ΔΥΟ ΕΡΓΑ 331 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ENTERPRISE GREECE-ΣΕ ΙΣΑΡΙΘΜΑ ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΕ FAST TRACK-ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ CAPE THOLOS LUXURY RESORT ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕΤΑΞΑ-«ΑΝΑΨΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ν. Δένδια, πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2019, το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ – Enterprise Greece, που κάνει ένα νέο ξεκίνημα υπό τον εποπτεύοντα Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κ. Φραγκογιάννη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκαν και προωθήθηκαν στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 331 εκατ. ευρώ τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν 822 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, το πρώτο έργο αφορά την ανάπλαση του παλαιού και εν μέρει διατηρητέου βιομηχανικού κέντρου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ επί της οδού Πειραιώς στον Ελαιώνα Αττικής, το οποίο θα αναδημιουργηθεί σε σύνθετο πολιτιστικό, τουριστικό, συνεδριακό, ιατρικό και εμπορικό πόλο. Το δεύτερο αφορά την κατασκευή και λειτουργία συστάδας 13 φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κεντρική Ελλάδα συνολικής ισχύος 284 MW, με φορέα επένδυσης την εταιρεία CONSORTIUM SOLAR POWER SYSTEMS Α.Ε., με την συμμετοχή ξένων κεφαλαίων και το οποίο επαναξιολογήθηκε και εγκρίθηκε με βάση τα νέα δεδομένα.

Επιπρόσθετα, σε δύο ακόμα έργα, ενταγμένα ήδη στη διαδικασία Στρατηγικών Επενδύσεων (Fast Track), παρασχέθηκε σύμφωνη γνώμη προς τη ΔΕΣΕ για τις αιτούμενες τροποποιήσεις πολεοδομικής υφής και διαδικασίας χωρικής ωρίμανσης, έτσι ώστε να αδειοδοτηθούν εύρυθμα και ταχύτερα, προσδίδοντάς τους την δυνατότητα βέλτιστης επιχειρηματικής απόδοσης. Πρόκειται για έργο της εταιρείας PANITA LTD του ομίλου Κωσταντίνου το οποίο αφορά την ανάπτυξη ενός σύγχρονου εμπορικού κέντρου στη Μεταμόρφωση Αττικής και το επενδυτικό σχέδιο «CAPE THOLOS LUXURY RESORT” του ξενοδοχιακού ομίλου Μεταξά το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Νομό Λασιθίου και αφορά στην ανάπτυξη σύνθετης τουριστικής επένδυσης ξενοδοχειακών υποδομών και παραθεριστικής κατοικίας σε συνολική έκταση 1.400 στρεμμάτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο αυτών έργων είναι 250 εκ. και από την υλοποίησή τους  αναμένεται να δημιουργηθούν 830 περίπου νέες θέσεις εργασίας.

Το ENTERPRISE GREECE καταγράφει σημαντικά αυξημένο ενδιαφέρον για την δημιουργία Στρατηγικών Επενδύσεων σημαντικού αντικτύπου στην εθνική και τοπική οικονομία τόσο στους τομείς ΑΠΕ και τουρισμού αλλά και στη βιομηχανία και στον αγρο-διατροφικό τομέα. Το Δ.Σ. έθεσε ως προτεραιότητα την αναδιοργάνωση του Εnterprise Greece με βάση τον νέο νόμο, ώστε να προωθήσει τις εξαγωγές, να προσελκύσει επενδύσεις και να βελτιώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ακολουθώντας πετυχημένα διεθνή πρότυπα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.