος για τις δημιουργίες του, έχοντας εργαστεί σε έργα της Apple και της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λογαριασμό της NASA, των Hνωμένων Εθνών και της UNICEF. Τα τελευταία οκτώ χρόνια εργαζόταν στο Δημιουργικό Εργαστήριο της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Στα έργα του συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, μια ειδική εφαρμογή που ενίσχυε τη φωνή και τα αιτήματα των νέων στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η δουλειά του έχει γίνει αντικείμενο δημοσιευμάτων σε κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες The New York Times, Telegraph, Wall Street Journal, Huffington Post, FT. Έχει αρθρογραφήσει εκτενώς και έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το CNN και το CNBC.

Το πλούσιο βιογραφικό και η αγάπη του για την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την διεθνή κουλτούρα που φέρει μέσω των εμπειριών του, ο Στηβ Βρανάκης φαίνεται να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στη σωστή θέση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.