ΣΤΕΛΛΑ ΤΣΑΝΤΗΛΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΑΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ: Η DREAM TEAM ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ INCREMENTUM ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ E-SALES ΚΑΙ ΤΟΥ OPERATION CONSULTING ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ MYCONIAN COLLECTION, ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ NICHE HOTEL ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΕ ΙΣΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ

Αδιάλειπτα και για περισσότερο από 15 χρόνια ασχολούνται με πολύ αγάπη, ιδιαίτερη ζέση, αξιοθαύμαστο μεράκι και με αέναο πάθος με τον ελληνικό τουρισμό. Κατέχοντας επιτελικές θέσεις σε τουριστικές- ξενοδοχειακές εταιρίες η κυρία Στέλλα Τσαντήλα και ο κ. Νικήτας Νικηταράς έχουν, όπως συνηγορούν ξενοδόχοι, επιτελικά στελέχη κλπ. επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον άκρως εξωστρεφή κλάδο της ελληνικής οικονομίας και το κυριότερο διαθέτουν ιδίαν γνώση και άποψη για τη δουλειά και των δύο, διαγράψει μια αξιόλογη επαγγελματική πορεία στον ελληνικό τουρισμό. Οι ίδιοι «παίκτες» που είτε έχουν συνεργαστεί είτε γνωρίζουν προσωπικά τόσο την κυρία Στέλλα Τσαντήλα όσο και τον κ. Νικήτα Νικηταρά δεν φείδονται λόγων για να αναγνωρίσουν την επίτευξη των στόχων στους τομείς ευθύνης που τους είχαν ανατεθεί στις προηγούμενες δουλειές τους αλλά και για να περιγράψουν τι το άνθρωποι είναι. Έτσι, δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση γιατί η εταιρία που έχουν οι δύο συστήσει, φέρουσα το διακριτικό τίτλο INcrementUM σε λιγότερο από τρεις μήνες λειτουργίας διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της πασίγνωστες σε όλη την υφήλιο, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ελκυστικές μονάδες στην Αθήνα, στη Φολέγανδρο, στη Ζάκυνθο, στην Τήνο και στη Ρόδο. Γεγονός που παραδέχονται στην αποκλειστική τους συνέντευξη στο Business Travel blog οι δύο ιθύνοντες νόες της INcrementUM δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε  πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, μας τιμά το γεγονός ότι μας εμπιστεύονται ήδη αρκετά ξενοδοχεία». Επιδιώκοντας να κατασταθούν σαφείς και συγκεκριμένοι επισημαίνουν ότι στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία με την INcrementUM συμπεριλαμβάνονται: «ο όμιλος Myconian Collection με δέκα ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Μύκονο, το Niche Hotel Athens 4 αστέρων στην Αθήνα, το Anemomilos Boutique Hotel στη Φολέγανδρο, το Marelen Hotel 4 αστέρων στη Ζάκυνθο, το Phos Villas στην Τήνο και το 10GR στη Ρόδο. Σε όλα αυτά τα ξενοδοχεία έχουμε αναλάβει τη διαχείριση των διαδικτυακών τους πωλήσεων, ενώ σε κάποια από αυτά έχουμε αναλάβει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο λειτουργικό κομμάτι (operations), εκπαιδεύσεις προσωπικού κ.ά».

Παράλληλα,  αναλύουν τις tailor made- ανάλογα με τις ανάγκες της μονάδας-  υπηρεσίες τις οποίες παρέχει η INcementUM στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, μυούν το Business Travel blog στο χρονικό ίδρυσης της επιχείρησης, ενώ αποσαφηνίζουν γιατί αποφάσισαν να προσδώσουν τη συγκεκριμένη διακριτική ονομασία στην εταιρία. Όπως σχετικά επισημαίνουν «αναζητούσαμε μια λέξη η οποία θα συνόψιζε όλα όσα θέλουμε να προσφέρουμε στους συνεργάτες μας: ανάπτυξη, αύξηση, πρόοδο και καινοτομία. Αυτό ακριβώς σημαίνει η λέξη INcrementUM στα λατινικά».

Πέραν τούτων, σύσσωμοι και οι δύο αναφέρουν τις γνωστές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν όσες και όσοι αποτολμούν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα. Με νόημα όμως σημειώνουν ότι «δεν  θα αφήσουμε καμία δυσκολία να σταθεί εμπόδιο στο όραμά μας και στην ανάπτυξη της εταιρίας μας». Επιπλέον και σε ότι αφορά στο καίριο θέμα της ανάπτυξης συνεργειών- συνεργασιών στο ελληνικό επιχειρείν δεν φείδονται λόγων και παραδέχονται ότι «γενικότερα οι συνεργασίες, οι συνέργειες και οι συνεταιρισμοί όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς διαφορετικοί χαρακτήρες και προσωπικότητες καλούνται να βρουν τη «χρυσή τομή» και να λαμβάνουν κοινά αποδεκτές αποφάσεις με στόχο πάντα το συμφέρον της συνεργασίας αυτής». Η απόφαση ωστόσο της συνεργασίας των ιδρυτών της INcrementUM ήταν, όπως επισημαίνουν με μια φωνή, εύκολη και εξηγούν για ποιους λόγους.

Συμπληρώνοντας η μία τον άλλον και τούμπαλιν, αναδεικνύουν το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της INcrementUM για τα επόμενα δύο χρόνια. Χωρίς να κρύβουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της εταιρίας τους, αναφέρουν ότι «το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει σταδιακή ανάπτυξη του πελατολογίου μας και των projects που θέλουμε να αναλάβουμε».

Έχοντας τη «φαρέτρα» τους, μεταξύ άλλων τη συνεχώς ανανέωση των γνώσεών τους, το πάθος για τη δουλειά, τη συνεχή και με αμείωτη ένταση προσήλωση της INcrementUM στην επίλυση προβλημάτων με τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και επί ουδενί στη δημιουργία αυτών, καταλήγουν στο πώς η Ελλάδα θα καταφέρει να προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό και η εταιρία τους θα συμβάλλει στην επίτευξη αυτού του πολλά προσδοκώμενου στόχου.

Το χρονικό σύστασης της εταιρίας INcrementUM 

Ποιοι λόγοι σας παρακίνησαν στην απόφαση της σύστασης και λειτουργίας της δικής σας επιχείρησης στον ελληνικό τουρισμό; 

Με τη Στέλλα είμαστε φίλοι αρκετά χρόνια από την εποχή που δούλευε και εκείνη στη Ρόδο. Η ιδέα να κάνει ο καθένας κάτι δικό του ξεχωριστά, υπήρχε αρκετό καιρό στο μυαλό και των δυο μας. Συναντηθήκαμε το καλοκαίρι που μας πέρασε και αφού μοιραστήκαμε τις ανησυχίες μας, συζητήσαμε το ενδεχόμενο μήπως κάνουμε κάτι μαζί. Μετά από λίγο καιρό που ωρίμασε η ιδέα, ήμασταν έτοιμοι να το υλοποιήσουμε. Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης μας με τον τουρισμό, πιστέψαμε στην ένωση των δυνάμεων μας και στο timing που θεωρήσαμε ότι ήταν σωστό για να προχωρήσουμε σε αυτό το εγχείρημα.

H INcrementUM θα προσφέρει στα συνεργαζόμενά της ξενοδοχεία ότι ακριβώς σημαίνει η ερμηνεία της στα λατινικά: ανάπτυξη, αύξηση, πρόοδο και καινοτομία

Για ποιους λόγους επιλέξατε η εταιρία να φέρει το διακριτικό τίτλο INcrementUM και τι αυτός αντιπροσωπεύει;

Η έμπνευση για το όνομα ανήκει στον Νικήτα και ο σχεδιασμός του λογοτύπου στη Στέλλα. Ασχέτως αυτού, αναζητούσαμε μια λέξη η οποία θα συνόψιζε όλα όσα θέλουμε να προσφέρουμε στους συνεργάτες μας: ανάπτυξη, αύξηση, πρόοδο και καινοτομία. Αυτό ακριβώς σημαίνει η λέξη INcrementUM στα λατινικά.

Οι tailor made– ανάλογα με τις ανάγκες των μονάδων- υπηρεσίες της INcrementUM στους τομείς των esales και στο operations consulting των ξενοδοχείων

Ποιοι είναι οι τομείς δράσης της INcrementUM

Η ΙNcrementUM εστιάζει σε δύο τομείς: στη διαχείριση των e-sales και στο operations consulting ξενοδοχείων. Όλες οι υπηρεσίες μας είναι tailor made και προσαρμοζόμαστε στις ιδιαίτερες ανάγκες των ξενοδοχείων με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Αναλαμβάνουμε την πλήρη διαχείριση των ηλεκτρονικών πωλήσεων των ξενοδοχείων σε όλες τις πλατφόρμες και τη σωστή τοποθέτηση τους στον κόσμο του διαδικτύου. Επίσης λόγω της πολυετούς εμπειρίας μας στο χώρο και του γνωστικού μας αντικειμένου, μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ως project manager και τη μεσολάβησή μας για την ολοκλήρωση ιστοσελίδας του ξενοδοχείου, digital marketing κοκ.

Στο λειτουργικό κομμάτι των υπηρεσιών μας το οποίο επίσης δίνει εξατομικευμένες λύσεις στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, περιλαμβάνει μελέτη της υπάρχουσας κατάστασης και δημιουργία προτάσεων για την αντιμετώπιση προκλήσεων ή και ευρύτερης βελτίωσης των υπηρεσιών, εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις προσωπικού, δημιουργία προτύπων λειτουργίας των τμημάτων, δια ζώσης επίβλεψη/υποστήριξη της λειτουργίας, Mystery Guest checks καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες στη δημιουργία μενού, καταλόγων ποτών και κρασιών.

«Δεν θα αφήσουμε καμία δυσκολία να σταθεί εμπόδιο στο όραμά μας και στην ανάπτυξη της εταιρίας μας»

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι αποφασίσουν να συστήσουν τη δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα, δεν σας απέτρεψαν οι δυσχέρειες αυτές; Πώς καταφέρατε και τις ξεπεράσατε;

Γνωρίζοντας εξαρχής τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που θα καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε, ήμασταν προετοιμασμένοι κατάλληλα και με σύμμαχο την όρεξη και το πάθος μας για δουλειά, μπορούμε να θεωρηθούμε τυχεροί που στο νέο μας ξεκίνημα δεν κολλήσαμε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Παρόλα αυτά οι προκλήσεις και οι δυσκολίες δεν σταματούν καθώς το επιχειρείν είναι όντως δύσκολο στη χώρα μας από πολλές απόψεις, όπως λόγου χάρη η υψηλή φορολογία, αλλά σίγουρα δεν θα αφήσουμε καμία δυσκολία να σταθεί εμπόδιο στο όραμά μας και στην ανάπτυξη της εταιρίας μας.

«Η απόφαση να συνεργαστούμε ήταν εύκολη για εμάς καθώς και πέρα όλων των άλλων, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ότι έχουμε κοινό όραμα για το μέλλον»

Είναι αλήθεια πρόσφορο το έδαφος για την ανάπτυξη συνεργασιών-συνεργειών στο ελληνικό επιχειρείν; Φέρετε ξεχωριστές ευθύνες στη λειτουργία της INcrementUM;

Γενικότερα οι συνεργασίες, οι συνέργειες και οι συνεταιρισμοί όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς διαφορετικοί χαρακτήρες και προσωπικότητες καλούνται να βρουν τη «χρυσή τομή» και να λαμβάνουν κοινά αποδεκτές αποφάσεις με στόχο πάντα το συμφέρον της συνεργασίας αυτής.

Η απόφαση να συνεργαστούμε ήταν εύκολη για μας. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, εκτιμούμε ιδιαίτερα ο ένας τον άλλο για όσα έχει πετύχει στο κομμάτι του ο καθένας, ταιριάζουμε πολύ σαν χαρακτήρες στα επαγγελματικά μας και το πιο σημαντικό, έχουμε κοινό όραμα για το μέλλον. Υπάρχουν ξεχωριστές ευθύνες για τον καθένα μας καθώς ειδικευόμαστε σε διαφορετικά κομμάτια, παρόλα αυτά ζητάει ο ένας τη γνώμη του άλλου και έχουμε εξαιρετική και διαρκή επικοινωνία. Παράλληλα συμμετέχουμε από κοινού σε όλες μας τις συναντήσεις/παρουσιάσεις ώστε και οι δυο μας να έχουμε επαφή και ολιστική άποψη για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους συνεργάτες μας.

Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι οι γνώσεις μας και το πάθος με το οποίο υπηρετούμε την δουλειά μας. Όσοι μας ξέρουν μπορούν να επιβεβαιώσουν το πόσο «δενόμαστε» με το project που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας»

Ποια είναι τα ανταγωνιστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της INcrementUM σε σχέση με άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα; Για ποιους λόγους με άλλα λόγια να σας προτιμήσουν οι Έλληνες ξενοδόχοι;

Δεν θέλουμε να μπούμε στην διαδικασία σύγκρισης με αντίστοιχες εταιρείες που προϋπάρχουν της δικής μας και που έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου τι προσφέρουν στον κλάδο. Καθεμιά έχει θεσπίσει δικούς της στόχους και πλάνα δραστηριότητας.

Σίγουρα όμως συγκλίνουμε – οι περισσότερες – σε κάτι βασικό: θέλουμε να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας στις πωλήσεις και στην παροχή συμβουλευτικής ώστε το ελληνικό ξενοδοχειακό προϊόν να προσφέρεται και να διαφημίζεται σωστά και δομημένα για την επίτευξη κερδοφορίας και ανάπτυξης. Έτσι θα καταφέρουμε να προσελκύουμε ως χώρα, «υψηλότερου επιπέδου» τουρισμό και να αυξηθεί η διάρκεια της τουριστική σαιζόν στις νησιωτικές περιοχές.

Ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι οι γνώσεις μας και το πάθος με το οποίο υπηρετούμε την δουλειά μας. Όσοι μας ξέρουν μπορούν να επιβεβαιώσουν το πόσο «δενόμαστε» με το project που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας. Αυτόματα αυτό γεννά εμπιστοσύνη και είμαστε ο “δικός τους” άνθρωπος που θα τους στηρίξει. Η επικοινωνία από απόσταση για νευραλγικά ζητήματα e-commerce & operations δεν βγάζει πουθενά. Είναι η φυσική παρουσία που προσδίδει το added value αλλά και η αμεσότητα στην επικοινωνία που χτίζουν γέφυρες εμπιστοσύνης και συνέχεια στις συνεργασίες. Επομένως προτιμούμε να αφήσουμε τους συνεργάτες μας να μιλήσουν για μας και όχι εμείς για τους εαυτούς μας.

«Είμαστε άτομα που σε όλες μας τις δουλειές μάθαμε να λύνουμε προβλήματα και όχι να τα δημιουργούμε. Αυτό θα συνεχίσει και στην INcrementUM με την ίδια αμείωτη ένταση»

Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα από την προηγούμενη δουλειά σας που όχι μόνο διατηρήσατε αλλά και «μεταλαμπαδεύσατε», μετουσιώσατε σε πράξη στην εταιρία σας; 

Όλα αυτά τα χρόνια που εργαζόμαστε στον κλάδο των ξενοδοχείων και του τουρισμού,  έχουμε «εξοπλιστεί» με αρετές όπως υπομονή, επαγγελματισμό και κατανόηση. Σκύβοντας πάνω από το πρόβλημα ή την πρόκληση που αντιμετωπίζει ο ξενοδόχος, μάθαμε πως η σωστή και ειλικρινής επικοινωνία μαζί τους είναι το άλφα & το ωμέγα. Δεν πάμε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουμε ανάγκες εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί εκτός ότι είναι αντιεπαγγελματικό, σαφώς θα γυρίσει boomerang σε βάθος χρόνου.

Στη φαρέτρα μας κουβαλάμε επίσης γνωριμίες χρόνων που στηρίζονται στην αλληλοεκτίμηση, που χτίστηκαν σιγά – σιγά από τα προηγούμενα χρόνια της πορείας μας και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συνεχίσουν και στο μέλλον. Η γνώση της αγοράς, των εργαλείων, των τάσεων που επικρατούν στο εξωτερικό κλπ., είναι σημαντικά εφόδια για μας και τους συνεργάτες μας. Η γνώση δεν σταματάει ποτέ και θέλουμε πάντα να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας σε γνωστικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Είμαστε άτομα που σε όλες μας τις δουλειές μάθαμε να λύνουμε προβλήματα και όχι να τα δημιουργούμε. Αυτό θα συνεχίσει και στην INcrementUM με την ίδια αμείωτη ένταση.

Η INcrementUM έχει αναλάβει τη διαχείριση των διαδικτυακών πωλήσεων του ομίλου Myconian Collection, του Niche Hotel, του Anemomilos Boutique Hotel, του Marelen Hotel, του Phos Villas και του 10GR, ενώ σε κάποια από αυτά παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο λειτουργικό κομμάτι

Ποια είναι τα ξενοδοχεία που έχετε μέχρι στιγμής καταφέρει να εντάξετε στο portfolio της INcrementUM; Και τι ακριβώς προβλέπει η συνεργασία μαζί τους; 

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, μας τιμά το γεγονός ότι μας εμπιστεύονται ήδη αρκετά ξενοδοχεία.

O όμιλος Myconian Collection με δέκα ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Μύκονο, το Niche Hotel Athens 4 αστέρων στην Αθήνα, το Anemomilos Boutique Hotel στη Φολέγανδρο, το Marelen Hotel 4 αστέρων στη Ζάκυνθο, το Phos Villas στην Τήνο και το 10GR στη Ρόδο.

Σε όλα αυτά τα ξενοδοχεία έχουμε αναλάβει τη διαχείριση των διαδικτυακών τους πωλήσεων, ενώ σε κάποια από αυτά έχουμε αναλάβει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο λειτουργικό κομμάτι (operations), εκπαιδεύσεις προσωπικού κ.α.

Τη σταδιακή ανάπτυξη του πελατολογίου και των projects προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο της Incrementum για τα επόμενα δύο χρόνια

Σε ποιους άξονες βασίζεται το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της INcrementUM τα επόμενα δύο χρόνια; 

Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της INcrementUM. Το επιχειρηματικό μας σχέδιο για τα επόμενα δύο χρόνια προβλέπει σταδιακή ανάπτυξη του πελατολογίου μας και των projects που θέλουμε να αναλάβουμε. Κάνουμε σταθερά και προσεκτικά βήματα πάντα με γνώμονα οι υπηρεσίες μας να παρέχονται με αξιοπιστία, συνέπεια και επαγγελματισμό, προσδίδοντας αξία στην επιχείρηση του συνεργάτη μας.

Πώς η Ελλάδα θα καταφέρει να προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό και η INcrementUM θα συμβάλλει από το δικό της μετερίζι στην επίτευξη του στόχου αυτού

Επειδή και οι δύο σας ασχολείσθε επί πολλά έτη με τον ελληνικό τουρισμό, η καθεμία και ο καθένας από το δικό του μετερίζι, πώς η Ελλάδα θα καταφέρει να προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό και πώς η INcrementUM θα συμβάλλει στην επίτευξή αυτού του πολλά προσδοκώμενου στόχου; 

Ο λεγόμενος «ποιοτικός» τουρισμός – ορισμός υποκειμενικός και αμφιλεγόμενος κατά την άποψή μας, ανάλογα την περιοχή και την σκοπιά από την οποία βλέπουμε τον όρο, είναι ένας στόχος που πρώτιστα πρέπει να επιτευχθεί με συλλογική προσπάθεια και πέρα από το Κράτος και τους αρμόδιους φορείς, εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να συνδράμουμε στον εξωραϊσμό της πατρίδας μας: με ευγένεια προς τους τουρίστες, με το χαμόγελο, με την τήρηση του ΚΟΚ, το σεβασμό στο περιβάλλον κοκ.

Υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα που πρέπει να αλλάξουν στην Ελλάδα. Από τις πύλες υποδοχής όπως λιμάνια και αεροδρόμια, μέχρι τη συγκομιδή σκουπιδιών, την καλύτερη συγκοινωνία και τα δίκτυα προσέγγισης περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, για να πάψει πλέον η πόλωση στα ήδη γνωστά destinations και να αναδειχθεί η Ελλάδα των τεσσάρων εποχών και όχι μόνο του ήλιου & της θάλασσας.Ο πολιτισμός μας, η φυσική ομορφιά, τα τοπία στα βουνά και τα γραφικά χωριά σε όλη την χώρα, είναι θέματα μιας συνολικής στρατηγικής προσέγγισης και προώθησης. Εμείς, σαν INcrementUM μπορούμε πρώτα σαν άτομα, Στέλλα & Νικήτας και ύστερα ως επιχειρηματίες του χώρου να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων των ξενοδοχείων και στη βελτίωση των λειτουργικών διαδικασιών. Με άλλα λόγια να βοηθήσουμε τον ξενοδόχο στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του, στη σωστή προώθηση τους για την επίτευξη καλύτερης κερδοφορίας και βήμα-βήμα με τη στήριξη και του Κράτους να στοχεύσουμε συλλογικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κυρίως για τα νησιά και στην ανάδειξη περισσότερων σημείων ενδιαφέροντος.

Νικήτας Νικηταράς: «Επειδή είχα ξεκινήσει να σχεδιάζω τη δημιουργία της INcrementUM οι συζητήσεις για την επαγγελματική πρόταση που είχα δεχτεί από ξένη εταιρία που σχεδιάζει την επέκτασή της στην Ελλάδα για να αναλάβω περιφερειακό ρόλο δεν προχώρησαν»

Κύριε Νικηταρά λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη εργασία σας έως περιφερειακός διευθυντής των branded franchise ξενοδοχείων της Thomas Cook στην Ελλάδα- που υπήρξε σεζόν κατά την οποία αυτά έφταναν σε αριθμό τα 43 ξενοδοχεία- για περισσότερα από 5 χρόνια- υπήρξε κάποια επαφή από τους επικεφαλείς της Thomas Cook ώστε να σας αναθέσουν κάποια άλλα αντίστοιχης εμβέλειας καθήκοντα; Δεχθήκατε επαγγελματική πρόταση από άλλη εταιρία ώστε να αναλάβετε αντίστοιχη επιτελική θέση; Ή προτιμήσατε να ασχοληθείτε και να βάλετε το δικό σας λιθαράκι στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, συστήνοντας τη δική σας εταιρία για την επίτευξη και αυτού του στόχου; 

Μετά το θλιβερό γεγονός της 23ης Σεπτεμβρίου ήμασταν όλοι σε ένα σοκ και απλά αναμέναμε τις όποιες εξελίξεις. Προσωπικά εγώ συνέχισα να εργάζομαι για ακόμα ενάμιση μήνα μετά τη χρεοκοπία διότι ανήκα σε θυγατρική εταιρία του σκανδιναβικού τμήματος που δεν χρεοκόπησε. Η συνεργασία μας έλαβε τέλος διότι δεν υπήρχε αντίστοιχη θέση να αναλάβω. Είχαν χαθεί τα brands υπό τα οποία βρίσκονταν πολλά ξενοδοχεία και παρέμειναν μόνο τα σκανδιναβικά (Sunwing & Sunprime) τα οποία υπό μορφή franchise είχαν μόλις 2 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στη χώρα μας.

Επαγγελματική πρόταση δέχθηκα λίγο πριν τη χρεοκοπία της Thomas Cook από μια διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα η οποία σκοπεύει να επεκταθεί στη χώρα μας ώστε να αναλάβω περιφερειακό ρόλο, όμως δεν προχώρησαν οι συζητήσεις μας διότι είχα ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζω τη δημιουργία της INcrementUM.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.