ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΣ: Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 7* ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ WANDA REIGN ON THE BUND ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥΣ

«Κόλλησε το μικρόβιο» του τουριστικού- ξενοδοχειακού κλάδου όταν ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία να εργάζεται ως σερβιτόρος σε επιχειρήσεις διαφόρων ελληνικών νησιών προκειμένου να αποκτήσει το χαρτζιλίκι του, πριν και μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.  Αγάπησε, όπως ο ίδιος δεν διστάζει να δηλώσει, την εργασία του στον ξενοδοχειακό κλάδο και για αυτό επέλεξε συνειδητά να σπουδάσει Hotel Management στην ελβετική σχολή Les Roches, ενώ επιδιώκοντας τη συνεχή μάθηση και τον εμπλουτισμό των γνώσεών του για τις εξελίξεις στους τομείς του ενδιαφέροντός του, απέκτησε PDP στο F&B Management από το Πανεπιστήμιο Cornell στη Νέα Υόρκη.

Η πρώτη του εργασία στον ξενοδοχειακό κλάδο ήταν ως σερβιτόρος και μπάρμαν σε επιχείρηση στο Σάρεϊ, την κομητεία της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Από τα χρόνια εκείνα έως σήμερα, διαγράφει λαμπρή πορεία στη ξενοδοχειακή αγορά των ηγέτιδων δυνάμεων στον παγκόσμιο τουρισμό αλλά και στις αναδυόμενες αγορές της παγκόσμιας ταξιδιωτικές σκακιέρας. Το πλούσιο, εντυπωσιακό, αξιόλογο και αξιοθαύμαστο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνει την ανάληψη διευθυντικών καθηκόντων σε πολυεθνικές και deluxe ξενοδοχειακές αλυσίδες σε διάφορα μέρη της υφηλίου. Ντουμπάι, Ρας Αλ Καϊμά, ΗΠΑ, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Κίνα είναι ορισμένες μόνο από τις χώρες στις οποίες εργαστεί.

«Το βιογραφικό μου συμπεριλαμβάνει την εργασία μου σε 5 ηπείρους, σε εταιρικές και ψυχαγωγικές ιδιοκτησίες- ξενοδοχεία, σε εταιρίες κρουαζιέρας, σε κεντρικά γραφεία επιχειρήσεων διαφόρων αντικειμένων όπως ενδεικτικά το rebranding, το pre-opening ξενοδοχείων κλπ.» αποκαλύπτει στη συνέντευξή του στο Business Travel o κ. Νικόλαος Χατζηπέτρος που εν έτη 2019 ασκεί καθήκοντα γενικού διευθυντή στο 7* ξενοδοχείο Wanda Reign on the Bund στην Κίνα. Και σπεύδει να παραδεχτεί ότι  «πρόκειται για ένα εξαιρετικό σπάνιο γεγονός καθώς πολλοί γενικοί διευθυντές δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα στην εμπειρία η οποία «απαιτεί» απόλυτη δέσμευση και τύχη καθώς οι επαγγελματικές ευκαιρίες εμφανίζονται δύσκολα».

Πέραν του ρυθμιστικού παράγοντα της τύχης, καθοριστικό ρόλο στην αποδοχή επαγγελματικών προτάσεων- ευκαιριών από πολυεθνικές και κραταιές στην παγκόσμια αγορά ξενοδοχειακές αλυσίδες διαδραματίζουν, όπως αποσαφηνίζει ο κ. Χατζηπέτρος, «η εμπειρία, η γνώση, η ικανότητα τόσο στο να επιτυγχάνεις αποτελέσματα σε συγκεκριμένους τομείς που οι άλλοι δεν μπορούν όσο και να ξεπερνάς τον ανταγωνισμό».

Σκιαγραφώντας την εξαιρετική σταδιοδρομία του στη ξενοδοχειακή αγορά ασιατικών, αφρικανικών κλπ. κρατών, υπογραμμίζει ότι «η μεγαλύτερη πρόσκληση ήταν το άνοιγμα και η διαχείριση την ίδια ακριβώς περίοδο 6 ξενοδοχείων, ενός γηπέδου γκολφ και ενός εκθεσιακού κέντρου στο Εμιράτο Ρας Αλ Καϊμά».

Πέραν τούτου, ο γενικός διευθυντής του Wanda Reign on the Bund αναλύει για ποιους λόγους επέλεξε να εργαστεί στις χώρες που πρωταγωνιστούν στον παγκόσμιο τουρισμό όπως η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αναδεικνύει άγνωστες στα καθ’ ημάς πτυχές της κουλτούρας που διέπει το εργασιακό περιβάλλον της διεύθυνσης ξενοδοχείων σε αυτές τις δύο αγορές.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ποιο είναι συγκεκριμένα το δέλεαρ που τον παρακινεί και συναινεί στο να αναλάβει το pre-opening ή τη «μετάλλαξη» προβληματικών μονάδων σε επιτυχημένα ξενοδοχεία.

Με νόημα επισημαίνει ότι ξενοδοχείο στο οποίο προΐσταται, το 7 αστέρων Wanda Reign on the Bund αποτελεί τη ναυαρχίδα της Wanda Hotels & Resorts στην Κίνα και είναι το πιο ακριβό ξενοδοχείο στη Σαγκάη.  Λόγω της εμπειρίας, της τεχνογνωσίας και της ζωής του εδώ και 5,5 χρόνια στην Κίνα έχει «μυηθεί» στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα της υφηλίου. Για αυτό και χωρίς φειδώ λόγων αναφέρει ότι λέξη «κλειδί» για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον «κρύβεται» στην παροχή υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει την αναπτυξιακή στρατηγική της Wanda Hotels & Resorts σε διάφορα ξένα κράτη και λιτά μεν, άκρως περιεκτικά δηλώνει ότι «ελπίζω, η Ελλάδα να αποτελέσει μελλοντικό προορισμό για την Wanda Hotels & Resorts».

Οι λόγοι που τον παρακίνησαν να ασχοληθεί με τον τουριστικό- ξενοδοχειακό κλάδο

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τον τουρισμό και δη τη ξενοδοχειακή αγορά; Ποιο ήταν και εξακολουθεί να λειτουργεί ως δέλεαρ για εσάς;

Αρχικά να αναφέρω ότι δεν υπήρχε το οποιοδήποτε ερέθισμα από την οικογένειά μου για να ασχοληθώ με τον τουρισμό και τη ξενοδοχία. Αποτελώ το μοναδικό μέλος της οικογένειας που ξεκίνησε να απασχολείται στον ξενοδοχειακό κλάδο. Γεννήθηκα στο Μόναχο, στη Γερμανία, ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου κατάγεται από την Τουρκία. Σε ηλικία 5 ετών και μετά από απόφαση των γονιών μου επιστρέψαμε στην Ελλάδα από το Γιοχάνεσμπουργκ όπου ζήσαμε για κάποια χρόνια. Απαντώντας στο ερώτημά σας, οι κυριότεροι λόγοι που με προέτρεψαν να ασχοληθώ με τον τουρισμό και συγκεκριμένα με τον τομέα διαχείριση ξενοδοχείου (hotel management) συνίστανται: α) στην επιθυμία μου να ταξιδεύω, β) να εξερευνώ και να ανακαλύπτω διάφορους πολιτισμούς, γ) στη διαρκή και αέναη επιδίωξή μου να παραμένω ανταγωνιστικός εργαζόμενος σε διαφορετικά περιβάλλοντα και δ) στο να «μυούμαι» και να γνωρίζομαι διαφορετικούς τύπους και μορφές τουρισμού σε διαφορετικούς προορισμούς και κράτη. Όλοι αυτοί οι λόγοι που με παρακίνησαν να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον ξενοδοχειακό κλάδο «μετουσιώνονται» σε πράξη στην εργασία μου. Γεγονός που δεν σας κρύβω αποτελεί για μένα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Al Hamra Fort Hotel

Η μεγαλύτερη πρόσκληση ήταν το άνοιγμα και η διαχείριση την ίδια ακριβώς περίοδο 6 ξενοδοχείων, ενός γηπέδου γκολφ και ενός εκθεσιακού κέντρου στο Εμιράτο Ρας Αλ Καϊμά

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί έως σήμερα στην επαγγελματική σας καριέρα και για ποιους λόγους;

Ως πραγματικό δέλεαρ είναι πάντα για μένα το pre-opening των  ξενοδοχείων, η μετατροπή και «μετάλλαξη» των μονάδων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία τους σε επιτυχημένες και γενικά η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι  ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Έχω εργαστεί σε διάφορες χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Κίνα, η Ταϋλάνδη, το Βιετνάμ όπου και σε κάθε κράτος κλήθηκα να αντιμετωπίσω τέτοιας εμβέλειας ζητήματα.Αποτέλεσμα εικόνας για Al Hamra Golf Hotel,

Η μεγαλύτερη ωστόσο πρόκληση στην επαγγελματική μου καριέρα συνίσταται στο άνοιγμα και στη διαχείριση την ίδια ακριβώς περίοδο 6 ξενοδοχείων, ενός γκολφ club και ενός εκθεσιακού κέντρου για την Reggata του Allinghi και της Oracle στο εμιράτο Ρας Αλ Καϊμά. Επρόκειτο για τα ξενοδοχεία Al Hamra Fort Hotel, Al Hamra Golf Hotel, το γήπεδο γκολφ Al Hamra, τo  Waldorf Astoria Hotel, το Ritz Carlton, το Banyan Tree και το Acacia Hotel. Παράλληλα, ήμουν επικεφαλής για την αναζήτηση και τον εντοπισμό ξένων επενδύσεων στο εξωτερικό για τον όμιλο RAKIA Group που είναι θυγατρική εταιρία της κυβέρνησης του εμιράτου Ρας Αλ Καϊμά.

Το δέλεαρ για το preopening ξενοδοχείων και τη «μετάλλαξη» προβληματικών μονάδων σε επιτυχημένες

Ποιο ήταν το δέλεαρ προκειμένου όπως προαναφέρατε να αναλάβετε το preopening αλλά και τη «μετάλλαξη» των «προβληματικών» μονάδων σε επιτυχημένα ξενοδοχεία;

Σχεδόν όλη η επαγγελματική μου σταδιοδρομία στον τουριστικό- ξενοδοχειακό κλάδο αφορά σε έργα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις ΗΠΑ, στην Αφρική, στην Νοτιοανατολική Ασία και στην Κίνα τα οποία περιελάμβαναν preopening και ξενοδοχεία των οποίων οι ιδιοκτήτες, διαχειριστές δεν ήταν ικανοποιημένοι με τις αποδόσεις τους. Η δουλειά μου ήταν να τους επιβεβαιώσω στην πράξη ότι επιτεύχθηκε αλλαγή στρατηγικής και λειτουργίας, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να είναι επιτυχείς. Για να υπάρξει όμως αυτή η αλλαγή στην λειτουργία και το κυριότερο στην καταγραφή θετικών αποτελεσμάτων απαιτήθηκε μαζική, ας μου επιτραπεί ο όρος, γνώση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων σε κάθε κράτος, άμεσος προγραμματισμός και πλήρης κατανόηση για το τι πρέπει να γίνει και ανάπτυξη της ικανότητας «κρατάω την ομάδα ενωμένη μαζί μου» αλλά και ξεχωριστά και επιλέγω αυτούς που θα μείνουν για να αποτελέσουν τμήμα της νικηφόρας στρατηγικής για το επιτυχημένο ξενοδοχείο.

«Από τις δύσκολες στιγμές στη δουλειά μαθαίνεις και προχωράς μπροστά»

Ποια είναι μέχρι στιγμής η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην επαγγελματική σας καριέρα και ποια αντιθέτως η πιο «άτυχη»;

Η κάθε εργασία που φέρω την ευθύνη, μου προσφέρει ικανοποίηση εφόσον οι πελάτες και οι συνεργάτες είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες ή οι μέτοχοι. Οι δύσκολες στιγμές στη δουλεία αποτελούν μόνο τμήμα της όλης εργασίας που θα σε καταβάλλει εάν τις αφήσεις. Και από αυτές μαθαίνεις και προχωράς μπροστά.

«Καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις επιδόσεις μας στην ανταγωνιστική και με απίστευτα ξενοδοχεία αγορά της Κίνας»

Για ποιους λόγους αποφασίσατε συνειδητά να εργαστείτε στο εξωτερικό και η αξιοθαύμαστη επαγγελματική σας σταδιοδρομία να περιλαμβάνει σταθμούς από τη ξενοδοχειακή αγορά της Κίνας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στην Ταϊλάνδη κλπ;

Η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) είναι οι πρωτοπόροι στον παγκόσμιο τουρισμό για διαφορετικούς λόγους ο καθένας από τους προαναφερθέντες προορισμούς. Στα ΗΑΕ επικράτησε η εποχή της έκρηξης των ξενοδοχείων και της συνολικής τουριστικής ανάπτυξης και ήταν πραγματικά υπέροχο που έζησα και συμμετείχα σε αυτήν την ακμάζουσα περίοδο.

Σε ότι αφορά στην Κίνα, η κατάσταση είναι διαφορετική, καινοτόμα και ανταγωνιστική. Αρκεί και μόνο να αναφέρω ότι σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από το deluxe ξενοδοχείο Wanda Reign on the Bund λειτουργούν 18 διεθνή ξενοδοχειακά brands. Ωστόσο, είμαστε το νούμερο ένα ξενοδοχείο στη Σαγκάη μεταξύ των 5000 μονάδων όσον αφορά στην εξυπηρέτηση, στην υγιεινή, στην τοποθεσία και στην πολιτική τιμών. Ο τίτλος αυτός μας απονεμήθηκε από ανεξάρτητη εταιρία. Ταυτόχρονα, η Wanda Hotels & Resorts αποτελεί την top 3 ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Κίνα και νούμερο 1 σε ανταγωνιστικούς όρους. Επιπλέον, η τουριστική- ξενοδοχειακή αγορά της Κίνας διακρίνεται για τη διαφορετικότητά της στους ανθρώπους, στην καινοτομία, στον ταχύ ρυθμό, στην ομαδική δουλειά και στο ανταγωνιστικό πνεύμα. Παράλληλα, διαθέτοντας αυτόν τον πληθυσμό-αποτελώντας τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό, χώρα της υφηλίου-έχει τη δυνατότητα- ικανότητα να «τροφοδοτεί» τον τουρισμό, την τουριστική κίνηση εκ των έσω. Επομένως, σε μια αγορά που είναι απόλυτα καπιταλιστική σε όρους δαπανών και προσανατολισμού στο εμπορικό σήμα, εκτιμώ ότι είμαστε ευλογημένοι που συμμετέχουμε στην ανταγωνιστική και με απίστευτα ξενοδοχεία αγορά, με αποτέλεσμα να καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις επιδόσεις μας.   Αποτέλεσμα εικόνας για Anantara Mui Ne Hotel

Διευθυντικά καθήκοντα σε ξενοδοχειακές μονάδες των ΗΠΑ, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ

 

Σε ποια συγκεκριμένα ξενοδοχεία εργαστήκατε στις ΗΠΑ, στην Ταϊλάνδη και στο Βιετνάμ και ποια ήταν τα επιτελικά καθήκοντά σας; 

Σε όλα τα ξενοδοχεία αποτελούσα μέλος της διοίκησής τους. Στις ΗΠΑ ήμουν ο νούμερο 2 ενός ακινήτου το οποίο ανακτήθηκε από τη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott, στην Ταϊλάνδη δούλευα στα κεντρικά γραφεία της MINOR Hotel Group, αναλαμβάνοντας όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες του group στην ασιατική χώρα. Στο Βιετνάμ ασκούσα τη γενική διεύθυνση του Anantara Mui Ne Hotel, μιας πολυτελούς παραθαλάσσιας ιδιοκτησίας και άκρως ειδυλλιακής απόδρασης για τους επισκέπτες του.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει την εργασία του σε ξενοδοχειακές μονάδες σε πέντε ηπείρους της υφηλίου

Πώς έχετε καταφέρει να εργάζεσθε σε πολυεθνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες και να αναλαμβάνετε τόσο σημαντικά καθήκοντα; Και ποιοι λόγοι σας προτρέπουν να αποδέχεσθε νέα επαγγελματική πρόταση από διεθνή ξενοδοχειακή εταιρία που εδρεύει και λειτουργεί σε άλλη χώρα από αυτήν στην οποία ζούσατε και δραστηριοποιούσασταν επαγγελματικά πριν;

Η επαγγελματική μετακίνηση είναι πολύ εύκολη όταν διαθέτεις την εμπειρία. Η γνώση μεταφέρεται και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της νέας εταιρίας. Καθοριστικό ρόλο στο να δέχεται ο επαγγελματίας του τουριστικού- ξενοδοχειακού κλάδου επαγγελματικές προτάσεις διαδραματίζει πρωταρχικά η ικανότητα στο να επιτυγχάνει αποτελέσματα σε συγκεκριμένους τομείς που οι άλλοι δεν μπορούν. Η εμπειρία και η ικανότητα να ξεπερνάς τον ανταγωνισμό είναι καθοριστικής σημασίας. Το βιογραφικό μου συμπεριλαμβάνει την εργασία μου σε 5 ηπείρους, σε εταιρικές και ψυχαγωγικές ιδιοκτησίες- ξενοδοχεία, σε εταιρίες κρουαζιέρας, σε κεντρικά γραφεία επιχειρήσεων διαφόρων αντικειμένων όπως ενδεικτικά το rebranding, το preopening ξενοδοχείων κλπ. Γεγονός που είναι εξαιρετικά σπάνιο καθώς πολλοί γενικοί διευθυντές δεν έχουν αυτή τη  δυνατότητα στην εμπειρία η οποία «απαιτεί» απόλυτη δέσμευση και τύχη καθώς οι επαγγελματικές ευκαιρίες εμφανίζονται δύσκολα.

Ποια προσόντα- εφόδια θα πρέπει να διαθέτουν οι νέοι που θέλουν να εργαστούν σε ξένες ξενοδοχειακές αλυσίδες που εδρεύουν σε διάφορα κράτη της υφηλίου

Αναπόφευκτα από τις απόψεις σας αλλά και από την πλούσια επαγγελματική σας σταδιοδρομία, με την ανάληψη καίριων θέσεων σε εταιρίες και στις 5 ηπείρους της υφηλίου, προκύπτει η ερώτηση ποια προσόντα-εφόδια θα πρέπει να διαθέτουν όσες και όσοι θέλουν να εργαστούν σε ξένες ξενοδοχειακές αλυσίδες που εδρεύουν σε χώρες στις οποίες έχετε αποκομίσει ιδίαν γνώση και πολύτιμη τεχνογνωσία;

Όσες και όσοι επιθυμούν να εργαστούν σε ξένη εταιρία, θα πρέπει να είναι ευπροσάρμοστοι, να μαθαίνουν γρήγορα, να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί και προσανατολισμένες- οι στην επίτευξη αποτελεσμάτων και γρήγορης δράσης. Καλούνται να γίνουν μεγάλοι ηγέτης και παίκτες ομάδας. Επιπλέον, θα πρέπει να ενημερωθούν και να μάθουν την αγορά στην οποία θα δραστηριοποιηθούν και να εντοπίσουν το στοιχείο εκείνο της εξειδίκευσης που θα τους κάνει διαφορετικούς.

Το 7* Wanda Reign on the Bund αποτελεί τη ναυαρχίδα της Wanda Hotels & Resorts στην Κίνα

Το ξενοδοχείο Wanda Reign on the Bund, μέλος της ξενοδοχειακής αλυσίδας Wanda Hotels & Resorts στο οποίο ασκείτε τη γενική διεύθυνση αποτελεί το πρώτο επτά (7*) αστέρων ξενοδοχείο στην Κίνα;

Το Wanda Reign on the Bund είναι το πιο ακριβό ξενοδοχείο στη Σαγκάη. Αποτελεί πράγματι το πρώτο 7* ξενοδοχείο στην Κίνα. Διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του και είναι η ναυαρχίδα της Wanda Hotels & Resorts στην Κίνα. Διαθέτει μεταξύ άλλων ένα θαυμάσιο εστιατόριο το οποίο λειτουργεί όλη τη μέρα, ένα βραβευμένο με αστέρι Micheling και Black Diamond κινέζικο εστιατόριο, ένα παγκόσμιας κλάσης ιαπωνικό εστιατόριο με θέα την περιοχή Pudong και αποτελεί το καλύτερο μέρος για να αντικρίσεις από τον τελευταίο όροφο στο οποίο λειτουργεί τη Σαγκάη. Τα δωμάτιά του είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Δράττοντας της ευκαιρίας να αναφέρω ότι είχα την τύχη και συνάμα την ικανοποίηση να συμμετέχω και στο rebranding του κορυφαίου ξενοδοχείου στο Πεκίνο το οποίο βρίσκεται δίπλα στα κεντρικά μας γραφεία, στου Wanda Vista Beijiing  (πρώην Sofitel Wanda Beijing).

Όλοι οι επισκέπτες του ξενοδοχείου είναι σημαντικοί, ανεξαρτήτως εθνικότητας

Με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία σας, ποιους θεωρείτε τους πιο προσηνείς και αντιθέτως τους πιο απαιτητικούς τουρίστες- επισκέπτες με βάση την εθνικότητά τους;

Όλοι οι επισκέπτες είναι σημαντικοί και είναι εξαιρετικό να αντιμετωπίζουμε τον καθένα ξεχωριστά σαν οντότητα ανά πάσα στιγμή. Ειδικά όταν μας επιλέγουν και προτιμούν για τη διαμονή τους το ξενοδοχείο μας σε σχέση με τις ανταγωνιστικές μονάδες και καταβάλλουν χρήματα τα οποία αντιστοιχούν στο μέσο εισόδημα ανά δωμάτιο (average daily rate).

Καταλυτικό ρόλο για την  αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στην Ελλάδα διαδραματίζει η παροχή υπηρεσιών

Με βάση την εμπειρία της- καθώς εδώ και 3,5 συναπτά  έτη ασκείτε τη γενική διεύθυνση σε μέλη της Wanda Hotels & Resorts την τριβή σας με τους Κινέζους, ποια είναι η άποψή τους για την εικόνα της τουριστικής Ελλάδας; Και πώς η χώρα μας θα ελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες από το συγκεκριμένο ασιατικό κράτος; 

Εργάζομαι 3,5 χρόνια στην Wands Hotels & Resorts και ζω στην Κίνα συνολικά εδώ και 5,5 έτη καθώς πριν ήμουν στον όμιλο Kempinski Group.

Οι Κινέζοι έχουν ισχυρούς δεσμούς με τους Έλληνες και την Ελλάδα λόγω του μακραίωνου πολιτισμού των δύο λαών και όχι μόνο. Εκτιμώ ότι το «κλειδί» που θα «ανοίξει» την πόρτα για την εισερχόμενο κινεζικό τουρισμό στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες είναι η παροχή υπηρεσιών και σε αυτήν θα πρέπει να επικεντρωθούν οι ενδιαφερόμενοι προορισμοί που επιδιώκουν την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στην περιοχή τους. Επιπλέον, η υιοθέτηση τεχνολογικών επιτευγμάτων και υπηρεσιών όπως η πληρωμή μέσω Wechat είναι πολύ σημαντική. Αντίστοιχης σημασίας είναι και το προσωπικό που θα μιλάει την κινέζικη γλώσσα, τα κινέζικα εστιατόρια με τοπικές σπεσιαλιτέ και Κινέζους chefs. Σίγουρα όμως η παροχή υπηρεσιών είναι καταλυτικής σημασίας για τους Κινέζους ταξιδιώτες.

«Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει μελλοντικό προορισμό για την Wanda Hotels & Resorts»

Σε ποιους προορισμούς της υφηλίου στρέφει το επενδυτικό της ενδιαφέρον η κινέζικων συμφερόντων ξενοδοχειακή αλυσίδα Wanda Hotels & Resorts; Υπάρχει το ενδεχόμενο επέκτασής της στην ελληνική τουριστική αγορά;

Η ιδιοκτησία της Wanda Hotels & Resorts αναζητά και στοχεύει πάντα στην ανάπτυξή της στο εγγύς μέλλον. Η στρατηγική ανάπτυξής της υπαγορεύει τη λειτουργία μέλους της ξενοδοχειακής αλυσίδας στην Τουρκία, στην Ιταλία, στο Ντουμπάι, στη Μαλαισία και στο Σικάγο. Ελπίζω, η Ελλάδα θα αποτελέσει μελλοντικό προορισμό για την Wanda Hotels & Resorts.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.