ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΙΝΑΣ-ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ

Μνημόνιο Κατανόησης των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδας και Κίνας, που περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για τον υπερδιπλασιασμό των αεροπορικών συνδέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, υπέγραψαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, Feng Zhenglin.

Στην κινεζική αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο εκτελεστικός Ά αντιπρόεδρος της Air China, Ma Chongxian, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για πολλαπλασιασμό των αεροπορικών δρομολογίων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το Μνημόνιο Κατανόησης περιλαμβάνει Νέο Πίνακα Διαδρομών που αναφέρει όλα τα σημεία προορισμού εκατέρωθεν, διορισμό αεροπορικών εταιρειών, καθώς και αριθμό των τακτικών δρομολογίων εκατέρωθεν που θα ανέρχεται σε 35 εβδομαδιαίως από 14 μέχρι σήμερα.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα άσκησης δικαιωμάτων 5ης ελευθερίας σε 4 ενδιάμεσα και 4 σημεία πέραν, δυνατότητα εκτέλεσης πτήσεων charter, όπως επίσης και πρόβλεψη περί συμφωνιών κοινού κωδικού και μίσθωσης αεροσκαφών κατά την εκτέλεση των δρομολογίων μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι ανωτέρω διατάξεις θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αύξηση των δρομολογίων κινεζικών αεροπορικών εταιρειών και συνακόλουθα, τουριστικών ροών, προς όλα τα σημεία της Ελλάδας.

Το Μνημόνιο Κατανόησης παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες των δύο πλευρών τη δυνατότητα εκμετάλλευσης πτήσεων κοινού κωδικού σε πληθώρα διαδρομών μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπλέον, η άσκηση δικαιώματος ελευθερίας σε ενδιάμεσα σημεία και σημεία πέραν, εκτιμάται πως θα συμβάλει στη βιωσιμότητα μακρινών διαδρομών.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι θα συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις με σκοπό να συμπληρώσουν την κατάρτιση της νέας συμφωνίας αεροπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ASA (Air Services Agreement).

Να σημειωθεί ότι, ο επόμενος κύκλος επαφών θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2020 στο Πεκίνο.

 

 

Πηγή: Greek Air News

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.