ΕΡΕΥΝΑ ΣΕΛΠΕ: ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σημαντικό αντίκτυπο στα σχέδια των Ελλήνων καταναλωτών για τις καλοκαιρινές αποδράσεις τους έχει η πανδημία του COVID-19, με μόλις έναν στους τρεις πολίτες να δηλώνει πως θα κάνει διακοπές φέτος.

Στη διαπίστωση αυτή προβαίνει μελέτη του ΣΕΛΠΕ  (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος) που υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και καταγράφει τις καταναλωτικές τάσεις για την κρίση της πανδημίας COVID-19.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 14% των καταναλωτών εκτιμά ότι θα κάνει διακοπές όπως κάθε χρόνο, ενώ το 18% θεωρεί ότι θα κάνει μεν διακοπές, αλλά πιο περιορισμένα, γεγονός που συνδέεται είτε με την οικονομική κατάστασή του είτε με αλλαγές στις επιλογές διακοπών του (π.χ. επιλογή δωματίων αντί μονάδων). Από την άλλη, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 44%, θεωρεί βέβαιο ότι δεν θα κάνει καθόλου διακοπές φέτος, ενώ το 24% δεν γνωρίζει εάν θα κάνει διακοπές, αναμένοντας πιθανώς πώς θα εξελιχθεί η πανδημία.

Την επιλογή τους διαμορφώνουν επίσης και ζητούμενα όπως η τήρηση του προβλεπόμενου αριθμού ατόμων μέσα στο κατάστημα και η απολύμανση των χώρων. Τέλος, από τη μελέτη προκύπτει ότι το 46% κάνει βιαστικά τις αγορές του για να φύγει από το κατάστημα, ώστε, για παράδειγμα, να μην εκτεθεί σε κίνδυνο περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.