ΜΠΡΑΒΟ YALOS TOURS, ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ! ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΑΛΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ SELECTOUR!!!

Στις μοναδικές τουριστικές εμπειρίες τις οποίες αφειδώς προσφέρει στους επισκέπτες της η Βόρεια Ελλάδα «μυήθηκαν» 11 Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες του Ομίλου της Selectour η οποία συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα δίκτυα ανεξαρτήτων γραφείων στη Γαλλία, αριθμεί περισσότερα από 1200 μέλη στη χώρα της Μασσαλιώτιδας και διακινεί 2 εκατ. Γάλλους ταξιδιώτες ετησίως.

Ουσιαστικά επρόκειτο για fam trip το οποίο διοργάνωσε το ελληνικό τουριστικό γραφείο Yalos Tours το οποίο αποτελεί σπεσιαλίστα στον εισερχόμενο στην Ελλάδα, γαλλικό τουρισμό σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρία Aegean Airlines. «To fam trip που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου της τρέχουσας χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα, είναι το πέμπτο κατά σειρά ταξίδι γνωριμίας Γάλλων τουριστικών με ελληνικούς προορισμούς. Με στοχευμένη  πρωτοβουλία του Yalos Tours και της Aegean Airlines επί πέντε συναπτά έτη, Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες της Selectour επισκέπτονται και γνωρίζουν ελληνικές τοποθεσίες που δεν είναι τόσο δημοφιλείς αλλά διαθέτουν συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την προσέλκυση Γάλλων τουριστών στην περιοχή τους», επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του Yalos Tours κ. Χρήστος Παναρέτου. Και με νόημα προσθέτει ότι «συνειδητά επιλέχθηκε ο τόπος διοργάνωσης του φετινού fam trip να είναι η Βόρεια Ελλάδα καθώς λόγω της πλούσιας ιστορίας της, του μυθικού της πολιτισμού, των ειδυλλιακών της τοποθεσιών, του φυσικού της κάλλους, της εκλεκτής γαστρονομίας, της οινικής της παράδοσής της κλπ. διαθέτει τα εχέγγυα για την ανάπτυξη του τουρισμού εμπειριών στους Γάλλους ταξιδιώτες».

Ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», οι 11 Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες της Selectour γνώρισαν και απέκτησαν ιδίαν αντίληψη για τις «εμπειρίες» που προσφέρει η Βόρεια Ελλάδα στους επισκέπτες της. Έτσι, την πρώτη μέρα του fam trip επισκέφτηκαν την Πέλλα και ξεναγήθηκαν στο σημείο όπου ο Μέγας Αλέξανδρος διδάχθηκε από τον Αριστοτέλη, στους τόπους όπου θάφτηκαν σπουδαίοι Μακεδόνες βασιλείς και στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας. Κατόπιν, επισκέφτηκαν τη Νάουσα όπου και ξεναγήθηκαν σε οινοποιεία της περιοχής. Δοκίμασαν τις δημοφιλείς στη διεθνή αγορά ποικιλίες κρασιού και δη το ξινόμαυρο, ενώ γεύτηκαν και την εκλεκτή τοπική κουζίνα της περιοχής. Παράλληλα, γνώρισαν τοπικά ήθη και έθιμα της μακεδονικής πόλης, όπως ενδεικτικά το πατροπαράδοτο έθιμο των Αποκριών «Γενίτσαροι και Μπούλες».

Τη δεύτερη μέρα του fam trip επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη όπου και ξεναγήθηκαν σε ορισμένα από τα πιο σπουδαία σημεία-μνημεία της νύμφης του Θερμαϊκού. «Οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες της Selectour δεν έκρυψαν ότι εντυπωσιάστηκαν από τη μαγική, στους επισκέπτες της, εικόνα της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έσπευσαν να δηλώσουν την ευχάριστη έκπληξή τους καθώς επιλέγοντας τη Θεσσαλονίκη για city break οι Γάλλοι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφτούν και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας λόγω της κοντινής τους απόστασής τους από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας», τονίζει ο γενικός διευθυντής του Yalos Tours κ. Χρήστος Παναρέτου.

Αμέσως μετά, επισκέφτηκαν την Ανατολική Χαλκιδική με την Αρναία, το Γομάτι και τα Αρχαία Στάγειρα να αποτελούν σταθμούς της οινοπολιτιστικής τους περιπλάνησης στην περιοχή. Δοκίμασαν την παραγωγή των αμπελώνων του Ξηροπόταμου, την αυθεντική αρνιώτικη κουζίνα και κατέληξαν στα τσιπουροκάζανα του Γοματίου, μαθαίνοντας μαζί με τους ντόπιους το πώς παρασκευάζεται το τσίπουρο, καθημερινά μεν, γιορτινά δε. Η επίσκεψη στα αρχαία Στάγειρα ολοκληρώθηκε με τη ξενάγηση στο λιμάνι της Αμφίπολης, στο μουσείο κλπ. Το επόμενο πρωινό επισκέφτηκαν την «Οικία Κωνσταντίνου Καραμανλή» στην Πρώτη Σερρών όπου στο γεύμα που ακολούθησε περιελάμβανε γεύσεις της σερραϊκής κουζίνας και τοπικούς οίνους.

Τελευταίος σταθμός του fam trip ήταν η Καβάλα όπου οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες της Selectour ξεναγήθηκαν σε ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία-μνημεία της πόλης. Μετά την ξενάγηση, ακολούθησε γεύμα στο λιμάνι της πόλης όπου οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες της Selectour απόλαυσαν την ειδυλλιακή εικόνα της Καβάλας, σε συνδυασμό με εκλεκτές θαλασσινές γεύσεις συνοδεύοντάς τες με εξαίσιους οίνους της περιοχής.

« Οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες της Selectour που συμμετείχαν στο φετινό fam trip εντυπωσιάστηκαν από τις τουριστικές εμπειρίες τις οποίες απεκόμισαν από την επίσκεψή τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι βορειοελλαδικές πόλεις που επισκεφτήκαμε, τα οργανωμένα ξενοδοχεία στα οποία διαμείναμε, η ξενάγηση στην πλούσια ιστορία, η δοκιμή κρασιών –τα οποία διατίθενται σε προσιτές τιμές- η εκλεκτή γαστρονομία και κουζίνα, τους άφησαν άριστες εντυπώσεις», υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του Yalos Tours κ. Χρήστος Παναρέτου. Και χωρίς φειδώ λόγων σημειώνει ότι «οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες της Selectour θα γίνουν στη χώρα τους πρεσβευτές του τουρισμού εμπειριών της Βόρειας Ελλάδας. Η γνώση, η ενημέρωση, η πληροφόρηση που είχαν για τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τις οποίες αποκομίζει ο επισκέπτης στη Βόρεια Ελλάδα θα διαχυθεί σε όλο το δίκτυο της Selectour λόγω της πάγιας πολιτικής της γαλλικής εταιρίας για αλληλοενημέρωση των μελών του. Για το λόγο αυτό, το Yalos Tours προγραμματίζει τον εμπλουτισμό της γκάμας του με περισσότερα προγράμματα και δη τουρισμού εμπειριών από τη Βόρεια Ελλάδα στην πρωτοποριακή  πλατφόρμα B2B  www.yalostours.net  η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στην άμεση επαφή και επικοινωνία των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων με τα ελληνικά ξενοδοχεία. Επί τη ευκαιρία να αναφέρω ότι στην αύξηση του εισερχόμενου γαλλικού τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα, θα συμβάλλει και η αύξηση του αριθμού των πτήσεων που προγραμματίζει για το 2020 η Aegean Airlines από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Για τη διοργάνωση της εν λόγω επίσκεψης συνεργάσθηκαν o Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, ο Δήμος Νάουσας, ο Τουριστικός Οργανισμός Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Αμφίπολης, ο Δήμος Αριστοτέλη, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο Δήμος Καβάλας και ο Δήμος Ξάνθης.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.