ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΡΟΥΧΑΣ: «ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “THE ART OF SOCIAL MEDIA” ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA»

Στην καινοτόμα πρωτοβουλία της διοργάνωσης του διεθνούς φωτογραφικού διαγωνισμού με τίτλο «The Art of Social Media”, που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες φωτογράφους που ζουν και εργάζονται σε διάφορα μέρη της υφηλίου, προέβη η δυναμική κρητική εταιρία imonline. Ο ιδιοκτήτης της imonline της οποίας ένας από τους βασικούς τομείς δράσης της είναι η διαχείριση των πελατών της- εταιριών από διάφορους οικονομικούς κλάδους- κ. Μανώλης Βαρούχας είναι ο ιθύνων νους και η «ψυχή» της ρηξικέλευθης αυτής πρωτοβουλίας. Αποσαφηνίζοντας τους λόγους που τον παρακίνησαν στη διοργάνωση του διεθνούς φωτογραφικού διαγωνισμού «The Art of Social Media» σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «εκτιμώ ότι στην εποχή που ζούμε, όπου τα social media αποτελούν την ταχύτερη αναπτυσσόμενη τάση του πλανήτη στην ιστορία του, καλούμαστε να δώσουμε τη σημασία που τους αρμόζει. Προφανώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν το βήμα για τη δημοσίευση της εταιρικής και της προσωπικής μας παρουσίας. Γεγονός που δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να γίνει με αρτιότερο τρόπο. Με τη διοργάνωση του διαγωνισμού και της ομώνυμης έκθεσης θέλουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην ανάδειξη της σπουδαιότητας του ποιοτικού περιεχομένου στα social media. Με άλλα λόγια να καταλάβει ο κόσμος ότι τα social media είναι, με οποιαδήποτε τρόπο, ένα εργαλείο προβολής και να «προσέξει» όσο γίνεται την ποιότητα και το περιεχόμενο τόσο τεχνικά όσο και καλλιτεχνικά».

Δεν θα πρέπει επομένως να προκαλεί εντύπωση γιατί ο διαγωνισμός και η στη συνέχεια έκθεση «The Art of Social Media» που στοχεύει στην ανάδειξη της ποιοτικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας στο διαδίκτυο είναι μια Ωδή, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βαρούχας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέραν τούτου είναι ταυτόχρονα και μέσο προβολής της καλλιτεχνικής φύσης των συμμετεχόντων στον διεθνή διαγωνισμό καθώς και όπως σημειώνει ο ίδιος «η imonline έχει την τέχνη μέσα της και απερίφραστα δηλώνω ερωτευμένος με τη φωτογραφία».

«Εν έτη 2020 η άρτια παρουσία στα social media με στοχευμένο πλάνο είναι προφανώς εν έτη 2020 αναπόσπαστο κομμάτι όλων των εταιριών»

Ασχολούμενος ενεργά τόσο με την τεχνολογία- διατηρώντας το digital agency imonline- όσο και τη φωτογραφία, ο ιθύνων νους του πρωτοπόρου διεθνούς φωτογραφικού διαγωνισμού The Art of Social Media υποστηρίζει σθεναρά ότι οι δύο αυτοί τομείς δύνανται τέλεια να συνδυαστούν ώστε να παράξουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για τον προορισμό, τον ξενοδόχο κλπ. Χωρίς να διστάσει να γίνει γραφικός λέγοντας «πως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και το ίδιο και περισσότερο ισχύει φυσικά για το βίντεο, όπου τα κάδρα είναι ακόμα αμέτρητα», δηλώνει ότι «ένα από τους κυριότερους τομείς δράσης της imonline (www.imonline.gr), συνίσταται στη  διαχείριση των social media πελατών, δημιουργώντας πάντοτε  πρωτογενές υλικό εικόνα και βίντεο και προσπαθώντας όσο το δυνατόν καλύτερα να αναδείξουμε, δίχως υπερβολές την εκάστοτε επιχείρηση».  Λιτά μεν, άκρως περιεκτικά σπεύδει να προσθέσει ότι «εν έτη 2020 η άρτια παρουσία στα social media με στοχευμένο πλάνο είναι προφανώς εν έτη 2020 αναπόσπαστο κομμάτι όλων των εταιριών».

«Να αφήνουμε τους καταξιωμένους φωτογράφους, με αποδεδειγμένο έργο, να δημιουργήσουν την εικόνα που φαντάζονται για το ξενοδοχείο, μετά πάντα το απαραίτητο brainstorm με τον εκάστοτε υπεύθυνο»

Σε ότι αφορά στο καίριο θέμα της ανάθεσης της φωτογράφησης του ξενοδοχείου, του προορισμού, οι ξενοδόχοι, οι τοπικές αρχές κλπ. θα πρέπει, όπως συστήνει ο κ. Βαρούχας, «να έχουν πάντοτε ως γνώμονα την οπτική του φωτογράφου και να ταυτιστούν με αυτόν καλλιτεχνικά. Έχουμε δει αμέτρητες φορές, εξαιρετικές φωτογραφίες να μην ικανοποιούν τα θέλω των ξενοδόχων και τούμπαλιν, μέτριες εικόνες να ενθουσιάζουν. Προσωπική μου γνώμη είναι να αφήνουμε τους καταξιωμένους φωτογράφους, με αποδεδειγμένο έργο, να δημιουργήσουν την εικόνα που φαντάζονται για το ξενοδοχείο, μετά πάντα το απαραίτητο brainstorm με τον εκάστοτε υπεύθυνο».

Ο διεθνής φωτογραφικός διαγωνισμός και η έκθεση«The Art of Social Media»

Ο διαγωνισμός The Art of Social Media 2020 διοργανώνεται φέτος για πρώτη χρονιά. Δέκα φωτογραφικές κατηγορίες διαγωνίζονται και η καταξιωμένη κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις δέκα κορυφαίες φωτογραφίες από κάθε κατηγορία. Ακολουθεί η ομώνυμη έκθεση που αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρίας , imonline, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηρακλείου και θα πραγματοποιηθεί  στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης, από 1 ως 5 Σεπτεμβρίου 2020. «Ο Δήμος Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή δυναμικά. Γεγονός που που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς χαιρόμαστε να έχουμε όμορφους συνεργάτες στην πρωτοβουλία μας», αναφέρει με νόημα ο κ.Βαρούχας.Διασκεδάζουμε με την Επιστήμη–Επικοινωνούμε με τη Μουσική - Πολιτισμός -  Νέα Κρήτη

Xωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του τονίζει ότι η μέχρι σήμερα συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι εκπληκτική και εφόσον όλα βαίνουν καλώς η έκθεση θα γίνει θεσμός , πάντοτε σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και φυσικά τη συμμετοχή όλων μας.

Στους βασικούς στόχους της καινοτόμου πρωτοβουλίας συνίσταται η απομυθοποίηση των social media, της πεποίθησης ότι η φωτογραφία δεν είναι καλή καθώς  αποτύπωσα τη στιγμή από το κινητό κλπ. «Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε την δύναμη που έχουμε με το κινητό μας στην άκρη του χεριού μας όπου βρισκόμαστε. Την εκπληκτική δύναμη μιας action κάμερας ή μιας dslr, mirrorless κλπ. Τα social media είναι στην ζωή μας για δεύτερη δεκαετία, η φωτογραφία από πριν γεννηθούμε. Εμείς οραματιζόμαστε έναν κόσμο με όμορφες εικόνες, στιγμές, ιστορίες, μέσα από την τεχνολογία, στις ιστοσελίδες και στα social media, καταλήγει η «ψυχή» της The Art of Social Media κ. Μανώλης Βαρούχας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.