TA 22 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Έντονη η δραστηριοποίηση καταγράφεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τελευταίο διάστημα στην Ομόνοια από ξενοδόχους που ετοιμάζουν νέες μονάδες. Πρόκειται κυρίως για ανακαινίσεις παλαιών ξενοδοχείων όσο και ανακατασκευές-μετατροπες κτιρίων γραφείων. Συγκεντρωτικά σε βίντεο και κείμενο μια καταγραφή των 22 αυτών σημείων στην περιοχή από το Athensville!

ARISTO Boutique Hotel
📍Aριστοτέλους & Καποδιστρίου
Κοντά στην Βάθη, ένα ιδιαίτερο κτίριο (υαλοστασια στην όψη) ανακαινίσθηκε πριν λίγους μήνες και λειτουργεί σαν boutique hotel με 20 δωμάτια.

MEΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ
📍 Αθηνας & Πλ. Ομονοίας
Τα δύο ιστορικά ξενοδοχεία (Μ. Αλέξανδρος 1889, 1964 τμ & Μπάγκειον 1894 2265 τμ, σε σχέδια Ερνστ Τσιλλερ) δεκαετίες ανενεργά θα μετατραπούν και πάλι σε ξενοδοχεία. Ιδιοκτήτης τους το «Μπάγκειον Ίδρυμα» που μέσα στο έτος θα διενεργήσει διαγωνισμό 50ετούς μίσθωσής τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ
📍Αθηνάς και Σοφοκλέους
Το 5όροφο μεσοπολεμικό ξενοδοχείο «Ολυμπιάς» βρίσκεται σε φάση ανακατασκευής και θα μετατραπεί σε πεντάστερο ξενοδοχείο.
📍ΑΡΜΟΔΙΟΥ 12
Επίσης το σωμόν κτίριο της Αρμοδίου 12 αγοράστηκε από τον ίδιο επιχειρηματία με σκοπό την μετατροπή του σε ξενοδοχείο.

ΠΙΝΔΑΡΟΣ
📍 Αθηνάς και Σοφοκλέους
Δεκαετίες κλειστό το ιδιοκτησίας Υφαντή Fresh Hotel, «Πίνδαρος» μπαίνει σε φάση ριζικής ανακατασκευής και επαναλειτουργίας. Το κτίριο θα επεκταθεί καθ’ ύψος με την προσθήκη 3 ορόφων και θα προσφέρει υπηρεσίες 4 αστέρων.

Brown Hotels x3

BROWN ACROPOL
📍Πειραιώς & Πλ. Ομονοίας
Kλειστό για μια δεκαετία περίπου, με τελευταία του ονομασία Grecotel Classical Acropol και King Minos πριν, το Acropol είναι σε φάση ανακαίνισης. 4άστερο, 167 δωμάτια, και νέος του ιδιοκτήτης ο γνωστός ισραηλινός ξενοδ. ομιλος Brown Hotels.

ΒROWN «La mirage»
📍Μαρίκας Κοτοπούλη 3, επί της πλατείας
12 χρονια κλειστό το «La mirage» ιδιοκτησίας του Μετ. Ταμείου Αεροπορίας μισθώθηκε κι αυτό απ’ την Brown. 8 όροφοι, 400 δωμάτια

BROWN «Bερανζέρου»
📍Λιγο πιο κάτω στην Μαρ. Κοτοπούλη και Βερανζέρου, το κτίριο γραφείων του ΚΚΕ στην Ομόνοια, άλλαξε ιδιοκτήτη και εξαγοράστηκε από την Brown. 9 οι όροφοί του θα λειτουργήσει σύντομα μιας και οι διαδικασίες ανακατασκευής του ολοκληρώνονται.

KANINGOS 21 by Wyndham
📍Κάνιγγος 21
Ο όμιλος Zeus Wyndham επεκτείνεται και πέραν της πλ. Καραϊσκάκη και μίσθωσε το Kaningos21 Hotel, κλειστό απο το 2010. 8 οι όροφοι, 3500 τμ, η εκκίνηση λειτουργίας του υπολογίζεται την άνοιξη.

ΝΕΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ
📍Πειραιώς 27
Το κτίριο ανακατασκευάζεται μετά από δεκαετίες που παρέμενε κλειστό και πλήρως εγκαταλελειμμένο. Οι εργασίες εχουν κρατήσει ένα χρόνο και γίνονται με αργούς ρυθμούς. Μεγάλη αλλαγή στην πρόσοψή του, ο μετωπικός εξώστης που ντύθηκε με γυαλί.

ΚΤΙΡΙΟ
📍Λυκούργου και Σωκράτους
Έδρα της Α’ ΔΟΥ Αθηνών μέχρι πριν 15 χρόνια , παρέμενε ανενεργό έκτοτε. Σύμφωνα με πληροφορίες (της γειτονιάς) το γιγάντιο οκτάοροφο 5500 τμ κτίριο πωλήθηκε σε ισραηλινό ομιλο.

SELINA Athens
📍Πλατεία Θεάτρου
Ο ισραηλινός όμιλος Selina αγόρασε και ανακαίνισε το πρώην κτίριο του ΙΚΑ στην πλατεία Θεάτρου. Πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα, 100 τα δωμάτιά του.

MOXY hotel
📍Σταδίου & Πλ. Ομονοίας
Με τελευταία χρήση σαν Ειρηνοδικείο Αθηνών το «Σαρόγλειο Μέγαρο» βρίσκεται σε διαδικασία ανακατασκευής από την Dimand. Μισθωτής του κτιρίου για 25 χρόνια η Moxy Hotels του ομιλου Marriott, 200 δωμάτια, πιθανή έναρξη λειτουργίας Μάρτιος ’21.

ΑMBASSADEUR Hotel
📍Σωκράτους 65
Ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πρώην εφετείο Αθηνών που μένει κλειστό και ανενεργό 20 περίπου χρόνια. Βρίσκεται σε διαγωνισμό (συνεχή και μακροχρόνιο) με σκοπό την μίσθωσή του.

BREEZE II Hotel
📍Σωκράτους & Χαλκοκοδύλη
Δεκαετίες ανενεργό και εγκαταλελειμμένο το μεγάλο αυτό κτίριο που καλύπτει την μεγάλη γωνία του εκεί σταυροδρομιού που ενώνει Βάθη με Ομόνοια. Οι εργασίες ανακατασκευής ολοκληρώνονται και θα λειτουργήσει σαν ξενοδοχείο αδελφό του απέναντι Breeze Hotel της Χαλκοκονδύλη.

CTY HOTEL
📍Ζήνωνος & Πειραιώς
Πρώην κτίριο γραφείων, που ανακατασκευάζεται τα τελευταία δύο χρόνια, είναι η μοναδική κινεζική επένδυση στα αθηναϊκά ξενοδοχεία της περιοχής. Ιδιοκτησία η CTY group, 4 αστέρων με 49 δωμάτια.

ΗOTEL ILION
📍Αγ. Κωνσταντίνου & Σωκράτους
Κλειστό για μια δεκαετία περίπου, ανακατασκευάζεται αυτήν την περίοδο. Θα ολοκληρωθεί εντός ετους, οκτώ οι όροφοί του.

ATHENS ONE
📍Βερανζέρου 50 & Μάρνη
Ανενεργό μεσοπολεμικό κτίριο απ’ τα πολλά της Βάθης, ανακατασκευάστηκε πρόσφατα κι εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί σαν 4στερο boutique hotel, 4 ορόφων και 42 δωματίων.

LEONARDO BOUTIQUE HOTEL
📍Αβέρωφ 7
Ο ισραηλινός όμιλος Fattal Hotels πλειοδότησε στον διαγωνισμό του ΕΦΚΑ για την μίσθωση του 8όροφου κτιρίου της Αβέρωφ 7. Θα ονομάζεται Leonardo Boutique Hotel Athens, θα διαθέτει 84 δωμάτια. Στον ίδιο όμιλο πέρασε και το Esperia Palace της οδού Σταδίου.

ACCOR IBIS HOTEL
📍Mάρνη & Πατησίων, Μουσείο
Απέναντι απ’ το αρχαιολογικό μουσείο, στην θέση του κλειστού χρόνια θερινού θεάτρου Αθήναιον. Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη ανέγερση νέου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας αφού θα καλύπτει και την πίσω πλευρά του τετραγώνου, γωνία Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Επένδυση του γαλλικού ομίλου Accor θα λειτουργήσει σαν Ibis Styles Hotel με 370 κλίνες.

ΕΛΛΑΣ
📍Γ’ Σεπτεμβρίου & Σατωβριάνδου
Ιστορικό ξενοδοχείο της περιοχής, κλειστό δεκαετιες και με εμφανείς φθορές λόγω παλαιότητας. Αποκτήθηκε από τον σουηδικό όμιλο Sterner Stenhus, θα προχωρήσει στην ανακατασκευή του και έπειτα θα αναζητήσει μισθωτή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.