ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΘΑΛΗ: «KΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ XENIOS GATE –ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ DELUXE ALEXANDRA ELEGANCE ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ BRIDGING GENERATIONS- ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ»

 

Αν όχι από τις σπάνιες, είναι τουλάχιστον από τις λίγες φορές που η επικεφαλής ξενοδοχειακής αλυσίδας όχι μόνο δεν φείδεται λόγων αλλά το κυριότερο πολλάκις κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της σπεύδει να αναδείξει τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εργαζόμενοι στην υγιή λειτουργία της Xenios Gate. Με την μεταξύ άλλων επαγγελματική τουριστικής τους συνείδηση και συμπεριφορά συμβάλλουν τα μέγιστα στο να αποκομίσουν οι επισκέπτες των τριών, έως σήμερα, ξενοδοχείων της Xenios Gate άριστες εντυπώσεις από τις διακοπές τους στη Θάσο και τη διαμονή του στα ξενοδοχεία- μέλη της ελληνικής ξενοδοχειακής αλυσίδας.Και όχι μόνο αυτό αλλά όπως επιδιώκει και τονίζει χωρίς φειδώ λόγων στη συνέντευξή της στο Business Travel blog η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Xenios Gate κυρία Δέσποινα Κοθάλη «το πολύ καλό προσωπικό μας που θα αριθμεί συνολικά τα 180 άτομα- με τη λειτουργία από την 1η Ιουνίου της τρέχουσας σεζόν του νέου, τέταρτου κατά σειρά μέλους, του Alexandra Elegance- εκ των οποίων οι 20 απασχολούνται σε ετήσια βάση και όλοι τους αποτελούν μόνιμο για πολλά έτη προσωπικό της εταιρίας, στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τη Xenios Gate. Τα κτίρια, τα ξενοδοχεία είναι άυλα, άψυχα ενώ το προσωπικό οι εργαζόμενοι είναι το έμψυχο δυναμικό της εταιρίας μας που με πολυετή εργασία τους διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στη λειτουργία των ξενοδοχείων, στην πολύ καλή πορεία και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη της Xenios Gate». Απόψεις που δεν μένουν μόνο στα λόγια αλλά μετουσιώνονται σε πράξεις με τη διοργάνωση ενδεικτικά σεμιναρίων τα οποία πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Xenios Gate στοχεύοντας στο να αναπτύξει και να εξελίξει τις δεξιότητες των εργαζόμενών της προκειμένου οι τελευταίοι να ενημερωθούν και να «μυηθούν» στις νέες τάσεις της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς. Μια άκρως σημαντική πρωτοβουλία και ενέργεια για το προσωπικό του ξενοδοχειακού ομίλου το οποίο στην πλειονότητά του έλκει την καταγωγή του από τη Θάσο, την Καβάλα, τη Χρυσούπολη, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Το deluxe ξενοδοχείο Alexandra Elegance στοχεύει στο «bridging genarations»

Με την προαναφερθείσα αποκρυσταλλωμένη φιλοσοφία της ελληνικής ξενοδοχειακής αλυσίδας θα εναρμονιστεί και το νέο, τέταρτο κατά σειρά μέλος της Xenios Gate. Πρόκειται για το deluxe ξενοδοχείο με τη διακριτική ονομασία Alexandra Elegance το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του την 1η Ιουνίου της φετινής σεζόν και βρίσκεται στην περιοχή Ποτός της Θάσου, δίπλα στο ξενοδοχείο Alexandra Beach της Xenios Gate.Αποτέλεσμα εικόνας για Alexandra Elegance

«Το Alexandra Elegance στοχεύει στο bringing genarations. Υιοθετώντας μια νέα τάση της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς, το Alexandra Elegαnce εξειδικεύεται στην προσέλκυση οικογενειών με παιδιά τα οποία βρίσκονται στην εφηβική ηλικία. Στοχεύει στο να «χτίσει γέφυρες» μεταξύ των γονιών και των εφήβων, με διάφορες, άκρως ελκυστικές και ποικίλες δραστηριότητες τόσο μέσα στο ξενοδοχείο όσο και στην περιοχή όπου βρίσκεται. Πρόκειται για κοινές δραστηριότητες όπως ενδεικτικά θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, ιππασία, safari, ποδηλασία, πικ νικ στη φύση κλπ. με τις οποίες η-ο έφηβος μαζί με έναν ή και τους δύο γονείς τους θα απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου και αντίστροφα και θα περνούν ουσιαστικό και ποιοτικό  χρόνο μαζί», αποσαφηνίζει η κυρία Κοθάλη. Αποτέλεσμα εικόνας για Alexandra EleganceΠαράλληλα συμπληρώνει ότι μεταξύ αυτών των δραστηριοτήτων θα είναι και το μαγείρεμα από κοινού, η συμμετοχή τους σε διάφορα παιχνίδια τα οποία θα βρίσκονται προς τέρψη των επισκεπτών του Alexandra Elegance σε ειδική χώρο μέσα στο ξενοδοχείο.Αποτέλεσμα εικόνας για Alexandra Elegance

Το κόστος επένδυσης του Alexandra Elegenace διαμορφώνεται στα 4 εκατ. ευρώ

Οι εργασίες κατασκευής του τέταρτου μέλους της Xenios Gate έχουν κατά το μεγαλύτερο μέρος του ήδη αποπερατωθεί σε παραθαλάσσια ιδιόκτητη της ξενοδοχειακής αλυσίδας έκταση 15 στρεμμάτων, κατάφυτης σε πεύκα. Θα διαθέτει μεταξύ άλλων 37 δωμάτια που θα έχουν όλα θέα στη θάλασσα- εκ των οποίων τα 2 είναι μεγάλες βίλες με ιδιωτική πισίνα, τα 20 junior και grand σουίτες με ιδιωτική πισίνα, και τα 15 σουίτες- 3 κεντρικές πισίνες, κεντρικό εστιατόριο, pool bar, ταβέρνα κ.ά.Αποτέλεσμα εικόνας για Alexandra Elegance

Το κόστος για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Alexandra Elegance ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ και η συγκεκριμένη επένδυση έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Με ιδία κεφάλαια πραγματοποιούνται οι ετήσιες επενδύσεις στα ξενοδοχεία της Xenios Gate

Αντιθέτως, με ιδία κεφάλαια  της Xenios Gate πραγματοποιούνται οι ετήσιες επενδύσεις στις προβαίνει η ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα για την αναβάθμιση των ξενοδοχείων της, στοχεύοντας στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη Θάσο, κατ’ επέκταση και στις μονάδες της. Έτσι, τη χειμερινή περίοδο 2019-2020 ανακαινίστηκαν 66 δωμάτια του Alexandra Beach, ενώ στα υπόλοιπα από το σύνολο των 235 δωματίων του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε πέρυσι ανάλογο επενδυτικό πρόγραμμα. «Το κονδύλι που θα απορροφήσει συνολικά η τριετής ριζική ανακαίνιση του Alexandra Beach, με χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσής της τη χειμερινή περίοδο του 2020-2021, θα αγγίξει τα 2,5 εκατ. ευρώ», επισημαίνει στη συνέντευξή της στο Business Travel blog η κυρία Κοθάλη. Με νόημα συμπληρώνει ότι «όσο περισσότερο προβαίνουμε στην ανακαίνιση των ξενοδοχείων, τόσο πιο εφικτός καθίσταται ο στόχος για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη Θάσο και στις μονάδες μας».

Προβληματισμός για τη σεζόν του 2020

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Xenios Gate δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις επιδόσεις της ξενοδοχειακής αλυσίδας το 2019. Συγκεκριμένα και όπως αποκαλύπτει «το 2019 καταγράφηκε μια μικρή αύξηση της τάξεως του 5% στον δείκτη της μέσης πληρότητας, ενώ ο τζίρος της εταιρίας άγγιξε μεγαλύτερο από το προαναφερθέν ποσοστό αύξησης, σε σύγκριση με το 2018». Σε ότι αφορά στις εκτιμήσεις της για τη σεζόν του 2020 υπογραμμίζει ότι «η τουριστική κίνηση τη φετινή σεζόν θα διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2019». Χωρίς να κρύβει τον προβληματισμό της προσθέτει ότι «στην παρούσα φάση δεν σημειώνεται αύξηση στη ροή των κρατήσεων, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο των ετών 2018 και 2019».

Αποτέλεσμα εικόνας για alexandra golden thassos

Το Alexandra Golden είναι το κορυφαίο ξενοδοχείο στην Ελλάδα μόνο για ενήλικες και το 12ο καλύτερο στον κόσμο!

Σε αντιδιαστολή με τον προβληματισμό της για τη φετινή τουριστική χρονιά, η κυρία Κοθάλη δεν κρύβει την περηφάνια και τον ενθουσιασμό της που το πεντάστερο Alexandra Golden, δυναμικότητας 65 δωματίων και only adults μονάδα βραβεύτηκε από τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα για όλες τις γερμανόφωνες αγορές Holiday Check ως το κορυφαίο ξενοδοχείο στην Ελλάδα μόνο για ενήλικες και ως 12ο καλύτερο στον κόσμο. Μια άκρως σημαντική επιτυχία καθώς τα Holiday Check Awards 2020 απονέμονται μετά από κριτικές των τουριστών για τα ξενοδοχεία που επισκέφτηκαν το 2019.

«Μας δελεάζουν οι προκλήσεις και οι νέες εμπειρίες»

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο portfolio της Xenios Gate πέραν των Alexandra Golden, Alexandra Beach, του νεότευκτου Alexandra Elegence συγκαταλέγεται και το ξενοδοχείο Α for Art το οποίο αποτελεί μέλος στην κατηγορία των art design μονάδων. Η Xenios Gate αγόρασε και ανακαίνισε το κτίριο το οποίο ήταν παλιά καπναποθήκη και λειτουργούσε ως ξενοδοχείο από το 1900. Όπως άλλως είχε δηλώσει σε προηγούμενη συνέντευξή της στο Business Travel blog η κυρία Κοθάλη «το μετατρέψαμε σε art design ξενοδοχείο με την επωνυμία A for Art και βρίσκεται στον Λιμένα της Θάσου. Λάβαμε την απόφαση να διεισδύσουμε και να επεκτείνουμε τη δράση μας στα art & design hotels, καθώς ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής μας συνίσταται στο να είναι διαφοροποιημένα τα ξενοδοχεία μας, ενώ μας δελεάζουν οι προκλήσεις και οι νέες εμπειρίες».Αποτέλεσμα εικόνας για alexandra golden thassos

Μια στρατηγική που όχι μόνο αποκρυσταλλώνεται αλλά το κυριότερο μετουσιώνεται σε πράξη στα 4 ξενοδοχεία της Xenios Gate η οποία διαθέτει υγιή παρουσία και πολύτιμη δράση για περισσότερα από 30 έτη στον ελληνικό τουριστικό κλάδο. Έκαστη μονάδα της ελληνικής ξενοδοχειακής αλυσίδας απευθύνεται σε διαφορετική μεν πελατεία από τις υπόλοιπες, και οι τέσσερις δε προσελκύουν ποιοτικούς τουρίστες στις εγκαταστάσεις τους και κατά συνέπεια στον ειδυλλιακό προορισμό της Θάσου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.