ΦΩΚΙΩΝ ΚΑΡΑΒΙΑΣ: «ΔΕΣΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 750 ΕΚΑT. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΗΣ EUROBANK, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ»

Επιχειρηματική προτεραιότητα παραμένει για την Eurobank η χρηματοδότηση του τουρισμού, επεσήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην 28η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας. Παράλληλα και νόημα συμπλήρωσε ότι «ήμασταν Τράπεζα του Τουρισμού στην οικονομική κρίση, όταν ο τουρισμός στήριζε την οικονομία. Είμαστε και σήμερα που έχει ανάγκη στήριξης. Οι ηλιόλουστες μέρες θα ξαναέρθουν και θα είμαστε και τότε μαζί».

Μεταξύ των βασικών σημείων της ομιλίας του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank AE ήταν:

  • Εξασφάλιση άμεσης ρευστότητας, χωρίς καθυστέρηση για το πρώτο διάστημα με όλα τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης για όλους τους πελάτες της τράπεζας.
  • Ο σχεδιασμός μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ενός πλήρους, αναλυτικού και επεξεργασμένου σε βάθος σχεδίου στήριξης του τουρισμού. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι ιδιαίτερα ο ξενοδοχειακός τομέας δέχεται το βαρύτερο πλήγμα, το τουριστικό πακέτο που ενεργοποιήσαμε είχε ειδική στόχευση για τη στήριξη των Ελλήνων ξενοδόχων», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Καραβίας.
  • Πάγωμα της καταβολής δόσεων για εξόφληση κεφαλαιακών οφειλών για όλους τους ενήμερους πελάτες μας του ξενοδοχειακού κλάδου όχι μόνον για φέτος αλλά και για όλη την επόμενη χρονιά.
  • Αναστολή καταβολών κεφαλαίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021. Πρώτη δόση το 2022.
  • Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για τη σταδιακή επανεκκίνηση όσων το επιλέξουν φέτος αλλά και για ένα δυναμικό ξεκίνημα του χρόνου, το 2021, για τους πελάτες της Eurobank. «Μπορούν έτσι να διαπραγματευτούν με τους συνεργάτες τους, για παράδειγμα τους μεγάλους tour operators και να ξεκινήσουν τις κρατήσεις για το 2021 χωρίς να αμφιβάλλουν εάν θα έχουν τα αναγκαία κεφάλαια για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους με τις σωστές προϋποθέσεις», ανέλυσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank AE
  • Mη αναστολή, ούτε για μια στιγμή της χρηματοδότησης επενδύσεων για τις οποίες η τράπεζα είχε δεσμευτεί στον ξενοδοχειακό κλάδο. Οι εγκεκριμένες δανειοδοτήσεις αυτής της μορφής στη Eurobank φτάνουν τα 300 εκ. ευρώ και συνεχίζονται απρόσκοπτα.
  • Ειδική προνομιακή τιμολόγηση για τους πελάτες της Eurobank που θα θελήσουν να πιστοποιηθούν με το ειδικό πρόγραμμα Covid Shield, το πρώτο ειδικά για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, σε συνεργασία με τον κορυφαίο οργανισμό TUV Austria.

Πέραν τούτων, ο κ. Καραβίας επεσήμανε ότι «στην Τράπεζα, όταν δουλεύουμε για τον τουριστικό και τον ξενοδοχειακό κλάδο, αισθανόμαστε την ευθύνη μιας δέσμευσης. Αυτό εννοούσα όταν είπα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα στήριξης, ότι είμαστε η Τράπεζα του Τουρισμού κι όχι μόνο για τις ηλιόλουστες μέρες».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κατέληξε τονίζοντας ότι «το 2020 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά όμως δεν είναι μια χαμένη χρονιά. Η χώρα μας ξεχώρισε με θετικό τρόπο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αξιοποίησε επικοινωνιακά την επιτυχία, βελτιώνοντας σημαντικά το brand name της χώρας. Το κέρδος είναι μεγάλο και κεφαλοποιήσιμο για το σύνολο της οικονομίας αλλά ιδιαίτερα για τον τουρισμό. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.