ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ: «Η ΤΕΖ TOUR ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ»

Τη διείσδυσή της σε νέες αγορές και την έλευση στο Ηράκλειο ταξιδιωτών από το Καζακστάν και το Καζάν που αναπόφευκτα έπαιξαν ρόλο και στην αύξηση των αεροπορικών της θέσεων για το καλοκαίρι του 2020, αποφάσισε η διοίκηση της Tez Tour Ελλάδας. Συγκεκριμένα και όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξή του στο Business Travel blog ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας κ. Δημήτρης Χαριτίδης «μετά από πολλά χρόνια θα ξεκινήσουν πτήσεις από το Καζακστάν προς το Ηράκλειο την τουριστική σεζόν του 2020, Με δική μας προτροπή- παραίνεση η Aegean Airlines – με την οποία διαθέτουμε στρατηγική συνεργασία – ενέταξε στο πτητικό της πρόγραμμα πτήσεις προ το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου από το Καζάν και αντιστρόφως που θα πραγματοποιούνται από τις 30 Απριλίου έως τις 14 Οκτωβρίου της επόμενης τουριστικής χρονιάς».

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για την αύξηση των αεροπορικών της θέσεων για τη σεζόν του 2020 και στην προσέλκυση τουριστών στο μέρος- «ναυαρχίδα» της δράσης της Tez Tour Ελλάδας στη χώρα μας (Ηράκλειο)  από το Καζακστάν και το Καζάν (σημείωση: πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, λίκνο του πολιτισμού των Τατάρων και πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων για αιώνες) διαδραμάτισε η ζήτηση των κατοίκων που παρατηρείται από τις χώρες αυτές για να γνωρίσουν τον ευλογημένο ελληνικό προορισμό, την Κρήτη.

Περισσότεροι από 60.000 Ουκρανοί ταξιδιώτες στην Κρήτη το 2020- Αύξηση 70% για την Tez Tour Ελλάδας

Ωστόσο στο στόχαστρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής του Έλληνα πολυβραβευμένου tour operator έχουν τεθεί και οι Ουκρανοί ταξιδιώτες στη χώρα μας. Γεγονός που δεν διστάζει να παραδεχτεί ο κ. Χαριτίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Ουκρανοί ταξιδιώτες αποτελούν μια ταχέως αναπτυσσόμενη και, ας μου επιτραπεί ο όρος, «προσοδοφόρα» αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Εκτιμώ ότι το 2020 περισσότεροι από 60.000 Ουκρανοί τουρίστες θα επιλέξουν για τις διακοπές τους την Κρήτη, ενώ η Tez Tour Ελλάδας θα καταγράψει, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξής μας, αύξηση κατά 70% των ταξιδιωτών από τη συγκεκριμένη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης την επόμενη τουριστική σεζόν». Δράττοντας της ευκαιρίας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας σημειώνει ότι «πέραν από την Tez Tour, το Anex, το Coral, την Tui , τον Μουζενίδη κλπ, στην Ουκρανία δραστηριοποιούνται και τοπικοί πράκτορες που πρωταγωνιστούν στα δρώμενα και στις εξελίξεις του εξερχόμενου τουριστικού στη χώρα όπως για παράδειγμα το Join Up και TPG ».

Για ακόμα μία φορά ο Δημήτρης Χαριτίδης προέβλεψε με ακρίβεια τη μείωση 5%-8% των Ρώσων τουριστών φέτος στην Ελλάδα

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα το 2019, για ακόμα μία φορά ο κ. Χαριτίδης «πέτυχε διάνα» στις προβλέψεις του. Συγκεκριμένα και όπως είχε προ δύο μηνών επισημάνει σε συνέντευξή του στο Business Travel blog o αριθμός των Ρώσων που επέλεξαν για τις φετινές τους διακοπές την Ελλάδα θα παρουσιάσει μικρή πτώση της τάξεως του 4%-5%, σε σύγκριση με πέρυσι.  https://business-travelblog.com/2019/10/19/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%83-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%83-h-tez-tour-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1%cf%83-%cf%84%ce%bf-2019/.

Το αληθές των προβλέψεων του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Tez Tour Ελλάδας επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της Υπηρεσίας Συνόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας που υπογραμμίζουν ότι το πρώτο εννεάμηνο της φετινής τουριστικής χρονιάς, η Ελλάδα καταγράφει μείωση της τάξεως του 10% στην προτίμηση των Ρώσων ταξιδιωτών. «Λαμβάνοντας υπόψη και ότι ο Οκτώβριος του 2019 ήταν καλός για την ροή Ρώσων ταξιδιωτών στη χώρα μας αλλά και την θετική επισκεψιμότητα την οποία καταγράφει στις προτιμήσεις τους η Αθήνα, οι Ρώσοι τουρίστες θα παρουσιάσουν φέτος μείωση 5%-8% στην Ελλάδα φέτος, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά», δηλώνει απερίφραστα ο άριστα γνώστης της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς και όχι μόνο των κατοίκων από το μεγαλύτερο σε έκταση κράτος της υφηλίου. Σπεύδει ταυτόχρονα να προσθέσει με νόημα ότι «η μείωση των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας καταγράφεται τη φετινή χρονιά που ο αριθμός των τουριστικών ταξιδιών από τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 9,2% και 14,2 εκατ. Ρώσοι επέλεξαν για τις διακοπές τους ξένο προορισμό».

Οριακή αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2020

Πέραν τούτου, δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος για την επίδοση του ρωσικού εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2020. «Εκτιμώ ότι οι Ρώσοι ταξιδιώτες στη χώρα μας θα παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2020 μια οριακή αύξηση σε σχέση με το 2019», δηλώνει λιτά μεν άκρως περιεκτικά δε. Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, ο πρόεδρος μια διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας εκτιμά ότι αύξηση των Ρώσων τουριστών το 2020 θα καταγράψει η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα. Να σημειωθεί ότι η ρωσική αεροπορική εταιρία S7 που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρία στη χώρα- μετά την Aeroflot – θα πραγματοποιεί την τουριστική περίοδο του 2020 πτήσεις από τη Μόσχα προς το Ηράκλειο και τούμπαλιν.

Φαντασμαγορική εκδήλωση στην Ελλάδα το 2020 για τα 25 χρόνια ακατάπαυστης δράσης, υγιούς λειτουργίας του Tez Tour

Τηρώντας ευλαβικά τη μακρόχρονη παράδοση του στην πραγματοποίηση των ετήσιων συναντήσεών του, o ταξιδιωτικός όμιλος Tez Tour που διακινεί περισσότερους από 2,5 εκατ. τουρίστες στους 15 ξένους προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιείται, επιφυλάσσει για το 2020 μια μοναδική έκπληξη για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες του κλπ. Συμπληρώνοντας για την ακρίβεια 25 χρόνια ακατάπαυστης δράσης, υγιούς ανάπτυξης και σημαντικής- ουσιαστικής  συμβολής στον τουριστικό κλάδο 15 κρατών- στα οποία έχει σημαντική παρουσία- θα πραγματοποιήσει μια μεγαλοπρεπή και άκρως σημαντική εκδήλωση. Η εν λόγω εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Ελλάδα- προφανώς χάρη στην πρωτοβουλία του κ. Χαριτίδη- θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2020 στα ξενοδοχεία Grecotel στην Ηλεία. Η αναφορά σε πληθυντικό αριθμό για τα ξενοδοχεία, δεν είναι τυχαία καθώς και όπως σχετικά αποκαλύπτει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας «περίπου 1000 άτομα μεταξύ των οποίων θα είναι ενδεικτικά ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, Ρώσοι celebrities κ.ά. θα γιορτάσουμε με ποικίλες εκδηλώσεις, συναυλίες κλπ., τα 25 χρόνια λειτουργίας του Tez Tour». Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης μεγαλόπρεπης και άκρως φαντασμαγορικής εκδήλωσης, «τρέχει» εδώ και λίγες μέρες διαγωνισμός στο site του Tez Tour όπου και ζητιέται από τους τουριστικούς πράκτορες 6 κρατών να αποτυπώσουν σε ένα βίντεο τους ίδιους σε μία όμως διαφορετική ασχολία- πρόκληση. Να αποδώσουν με τη δική τους φωνή το αγαπημένο ή το προτιμητέο τραγούδι τους και αυτή τη ξεχωριστή τους παρουσία- ασχολία να την καταγράψουν στο βίντεο το οποίο και θα αποστείλουν στους υπεύθυνους για τον εν λόγω πρωτότυπο διαγωνισμό. Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών είναι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2020, ενώ στα μέσα Μαρτίου 2020 θα αναδειχθούν οι νικητές! Η βράβευσή τους θα γίνει στη φαντασμαγορική εκδήλωση για τα 25 χρόνια υγιούς λειτουργίας και ανάπτυξης του Tez Tour στην Ελλάδα το 2020!!!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.