ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ MITSIS HOTELS ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ TRAVELIFE ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Δίνοντας προτεραιότητα στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενδυνάμωση των βέλτιστων οικολογικών πρακτικών στην ελληνική τουριστική αγορά, ο  Όμιλος Ξενοδοχείων Mitsis Hotels πέτυχε μια ακόμη πολύ σημαντική διάκριση στον τομέα του βιώσιμου τουρισμού. Φέτος, και τα 16 ξενοδοχεία του Ομίλου έλαβαν το χρυσό βραβείο της διεθνούς πιστοποίησης Travelife Gold for Hotels & Accommodations, ακολουθώντας το περσινό επιτυχημένο παράδειγμα του Mitsis Blue Domes Resort & Spa στην Κω.

Όλα τα ξενοδοχεία αξιολογήθηκαν ως προς την επίδοσή τους σε θέματα υπεύθυνης διαχείρισης των κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία τους. Μέσα από ένα λεπτομερές περιβαλλοντικό σχέδιο, τα ξενοδοχεία του Ομίλου κατάφεραν να ικανοποιήσουν με επιτυχία τα 163 κριτήρια βιωσιμότητας του Travelife που αφορούν τόσο περιβαλλοντικά όσο και κοινωνικά θέματα, όπως η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, αποβλήτων και νερού, καθώς και τις ενέργειες που αναλαμβάνει η επιχείρηση για την ευημερία των εργαζομένων, τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, την προστασία των τοπικών παραδόσεων και της άγριας φύσης.

“Ο Όμιλος Mitsis Hotels προσανατολίζεται στις τοπικές κοινωνίες και στη δύναμή τους να γεννούν μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες. Αναπτύσσουμε το δικό μας κομμάτι Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενδιαφερόμαστε για τη βιωσιμότητα και σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα ανταποκρινόμενοι στις διεθνείς τάσεις και στο σύγχρονο επισκέπτη που έχει ανεπτυγμένη κοινωνική νοημοσύνη και περιβαλλοντική συνείδηση. Είμαστε πλέον υπόλογοι για τον αντίκτυπο της δράσης μας στο φυσικό περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής”, ανέφερε ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Οι ενέργειες που ανέλαβαν τα ξενοδοχεία του Ομίλου στο πλαίσιο της πιστοποίησης είναι οι εξής:

 1. Εξοικονόμηση ενέργειας με αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων των ξενοδοχείων με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης led, xρήση φωτοκυττάρων σε κοινόχρηστους χώρους και αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου και υγραερίου με αντλίες θερμότητας νέας τεχνολογίας.
 2. Προστασία των υδάτινων πόρων μέσω της παραγωγής πόσιμου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης και τοποθέτηση φίλτρων εξοικονόμησης νερού σε βρύσες και ντους για ακόμα περισσότερη οικονομία.
 3. Εξάλειψη της χρήσης πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης και αντικατάσταση των πλαστικών καλαμακίων με βιοδιασπώμενα.
 4. Χρήση πιστοποιημένων και μη επιβλαβών για το περιβάλλον χημικών, καθαριστικών και καλλυντικών.
 5. Ανακύκλωση όλων των παραγόμενων αποβλήτων, όπως πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτόνι, σαπούνι και μαγειρεμένα λίπη, λαμπτήρες, μπαταρίες και ηλεκτρικό εξοπλισμό.
 6. Προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την οργάνωση δεντροφυτεύσεων και καθαρισμών των παραλιών με τη συμμετοχή των επισκεπτών του ξενοδοχείου.
 7. Αγορά προϊόντων δίνοντας προτεραιότητα σε είδη που προέρχονται από βιώσιμες καλλιέργειες, από τοπικούς προμηθευτές και ανακυκλωμένα προϊόντα.
 8. Στήριξη της τοπικής κοινότητας, των παιδιών και των νέων, με ενέργειες όπως:
 • η οικονομική στήριξη τοπικών αθλητικών ομάδων
 • η συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ
 • η στήριξη και προβολή των τοπικών προϊόντων και παραγωγών
 1. Συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού των ξενοδοχείων στον σωστό τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το σύνολο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των Περιβαλλοντικών πρακτικών που αναπτύσσει ο Όμιλος θα δημοσιοποιηθεί στον Κοινωνικό Απολογισμό που θα δημοσιεύσει για το έτος 2019.

Ο Όμιλος Mitsis Hotels

Ως η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, ο Όμιλος Mitsis Hotels πρωτοπορεί στον τουρισμό εδώ και 40 χρόνια, χαράζοντας τη δική του πορεία στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Με 17 ξενοδοχεία στο δυναμικό του στους ομορφότερους προορισμούς της χώρας, στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω και τη Ρόδο, ο Όμιλος φιλοδοξεί να αποτελεί τον πρώτο ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα στις προτιμήσεις των επισκεπτών του, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες, μοναδικές τοποθεσίες, άψογες εγκαταστάσεις, εκλεπτυσμένη γαστρονομία, ένα ευρύ φάσμα επιλογών και πλούσιες εμπειρίες στους πελάτες του. Ανταποκρινόμενος με ευελιξία στις ανάγκες των πελατών και στη νοοτροπία των νέων γενεών, ο Όμιλος αξιοποιεί στο έπακρο την οικογενειακή φροντίδα και την αυθεντική ελληνική του ταυτότητα για να πραγματοποιεί το όραμά του: Να μεταμορφώνει κάθε επισκέπτη σε επίτιμο φιλοξενούμενο.

Το Σύστημα Βιωσιμότητας Travelife

Το Σύστημα Βιωσιμότητας Travelife είναι μια πρωτοβουλία αφιερωμένη στην προώθηση των βιώσιμων πρακτικών στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Δημιουργήθηκε το 2007 από τον Βρετανικό Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο ΑΒΤΑ.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.