ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΕΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑΧΙΣΤΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων:

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Ένωση μας φιλοξένησε στην πόλη μας τον κ. Νικόλα Χαραλάμπους, CEO της εταιρείας Hellenic Seaplanes μετά από πρόσκληση που του απευθύναμε. Αρχικώς είχαμε καλέσει και τον κ. Γκόβα, επικεφαλής της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, ο οποίος λόγω κάποιας υποχρέωσης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, παρά ταύτα επειδή οι δύο εταιρείες συνεργάζονται και συνεργούν από κοινού, ο κ. Χαραλάμπους είχε την εξουσιοδότηση να μιλάει ως εκπρόσωπος και της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Συναντήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο ημερών με όλους τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων, παρουσία μελών του Δ.Σ. της Ένωσης μας.

Κατά σειρά έγιναν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Ελισάφ, τον πρόεδρο του φορέα Διαχείρισης Λίμνης κ. Φίλιο και τον πρόεδρο της κοινότητας Νήσου κ. Λιούμπο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Μετσόβου κ. Τζαφέα, την πρώην Αντιπεριφερειάρχη και νυν επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Καλογιάννη, την βουλευτή κ. Κεφάλα, την διοίκηση του ΤΕΕ Ηπείρου, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ κ. Κολόκα, τον πρώην Δήμαρχο κ. Μπέγκα, τον βουλευτή κ. Σταύρο Καλογιάννη, τον πρόεδρο των ενοικιαζομένων δωματίων κ. Έξαρχο, τον πρόεδρο των Τουριστικών καταστημάτων Περάματος κ. Ντόβα,τον πρόεδρο των τουριστικών επιχειρήσεων Περάματος κ.Ασλανίδη και τέλος τον Αερολιμενάρχη κ. Μητσιμάρη.

Επιπροσθέτως έγινε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του Περάματος, όπου είναι ο χώρος που προκρίνεται και λειτουργούσε και παλαιότερα υδατοδρόμιο. Στόχος όλων αυτών των συναντήσεων και των ενημερώσεων που έγιναν, είναι να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την απόκτηση άδειας ιδρύσεως υδατοδρομίου από τον Δήμο Ιωαννιτών (και τον Δήμο Μετσόβου όσον αφορά τη λίμνη Αώου), την προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή και μακροχρόνια λειτουργία του υδατοδρομίου και αμέσως μετά την έναρξη πτήσεων αρχικώς προς το Ιόνιο και ειδικά την Κέρκυρα και στη συνέχεια άλλους προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Με την ψήφιση νέου νομοθετικού πλαισίου που σχεδιάζει η παρούσα κυβέρνηση άμεσα και το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών αδειοδοτήσεων, κατασκευής και λειτουργίας των υδατοδρομίων, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες που θα πετάνε με υδροπλάνα σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις πρώτες πτήσεις τον Απρίλιο του 2020 σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα που έχουν ήδη άδειες και αμέσως μετά σε περιοχές που έχουν σχεδόν τελειώσει με τις υποδομές και περιμένουν επικαιροποίηση των αδειών όπως η Πάτμος, η Τήνος, ο Βόλος, η Σκύρος κ.λ.π.

Τα Γιάννινα ενδιαφέρουν πάρα πολύ τους επενδυτές να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες γιατί θεωρούν ότι ειδικά ένα διεθνές υδατοδρόμιο μπορεί να αποτελέσει κόμβο συγκοινωνιακό για πτήσεις υδροπλάνων, υπάρχει μία αρχική υποδομή εγκαταστάσεων και υπάρχει μία προηγούμενη εμπειρία όπου τα προγραμματισμένα δρομολόγια ειδικά προς Κέρκυρα είχαν μεγάλη επιτυχία.

Πέρα όμως από τις προγραμματισμένες πτήσεις που σταδιακά θα μπουν στο πρόγραμμα των εταιρειών, στόχος είναι ειδικά από Κέρκυρα οι επιβάτες κρουαζιέρας και όχι μόνο, να έρχονται με ναυλωμένες πτήσεις που θα πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στην πόλη των Ιωαννίνων ή και στο Μέτσοβο όταν με το καλό γίνει και εκεί υδατοδρόμιο ή υδάτινο πεδίο.

Συμπερασματικά, όλοι όσοι συναντήσαμε και ενημερώθηκαν έδειξαν θετική στάση για να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες, δεσμεύθηκαν ότι θα βοηθήσουν όπου τους ζητηθεί και μπορούν να το κάνουν και αναμένουμε άμεσα από τους Δήμους να αναθέσουν σε τεχνικούς συμβούλους τη διαδικασία κατάρτισης φακέλων για να βγουν οι άδειες το συντομότερο δυνατό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.