Με το πέρας της γενικής συνέλευσης, προέκυψε η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου »Ασκληπιός». Συγκεκριμένα ανέλαβαν: Πρόεδρος: Μιχάλης Ποταμούσης , Ά αντιπρόεδρος: Δημήτρης Κουλλιάς, Β αντιπρόεδρος: Μαιρη Τριανταφυλοπούλου, Γενικός γραμματέας: Μιλτιάδης Ζωίδης Μιλτιάδης, Ταμίας: Γεώργιος Μιαούδης, Μέλη: Kadri Memis, Ευάγγελος Στάμος.
Ο Σύλλογος Κωακής Γαστρονομίας «Ασκληπιός» στοχεύει στη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα, με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Business Travel blog ο ταμίας του συλλόγου κ. Μιλτιάδης Ζωίδης «με πρωτοβουλία του κ. Μιχάλη Ποταμούση, της κυρίας Μαίρης Τριανταφυλλοπούλου και άλλων ατόμων που αγαπάμε την Κω και τη μοναδική μας τοπική κουζίνα, αποφασίσαμε το 2016 να συστήσουμε το Σύλλογο Γαστρονομίας Ασκληπιός» στην Κω προκειμένου να συνδέσουμε τον πρωτογενή μας τομέα με τη γαστρονομία, τον τουρισμό. Στόχος μας τίθεται η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων που δεν είναι μόνο ποιοτικά αλλά και μοναδικά και με την αξιοποίηση- χρήση τους στις τοπικές συνταγές προβάλλεται η κώα γαστρονομία που συγκαταλέγεται στους καίριους τομείς του πολιτισμού μας. Στη ξεχωριστή γαστρονομία του νησιού μας «μυούνται» Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στο νησί με τη διοργάνωση των τοπικών φεστιβάλ γαστρονομίας στην Κω και στα Καρδάμαινα.
Με την ενέργεια αυτή και το κυριότερο με τη βοήθεια όλων επιδιώκουμε να αναδείξουμε τη διαφορετικότητα της Κω και να της προσδώσουμε και την ταυτότητα του γαστρονομικού προορισμού. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, μέσω της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα Erasmus μεταφέρεται η γαστρονομική μας κουλτούρα στη διεθνή ταξιδιωτική αγορά. Αντίστοιχης εμβέλειας και ανάλογου στόχου είναι και οι διάφορες γιορτές μαγείρων που διοργανώνονται».