ΠΑΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: «ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ HOTELBRAIN, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ»

 

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο ιδρυτής και πρόεδρος της HotelBrain κ. Πάνος Παλαιόλογος στη διαδικτυακή συζήτηση την οποία διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή η Predexpo με τίτλο «Ο τουρισμός και τα σχέδια για την επόμενη μέρα» και παρακολούθησε επισταμένα το Business Travel blog.

Αποκαλύπτοντας την πολιτική την οποία θα υιοθετήσει τη φετινή σεζόν η δυναμική ξενοδοχειακή αλυσίδα επεσήμανε ότι «έχουμε λάβει στρατηγικά την απόφαση να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία όπου είναι δυνατόν και θα στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, τον κλάδο, τα ξενοδοχεία μας. Παρόλο που κάτι εύκολα κλείνει, όμως δύσκολα ανοίγει, εντούτοις πρέπει να το πράξουμε όσοι μπορούμε τη φετινή σεζόν και να θέσουμε σε λειτουργία τα ξενοδοχεία μας, σκεφτόμενοι και το προσωπικό μας».

Ωστόσο και όπως τόνισε ο κ. Παλαιολόγος «στην παρούσα φάση υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά καθώς δεν έχουμε εις γνώση μας όλα τα δεδομένα. Αναμένουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ελπίζουμε να είναι ρεαλιστικά ώστε να μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία μας, απουσιάζει ένα βασικό στοιχεία που είναι οι πελάτες, ενώ θα πρέπει να επιλυθεί και το καίριο θέμα των αεροπορικών συνδέσεων. Αυτή την στιγμή δεχόμαστε πολύ λίγες κρατήσεις που όπως λένε τα πρακτορεία, μπορούν ανά πάσα στιγμή να ακυρωθούν. Οπότε είναι δύσκολη η λήψη της απόφασης να ανοίξεις ένα ξενοδοχείο χωρίς να έχεις το βασικό συστατικό, τον πελάτη».

Η απουσία δύο βασικών συστατικών (πελάτες, αεροπορικές συνδέσεις) για την εκκίνηση της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα είναι ο λόγος που παρακινεί τον ιδρυτή και πρόεδρο της HotelBrain να τονίσει ότι «είναι κάποιες φορές ουτοπικό να θέσεις σε λειτουργία τη μονάδα αλλά δεν θεωρούμε ότι το μη άνοιγμα του ξενοδοχείου είναι η βέλτιστη πρακτική».

Απαντώντας στο καίριο ερώτημα της δημοσιογράφου Στεφανίας Σούκη σχετικό με το ποσοστό στο οποίο διαμορφώνονται τον φετινό Αύγουστο οι κρατήσεις στον δημοφιλή παγκοσμίως ελληνικό προορισμό, στη Σαντορίνη- από όπου ξεκίνησε τη δράση της η HotelBrain-ο κ. Παλαιολόγος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι κρατήσεις που έχουμε στα βιβλία μας δεν θεωρούνται επιβεβαιωμένες. Θα μπορέσω να απαντήσω στο ερώτημα όταν βρεθεί ο τρόπος για να επισκεφτεί ο ταξιδιώτης τη Σαντορίνη και έχοντας εις γνώση ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα μετουσιώσουν σε πράξη την πρόθεσή τους. Στην παρούσα φάση είμαστε σε ένα ομιχλώδες τοπίο. Εάν ανοίξουν τα σύνορα της χώρας μας και εκκινηθεί ο τουρισμός, πιστεύω ότι η Σαντορίνη επειδή είναι ένας πολύ δυνατός προορισμός, θα διαγράψει αρκετά καλή τουριστική πορεία».   Charisma Suites, Οία – Ενημερωμένες τιμές για το 2020

Επιπλέον και σύμφωνα με την εκτίμηση του βαθύ γνώστη της ελληνικής και όχι μόνο ξενοδοχειακής αγοράς οι μονάδες – είτε 12μηνης είτε εποχιακής λειτουργίας- αλλά και οι κλασικοί ελληνικοί προορισμοί που απευθύνονται στον εσωτερικό τουρισμό είναι αυτές και αυτοί που θα ανοίξουν φέτος πρώτες και πρώτοι αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν οι ελληνικοί προορισμοί που μπορούν να στηριχθούν στον οδικό τουρισμό. Και έπονται άλλες περιοχές εφόσον με το πέρασμα του χρόνου λυθεί η δύσκολη εξίσωση: ανοιχτό ξενοδοχείο, αεροπορική σύνδεση και μετουσίωση σε πράξη της πρόθεσης του ταξιδιώτη να επισκεφτεί την Ελλάδα.Charisma Suites | Hotels - Studios - Villas in Greece

Πέραν τούτου και όπως σχετικά ανέφερε ο κ. Παλαιολόγος «τα μικρότερης δυναμικότητας ξενοδοχεία ίσως να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν τη φετινή σεζόν, ενώ οι μονάδες μεγάλης κλίμακας θα είναι λίγο πιο δύσκολο να λειτουργήσουν».

Charisma Hotel and Wellness Suites, Μύκονος | Hotels.com

Δηλώνοντας τη βαθιά πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ανταπεξέλθει αισίως στην κρίση της πανδημίας έτσι ώστε να μην «χαθούν σε πολύ χαμηλές τιμές και σε καθεστώς εκβιασμού σπουδαία ξενοδοχειακά assets καθώς είναι τεράστιο ζήτημα τα έσοδα από τον τουρισμό να παραμείνουν στη χώρα μας». Επιπλέον, μεταξύ άλλων προέτρεψε στο «να βρούμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στον ελληνικό τουρισμό (ξενοδόχοι, εργαζόμενοι, εφοδιαστική αλυσίδα) δίκαιους τρόπους και να μοιράσουμε τη ζημιά που θα επέλθει και είναι δεδομένη τη φετινή χρονιά».

Εξακολουθώντας αέναα να υποστηρίζει σθεναρά ότι το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι μοναδικό στον κόσμο χωρίς περιστροφές υπογράμμισε ότι «η χώρα μας αποτελεί τον πραγματικό παράδεισο που κοστίζει και θα εξακολουθήσει να κοστίζει».

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.