ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΟΙ ΛΕΤΟΝΟΙ, ΟΙ ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΘΟΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ;- ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις οδηγίες- κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης- καθώς αποτελούν από το 2004 μέλη της- όσο και στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων- το οποίο αναλύει και ερμηνεύει δεδομένα από τις χώρες της ΕΕ σχετικά και με τη μεταδοτικό κορωνοϊό- οι κυβερνήσεις της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας προβαίνουν στην ακόλουθη πρωτοβουλία- ενέργεια: καταρτίζουν μια λίστα με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες ανάλογα με το επιδημιολογικό τους φορτίο, είτε επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς το ταξίδι στα κράτη αυτά των Εσθονών, των Λετονών και των Λιθουανών τουριστών είτε με την επιστροφή τους στον τόπο καταγωγής τους θα υποχρεωθούν να περάσουν 14ημερο καραντίνας ή ακόμα και επικρατεί ολική απαγόρευση προς τους ευρωπαϊκούς αυτούς προορισμούς.

Η λίστα αυτή που αποτελεί ουσιαστικά έναν «μπούσουλα» για τις διακοπές του εξερχόμενου από τις βαλτικές χώρες τουρισμού και όχι μόνο, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή και λαμβάνει υπόψη της το επιδημιολογικό δείκτη του κορωνοϊού ο οποίος καταγράφεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες ανά 100.000 κατοίκους σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος- προσφιλή προορισμό για τους ταξιδιώτες από τις βαλτικές χώρες.

Έτσι, στις χώρες που καταγράφουν λιγότερα από 15 κρούσματα κορωνοϊού, δεν τίθεται κανένας περιορισμούς για τους Εσθονούς, του Λετονούς και τους Λιθουανούς. Για την ακρίβεια σε 23 ευρωπαϊκά κράτη οι ταξιδιώτες από τις βαλτικές χώρες δεν υφίστανται κανέναν περιορισμό λόγω COVID-19. Οι χώρες αυτές είναι, όπως αποτυπώνονται στον πίνακα με άσπρο χρώμα, και ξεκινώντας κατά σειρά από όσες σημειώνουν αρνητική ή έως χαμηλή απόδοση στην επιδημία του ιού στα σύνορά τους οι ακόλουθες: το Λιχνενστάιν, η Κροατία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Ελβετία, η Φιλανδία, η Νορβηγία, η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Ισπανία, η Δανία, η Μάλτα,  η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Σε 14 ημερών αυτοαπομόνωσης- δηλαδή σε καραντίνα- θα υποχρεωθούν να παραμείνουν επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν τη Βουλγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία καθώς τα συγκεκριμένα κράτη καταγράφουν περισσότερα από 15 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Απαγορευτική είναι για τους ταξιδιώτες από τα βαλτικά κράτη η επίσκεψή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και την Σουηδία λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στις συγκεκριμένες αυτές ευρωπαϊκές χώρες. Όπως άλλωστε αναδεικνύεται και στη εν λόγω λίστα που ακολουθεί, οι χώρες αυτές περικλείονται από κόκκινο-απαγορευτικό χρώμα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.