ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ: «ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ALKYON TRAVEL SERVICES ΚΑΙ ΤΟΥ EURO KOSMOS TRAVEL AGENCY ΕΝΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ- ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ»

Τον καθοριστικό παράγοντα στη λήψη της απόφασης για τη μετοχική συνένωση των ταξιδιωτικών γραφείων Alkyon Travel Services και Euro Kosmos Travel Agency που λειτουργούν για περισσότερα από 40 χρόνια στην Καβάλα, αποκαλύπτει στη συνέντευξή της στο Business Travel blog  κυρία Μαρία Οικονομοπούλου, συνδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου Eurokosmos Alkyon Travel Agency το οποίο προέκυψε από τη συνεργασία αυτή.

Επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «τόσο ο ιδιοκτήτης του Euro Kosmos Travel Agency κ. Μιχάλης Ψαρουδάκης όσο και εγώ «τρέχαμε» μόνοι μας, ο καθένας μας τη δική του επιχείρηση- προσπαθώντας να ανταποκριθούμε σε όλον αυτόν το μεγάλο όγκο εργασιών που υπαγορεύει η σωστή λειτουργία του γραφείου» και δηλώνοντας ότι «με τον Μιχάλη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε  ιδίαν άποψη ο ένας για τον ποιόν του άλλου», αναδεικνύει το χρονικό της μετοχικής συνεργασίας των δύο καβαλιώτικων τουριστικών γραφείων. Συγκεκριμένα, οι επαφές για τη συνέργεια ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, ενώ στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού οι δύο ιδιοκτήτες των ισάριθμων τουριστικών επιχειρήσεων στην Καβάλα κατέληξαν στην απόφαση της μετοχικής συνεργασίας τους. «Το 2020 η απόφαση αυτή μετουσιώθηκε σε πράξη και με κοινή άποψη διατηρήσαμε και τους δύο διακριτικούς τίτλους στην επωνυμία του τουριστικού γραφείου που προέκυψε από τη μετοχική συνεργασία και φέρει τον τίτλο Eurokosmos Alkyon Travel Agency», τονίζει η κυρία Οικονομοπούλου.

Πέραν τούτων, η συνδιοκτήτρια του Eurokosmos Alkyon Travel Agency τονίζει ότι ρυθμιστικό ρόλο στην απόφαση της ένωσης των δύο εταιριών δεν διαδραμάτισε η οικονομική κρίση. Ταυτόχρονα, σημειώνει τα θετικά σχόλια που απέσπασαν τόσο από τους πελάτες τους όσο και από τους συναδέλφους τους για την καινοτόμα, για την ελληνική περιφέρεια, πρωτοβουλία της συνένωσης των δυνάμεών τους, αναλύει τους τομείς δράσης του καβαλιώτικου ταξιδιωτικού γραφείου και αποκαλύπτει τα αναπτυξιακά του σχέδια αναφέροντας λιτά μεν, άκρως περιεκτικά δε ότι «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη τη δουλειά που κάνουμε για περισσότερα από 30 χρόνια».

Παράλληλα και χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό, το μεράκι της για τη δουλειά που κάνει επί 34 συναπτά έτη, αναδεικνύει το χρονικό δράσης του Alkyon Travel Services το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1964 και αποτελεί το παλαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο της Καβάλας. Μεταφέροντάς μας με τη διήγησή της στα μακρινά χρόνια εκείνα, αναφέρει ότι ο κύριος ή για την ακρίβεια κατ΄αποκλειστικότα ο όγκος δουλειάς του Alkyon Travel Services και κατ’ επέκταση του πατέρας της, Ξενοφώντα Οικονομόπουλου- ο οποίος ξεκίνησε σαν εργαζόμενος και κατόπιν έγινε μέτοχος και ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου- ήταν το μεταναστευτικό. «Παρείχε δηλαδή τις κατάλληλες πληροφορίες και υπηρεσίες στους Καβαλιώτες και στους κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή που ήθελαν για τους γνωστούς λόγους να μεταναστεύσουν στη Γερμανία, στην Αμερική, στην Αυστραλία κλπ.», εξηγεί σχετικά.

Με την ανάληψη των ηνίων της επιχείρησης από τη δεύτερη γενιά- η ίδια ξεκίνησε να εργάζεται στο Alkyon Travel Services το 1984, ενώ τα επόμενα χρόνια άρχισαν να απασχολούνται στο ταξιδιωτικό γραφείο και τα αδέλφια της Κωνσταντίνος και Κυριάκος Οικονομόπουλος- και ενστερνιζόμενο τα μηνύματα των καιρών, το τουριστικό γραφείο διεύρυνε τους τομείς δράσης του και εμπλούτισε τη γκάμα των υπηρεσιών του. Το πελατολόγιό του πολλαπλασιάστηκε και η κορύφωση της δράσης και ανάπτυξής του ήταν μέχρι και το 2010. «Μια χρονιά σταθμός για την Ελλάδα και για όλα τα επαγγέλματα καθώς εισήλθαμε στην οικονομική κρίση», αναφέρει η κυρία Οικονομοπούλου. Και σπεύδει να προσθέσει τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στη δράση των ταξιδιωτικών γραφείων, ενώ χωρίς να κρύβει την αισιοδοξία της υπογραμμίζει ότι τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται με δειλά βήματα επιστροφή των εκδρομέων στα τουριστικά γραφεία.

Επιδιώκοντας να κατασταθεί ευρύτατα γνωστή η φιλοξενία την οποία επιφυλάσσουν οι Καβαλιώτες στους επισκέπτες στην πανέμορφη πόλη, δεν διστάζει να σημειώσει ότι απαιτείται η ανάληψη των κατάλληλων πρωτοβουλιών και δράσεων για την προβολή του νομού Καβάλας και της ομώνυμης πρωτεύουσάς του. Το ξενοδοχειακό άλλωστε δυναμικό της Καβάλας έχει εμπλουτισθεί με νέα, μικρά μεν, κουκλίστικα δε boutique ξενοδοχεία για τους Έλληνες και τους ξένους ταξιδιώτες στη μακεδονική πόλη.

Alkyon Travel Services: Το παλαιότερο τουριστικό γραφείο στην Καβάλα- Το 1964 ξεκίνησε τη λειτουργία του  

Πότε ξεκίνησε τη λειτουργία του το Alkyon Travel Services στην Καβάλα;

Το Alkyon Travel Services ήταν το πρώτο τουριστικό γραφείο που συστάθηκε στην Καβάλα το 1964. Από την εκκίνηση κιόλας των εργασιών του, άρχισε να εργάζεται στο τουριστικό γραφείο ο πατέρας μου, Ξενοφώντας Οικονομόπουλος. Αρχικά σαν υπάλληλος και κατόπιν έγινε μέτοχος και ιδιοκτήτης του Alkyon Travel Services. Η κύρια ασχολία του τουριστικού γραφείου- κατ’ επέκταση και του πατέρα μου- ήταν εκείνα τα χρόνια ας μου επιτραπεί ο όρος, το μεταναστευτικό. Δηλαδή παρείχε τις κατάλληλες πληροφορίες και υπηρεσίες στους Καβαλιώτες και στους κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή που ήθελαν για τους γνωστούς λόγους να μεταναστεύσουν στη Γερμανία, στην Αμερική, στην Αυστραλία κλπ. Κατόπιν, το Alkyon Travel Services ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών και στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών εμπλούτισε το portfolio του και με άλλες υπηρεσίες.

Οι σταθμοί του Alkyon Travel Services τα περισσότερα από 45 χρόνια λειτουργίας και δράσης του στην ελληνική ταξιδιωτική αγορά

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί στα περισσότερα από 45 έτη συνεχούς λειτουργίας του Alkyon Travel Services στην ελληνική ταξιδιωτική αγορά;

Πέραν ότι, όπως προανέφερα, αποτελεί το πρώτο τουριστικό γραφείο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πανέμορφη πόλη της Καβάλας, στο Alkyon Travel Services ξεκίνησα να εργάζομαι και εγώ από το 1984, ενώ μετά τα έτη 1993-1994 ακολούθησαν και τα αδέλφιά μου, αναπτύσσοντας ο καθένας τον δικό του τομέα εργασίας. Ήμουν έως και πρόσφατα υπεύθυνη του τουριστικού γραφείου, ενώ ο ένας αδελφός μου, Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος, είχε αναλάβει τον τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων- με το οποίο διευρύναμε τις υπηρεσίες του Alkyon Travel Services- ενώ ο άλλος μου αδελφός Κυριάκος Οικονομόπουλος είχε αναλάβει τον τομέα της έκδοσης ατμοπλοϊκών εισιτηρίων. Παρόλο που είμαστε ένα μικρό τουριστικό γραφείο- συγκρινόμενο με τα ταξιδιωτικά γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τα οποία διατηρούμε αγαστή και πολυετή συνεργασία- το οποίο εδρεύει και λειτουργεί στην Καβάλα, εντούτοις η πορεία του Alkyon Travel Services όταν ανέλαβε τη δεύτερη γενιά εξακολουθούσε και ήταν ανοδική, ενώ μέχρι και πρόσφατα εργαζόταν στην επιχείρηση και η τρίτη γενιά. Αναπτύσσαμε από το 1994 έως το 2010 την εταιρία, διευρύνοντας τους τομείς δράσης της και εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες της. Εάν και είμαστε ένα μικρό τουριστικό γραφείο, εντούτοις το Alkyon Travel Services είναι πολύ γνωστό στην πόλη της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής. «Διαβάζοντας» τα μηνύματα των καιρών και επιδιώκοντας να ανταποκριθούμε με τον κατάλληλο τρόπο στις προτιμήσεις- απαιτήσεις των υφιστάμενων και των εν δυνάμει πελατών μας εμπλουτίσαμε τους τομείς δράσεις και τις υπηρεσίες του γραφείου ενδεικτικά με: ενοικιάσεις αυτοκινήτων- διαθέτοντας και ιδιόκτητο στόλο- συνεργασία τόσο με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες όσο και με άλλα τουριστικά γραφεία στα οποία παρείχαμε υπηρεσίες- ως μέλος του ΙΑΤΑ- στο αεροπορικό και ακτοπλοϊκό κομμάτι- ήμασταν οι μόνοι αντιπρόσωποι του ΟΣΕ στον νομό Καβάλας πουλώντας σιδηροδρομικά εισιτήρια κλπ. Επιπλέον, δώσαμε έμφαση στα ταξίδια μεμονωμένων πελατών και δη στα γαμήλια ταξίδια πλασάροντας εξωτικούς προορισμούς προκειμένου τα ζευγάρια να επιλέξουν εμάς για να ζήσουν το μήνα του μέλιτος κλπ.

Προλαβαίνοντας την ερώτησή σας και επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναφέρω τον συνολικό αριθμό των πελατών ή των εκδρομέων που επέλεξαν τις υπηρεσίες του Alkyon Travel Services για να ταξιδέψουν όλα αυτά τα χρόνια, μπορώ απλά να επισημάνω ότι τα χρόνια που είχαμε τα τρία αδέλφια, η δεύτερη γενιά αναλάβει την επιχείρηση, καταφέραμε να πολλαπλασιάσουμε το πελατολόγιο της εταιρίας προβαίνοντας σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που προανέφερα.

Η κορύφωση της δράσης και ανάπτυξης του τουριστικού γραφείου ήταν μέχρι το 2010.Η χρονιά αυτή αποτέλεσε, όπως όλοι μας το βιώσαμε- έτος σταθμό για την Ελλάδα καθώς και λόγω της οικονομικής κρίσης όλα τα επαγγέλματα αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Σε ότι αφορά στο δικό μας κλάδο, διαπιστώσαμε μεταξύ άλλων την αδυναμία των Ελλήνων να ταξιδέψουν, λόγω οικονομικής στενότητας αλλά και τη ραγδαία ανάπτυξη του internet στο χώρο μας. Εντούτοις καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτές τις αντιξοότητες και εξακολουθούμε και είμαστε παρόντες στον τουριστικό κλάδο. Διότι δεν σας κρύβω αυτά τα 34 χρόνια που είμαι ενεργή στον ελληνικό τουρισμό, αρκετά τουριστικά γραφεία άνοιξαν και συνάμα έκλεισαν στην Καβάλα.

Σίγουρα σταθμό για τον Alkyon Travel Services αποτελεί η συνένωσή του με το Euro Kosmos Travel Agency το οποίο εδρεύει και λειτουργεί στην Καβάλα.

Η μετοχική συνεργασία Alkyon Travel Services και Euro Kosmos Travel Agency

Ποιοι λόγοι σας προέτρεψαν ώστε να αποφασίσετε τη μετοχική συνεργασία και συνένωση του Alkyon Travel Services με το Euro Kosmos Travel Agency;

Οι επαφές για τη συνεργασία μας με το Euro Kosmos Travel Agency ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Σε συζητήσεις μεταξύ αστείου και σοβαρού αναφερθήκαμε και στο θέμα της πιθανής συνένωσης των επιχειρήσεών μας. Τόσο ο ιδιοκτήτης του Euro Kosmos Travel Agency κ. Μιχάλης Ψαρουδάκης όσο και εγώ «τρέχαμε» μόνοι μας, ο καθένας μας τη δική του επιχείρηση- τα αδέλφια μου είχαν αναλάβει ο καθένας το δικό του τομέα εργασίας- προσπαθώντας να ανταποκριθούμε σε όλον αυτόν το μεγάλο όγκο εργασιών. Με τον Μιχάλη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχοντας ιδίαν άποψη ο ένας για τον ποιόν του άλλου, θεωρήσαμε ότι μια πιθανή συνεργασία μόνο προς όφελός μας θα απέβαινε. Έτσι στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, καταλήξαμε στην απόφαση μετοχικής συνένωσης του τουριστικών μας γραφείων. Το 2020 η απόφαση αυτή μετουσιώθηκε σε πράξη και με κοινή γνώμη διατηρήσαμε και τους δύο διακριτικούς τίτλους στην επωνυμία του τουριστικού γραφείου που προέκυψε από τη μετοχική συνεργασία. Φέρει τον τίτλο Eurokosmos Alkyon Travel Agency και λειτουργεί επί της οδού Ερυθρού Σταυρού στο νούμερο 1 στην Καβάλα.

Με αυτήν την απόφαση ενώσαμε τις δυνάμεις μας, τις γνώσεις μας, το πελαταλόγιό μας, τη θέλησή μας για δουλειά, επιδιώκοντας να γίνουμε καλύτεροι εξυπηρετώντας όλες τις ταξιδιωτικές ανάγκες των πελατών μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και παρέχοντας τους υπηρεσίες, με γνώμονα την εμπειρία των 30 και πλέον ετών που διαθέτουμε.

«Με τη συνεργασία δύο επαγγελματιών του χώρου, το Eurokosmos Alkyon Travel Agency είναι πανέτοιμο για να καλύψει όλο το φάσμα των υπηρεσιών και των προτιμήσεων των Καβαλιωτών και όχι μόνο ταξιδιωτών»

Η οικονομική κρίση στην οποία από το 2010 περιήλθε η Ελλάδα ήταν από τους βασικούς λόγους που σας προέτρεψαν στη σύναψη της μετοχικής συνεργασίας των δύο καβαλιώτικων τουριστικών γραφείων;

Όχι, η οικονομική κρίση δεν αποτέλεσε ρυθμιστικό παράγοντα στη λήψη της συγκεκριμένης συνεργασίας. Απλά και όπως προείπα, ο όγκος των εργασιών που καλείται να φέρει εις πέρας ένα ταξιδιωτικό γραφείο είναι μεγάλος και πολυσχιδής. Μόνο του ένα άτομο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις εργασίες. Αντιθέτως, με τη συνεργασία δύο επαγγελματιών του χώρου, το Eurokosmos Alkyon Travel Agency είναι πανέτοιμο για να καλύψει όλο το φάσμα των υπηρεσιών και των προτιμήσεων των Καβαλιωτών και όχι μόνο ταξιδιωτών.

Θετική η ανταπόκριση τόσο των πελατών όσο και των συναδέλφων από τη μετοχική συνεργασία

Ποια είναι η ανταπόκριση των πελατών σας από τη συνένωση των δυνάμεων σας και από τη λειτουργία πλέον του Eurokosmos Alkyon Travel Agency;

Η ανταπόκριση των πελατών των δύο γραφείων που συνενώθηκαν για τη λειτουργία του Eurokosmos Alkyon Travel Agency ήταν πολύ θετική. Έχουμε λάβει πολλά ενθαρρυντικά και επιβράβευσης μηνύματα τόσο από τους πελάτες μας- τους οποίους φροντίσαμε και ενημερώσαμε με ποικίλους τρόπους- όσο και από συναδέλφους μας.

Η πληθώρα των υπηρεσιών που παρέχει του Eurokosmos Alkyon Travel Agency είναι ακριβώς οι ίδιες τις οποίες παρείχαμε όλα αυτά τα χρόνια όπως και μεταξύ άλλων: έκδοση αεροπορικών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, κρατήσεις ξενοδοχείων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, κρατήσεις εκδρομών σε όλη την Ελλάδα, κρουαζιέρες, γαμήλια ταξίδια κλπ., ενώ είμαστε εκπρόσωποι της Western Union για τη μεταφορά χρημάτων.

Η αναπτυξιακή στρατηγική του Eurokosmos Alkyon Travel Agency

Ποια είναι τα αναπτυξιακά σχέδια του Eurokosmos Alkyon Travel Agency;

Να ανταπεξέλθουμε όσο καλύτερα μπορούμε στις απαιτήσεις- προτιμήσεις των ταξιδιωτών της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, συνεχίζοντας με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη για τη δουλειά που κάνουμε για περισσότερα από 30 χρόνια.

H συνεργασία των τουριστικών επιχειρήσεων τη σημερινή εποχή

Θεωρείτε ότι η εποχή προδιαθέτει την ανάπτυξη των συνεργασιών στον τουριστικό τομέα και δη στον κλάδο των ταξιδιωτικών γραφείων;

Η συνένωσή των δυνάμεών μας είναι καινοτόμα πρωτοβουλία και πράξη καθώς δεν έχω γίνει γνώστης κάποιας ανάλογης συνεργασίας στο χώρο μας τα τελευταία χρόνια. Εκτιμώ ότι η συνεργασία μας θα πάει καλά διαθέτοντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία, τη γνώση μας κλπ. Εξάλλου δεν είμαστε δύο τυχαίοι στο χώρο που όντας φίλοι αποφασίσαμε να συστήσουμε ένα τουριστικό γραφείο. Το να διαθέτεις και να λειτουργείς ένα ταξιδιωτικό γραφείο προϋποθέτει γνώσεις, εμπειρία στο να πουλάς υπηρεσίες που είναι ένας δύσκολος, ευαίσθητος και συνάμα δυναμικός τομέας.

Τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφονται δείγματα ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού και των εκδρομών

Τα 34 χρόνια που ασχολείσθε με τον εσωτερικό τουρισμό και δη τον τομέα των ταξιδιών των Ελλήνων τόσο στην εγχώρια όσο και στις ξένες αγορές, ποιες είναι οι αλλαγές που έχετε παρατηρήσει να συντελούνται στον συγκεκριμένο κλάδο;

Την τελευταία δεκαετία έχει σαφέστατα μειωθεί η μετακίνηση. Από το 2000 έως το 2010 είχαμε μια ραγδαία αύξηση-καθώς υπήρχε ανάπτυξη σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα. Από το 2010 έως σήμερα είμαστε σε μια περίοδο ύφεσης κατά την οποία έχουν μειωθεί οι μετακινήσεις των εκδρομέων, των επαγγελματιών και των ιδιωτών. Πραγματοποιούνται μόνο οι αναγκαίες μετακινήσεις- εκδρομές και για επαγγελματικούς λόγους, εάν και τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφονται δείγματα ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού και των εκδρομών.

«Φροντίζουμε ώστε όλα τα ταξίδια αυτά να είναι απολύτως προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις και προτιμήσεις των πελατών μας βάση των συνεργασιών εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργηθεί για περισσότερα από 45 χρόνια με γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης»

Μπορείτε να γίνετε πιο αναλυτική σε ότι αφορά στις ενδείξεις που σημειώνονται τα τελευταία δύο χρόνια για την ανάκαμψη του εσωτερικού τουρισμού;

Δειλά δειλά ο κόσμος επανέρχεται στα τουριστικά γραφεία για να πραγματοποιήσει και να κλείσει το πρόγραμμα των διακοπών του. Παρόλο που τα χρήματα δεν του περισσεύουν, εντούτοις και πιστεύοντας ακράδαντα στην αναγκαιότητα των διακοπών, μεριμνά ώστε να διαθέτει κάποια χρήματα για να εκδράμει και να γεμίσει τις μπαταρίες του. Προσπαθεί ώστε έστω και μία φορά το χρόνο- σε αντίθεση με τρεις φορές πριν από 10 χρόνια- να ταξιδέψει και να αλλάξει παραστάσεις στην καθημερινότητά του. Όσοι δεν έχουν μεγάλο οικονομικό εισόδημα, θα διαθέσουν ένα έστω μικρό κονδύλι για τις διακοπές τους σε έναν κοντινό προορισμό για 4-6 μέρες- προγράμματα τα οποία διαθέτουμε στη γκάμα μας μέσω των πολυετών συνεργασιών μας με κραταιά και υγιή τουριστικά γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι μετρημένοι στα δάχτυλα ταξιδιώτες που διακρίνονται για το «υψηλό τους βαλάντιο» από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας πραγματοποιούν ακριβά και με πολυσχιδείς δράσεις ταξίδια ακόμα και εξωτικούς προορισμούς.

Δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω ότι φροντίζουμε ώστε όλα τα ταξίδια αυτά να είναι απολύτως προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις και προτιμήσεις των πελατών μας βάση των συνεργασιών εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργηθεί για περισσότερα από 45 χρόνια με γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Παρέχουμε στους υφιστάμενους και στους εν δυνάμει πελάτες μας τις κατάλληλες πληροφορίες, τους δίνουμε τη σωστή κατεύθυνση και πράττουμε τα δέοντα για την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή του ταξιδιού τους καθώς θέλουμε να τους διατηρήσουμε στο πελατολόγιό μας για πάντα!

Πώς η Καβάλα θα προσελκύσει περισσότερους τόσο Έλληνες όσο και ξένους τουρίστες

Ζείτε και δραστηριοποιείσθε επαγγελματικά στην Καβάλα. Πώς η γαλάζια μακεδονική πόλη θα προσελκύσει περισσότερους τόσο Έλληνες όσο και ξένους τουρίστες;  

Ο Δήμος Καβάλας είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας και αυτός που θα πρέπει να ενδιαφερθεί και να πλασάρει την Καβάλα όπως της αξίζει. Λυπάμαι δυστυχώς που το λέω, στην κούκλα πόλη μας δεν έχει γίνει η κατάλληλη προώθηση. Για την προσέλκυση τόσο εισερχόμενου όσο και εσωτερικού τουρισμού στην Καβάλα θα πρέπει να ενδιαφερθεί ο Δήμος Καβάλας. Από τη δική μας πλευρά- που εργαζόμαστε ως επί των πλείστων με τους ντόπιους-είμαστε πρόθυμοι και πανέτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τον καλύτερο τρόπο σε πλειάδα δράσεων (μετακινήσεις, ξεναγήσεις κλπ.) τους ταξιδιώτες που επισκεφτούν την πόλη μας. Οι κάτοικοι της Καβάλας- αγαπώντας την πόλη που ζούμε και εργαζόμαστε- είμαστε φιλικοί, ευγενικοί και φιλόξενοι σε όσες και όσους έρχονται εδώ για να γνωρίσουν την ακαταμάχητη εικόνα τόσο του νομού Καβάλας όσο και της πρωτεύουσάς του.

Μικρά μεν, κουκλίστικα boutique  ξενοδοχεία έχουν εμπλουτίσει το ξενοδοχειακό δυναμικό της Καβάλας

Διαθέτει το ξενοδοχειακό δυναμικό η Καβάλα ώστε να προσελκύσει περισσότερους τόσο Έλληνες όσο και ξένους ταξιδιώτες στην περιοχή της;

Τα τελευταία χρόνια μέσα στο κέντρο της Καβάλας έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν μικρά, ζεστά και κουκλίστικα καταλύματα. Πρόκειται για παλιά κτίρια τα οποία έχουν ανακαινισθεί και μετατραπεί σε boutique ξενοδοχεία από Καβαλιώτες επιχειρηματίες. Τα ξενοδοχεία αυτά που είναι μικρής δυναμικότητας σε δωμάτια, απευθύνονται στους μεμονωμένους πελάτες  και μπορούν με χαρά και αγάπη να φιλοξενήσουν τους ταξιδιώτες στην πόλη και στο νομό μας.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.