Η HORWATH HTL ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ 5o MEDITERRANEAN RESORT & HOTEL REAL ESTATE FORUM

Η στρατηγική διανομής των ξενοδοχείων στη μετά Thomas Cook εποχή βρέθηκε στο επίκεντρο του πάνελ συζήτησης που συντόνισε η εταιρεία κατά τη διάρκεια του συνεδρίου

  Η Horwath HTL, η κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία παγκοσμίως με εξειδίκευση στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, συμμετείχε ως χορηγός για 2η συνεχόμενη χρονιά στο διεθνές συνέδριο Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H), το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 29-31 Οκτωβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα.

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Ξενοφώντας Πετρόπουλος, Country Director της Horwath HTL Greece, συντόνισε τη συζήτηση στο πάνελ με θεματική “Distribution in a Post-Thomas Cook World με ομιλητές τους κκ. Αλέξανδρο Βασιλικό, Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Dieter Korner, Head of Project Scouting της TUI AG και Δημήτρη Κόσσυφα, Head of Travel της Google για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

 

Από τη συζήτηση προκύπτει πως οι ξενοδόχοι:

  • Δεν θα πρέπει να ακολουθούν μονοπωλιακές πρακτικές όσον αφορά στη διαχείριση των καναλιών διανομής τους.
  • Συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά κανάλια διανομής διότι τους προσφέρουν καλύτερο προγραμματισμό στη ρευστότητα της επιχείρησης τους και δεν χρησιμοποιούν, στο επίπεδο που θα μπορούσαν, τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους ώστε να διαφοροποιήσουν την στρατηγική τους, ελέγχοντας το επίπεδο ρίσκου.
  • Το μέγεθος των Tour Operators δεν θα πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο επιλογής. Ψηλά στην ατζέντα πρέπει να τοποθετηθεί η επιχειρηματική ηθική και οι πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης.
  • Χρειάζεται από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να σχεδιαστεί ένα μακροχρόνιο πλάνο εκπαίδευσης και ενημέρωσης το οποίο θα θέσει τις βάσεις για τον μετασχηματισμό της στρατηγικής διανομής των ξενοδοχείων, τα επόμενα χρόνια.

 

Στο φετινό συνέδριο MR&Η, το οποίο ήταν αφιερωμένο σε επενδύσεις ανάπτυξης και λειτουργίας σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων στην περιοχή της Μεσογείου, συμμετείχαν πάνω από 400 σύνεδροι και 88 διακεκριμένοι ομιλητές από τον κλάδο του τουρισμού. Το συνέδριο και φέτος συγκέντρωσε τα βλέμματα εκπροσώπων διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, ξενοδοχειακών brands και ανώτερων στελεχών και επαγγελματιών του τουρισμού καθιστώντας το, το ιδανικό πεδίο ανάδειξης των τουριστικών επενδυτικών ευκαιριών στην περιοχή της Μεσογείου.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.