ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία, στο πλαίσιο νέων θεματικών, μελετά το υπουργείο Παιδείας. Την ανακοίνωση αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας  στην ημερίδα «Εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα» του Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων. Βεβαίως, καθώς πρόκειται για μία εξαγγελία που έχει ακουστεί ξανά από την κ. Κεραμέως, χωρίς ωστόσο να έχουν προσδιοριστεί βασικά στοιχεία της υλοποίησής της, αναμένονται ειδικότερες ανακοινώσεις για τη βαθμίδα στην οποία θα εισαχθεί η επιχειρηματικότητα στα σχολεία, από ποια τάξη, σε ποια ώρα του αναλυτικού προγράμματος.

Ειδικότερα, το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Στην εκδήλωση η κ. Κεραμέως παρουσίασε «τρεις από τις χιλιάδες εξαιρετικές εικονικές επιχειρήσεις που μαθητές της χώρας μας ίδρυσαν στο πλαίσιο του προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων. ΄Ένα πρόγραμμα που τα τελευταία 15 χρόνια έχει προσφέρει μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες και πλούσιες δεξιότητες σε 150.000 μαθητές και φοιτητές στη χώρα μας, με τη σύμπραξη 4.000 καθηγητών και 5.000 εθελοντών», όπως είπε. «Το πρόγραμμα αυτό καλλιεργεί όλες αυτές τις δεξιότητες και συμπυκνώνει όλες αυτές τις αξίες για τις οποίες αγωνιζόμαστε και τις οποίες επιδιώκουμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας: Καινοτομία, βιωματική γνώση, συνεργατικότητα, ευγενή άμιλλα, αριστεία, επιχειρηματικό νου, δημιουργικότητα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την υπουργό, «βασική αποστολή του σχολείου αποτελεί η μεταλαμπάδευση γνώσεων. Δεν είναι όμως μόνο αυτή –κατά τη γνώμη μας– η αποστολή του. Αποστολή του είναι και να βγάλει στην κοινωνία πιο σφαιρικά καλλιεργημένους ανθρώπους, προσωπικότητες που θα έχουν εξοπλιστεί με όλες εκείνες τις δεξιότητες και με όλα εκείνα τα εναύσματα που θα τους είναι απαραίτητα στη μετέπειτα πορεία τους, σε ένα ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Και ναι, οι δεξιότητες και τα εναύσματα που αποκτώνται μέσα από προγράμματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά χρήσιμες στη μετέπειτα πορεία των μαθητών. Γι’ αυτό και στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο νέων θεματικών που θα εισάγουμε στο σχολείο και που αποβλέπουν ακριβώς σε αυτήν την πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση, μελετάμε και την εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία, και έχουμε ήδη ζητήσει τη συνδρομή του ΣΕΝ σε αυτήν την προσπάθεια».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.