7ο ENVOLVE AWARD GREECE – ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 

– 4 νικητές ανάμεσα σε 10 φιναλίστ θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης 

– Η ανακοίνωση των νικητών μεταδόθηκε ψηφιακά ζωντανά σε εκατοντάδες χρήστες στον κόσμο 

– Τα βραβεία κοινού κέρδισαν οι ParkaroundMOJOOLS και Spaceprk. 

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, το Envolve Entrepreneurship ανακοίνωσε τους 4 νικητές του 7ου Envolve Award Greece (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας), ενός διαγωνισμού που επιβραβεύει νεοφυείς και αρχικού σταδίου επιχειρήσεις στην ΕλλάδαΜε παρουσιαστή της βραδιάς το Σάκη Τανιμανίδηη τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην ΑΤΡΑΚΤΟ και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω των υπηρεσιών που προσέφερε η Chorus Call Hellas. Οι φετινοί νικητές του διαγωνισμού είναι οι Collaborate HealthcareFincludeMOJOOLS και Rodi Pharmaceuticals, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νικητώναπό την έναρξη του προγράμματος, σε 31Οι νικητές δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας όπως Τεχνολογίες ΥγείαςΧρηματοπιστωτικές ΥπηρεσίεςΜόδα και Φαρμακευτικά Προϊόντα. Το Envolve Award Greece θεσμοθετήθηκε το 2012 από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας 

Οι 4 νικητές του διαγωνισμού, θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγησηκαθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης από το δίκτυο συνεργατών του EnvolveΟι νικητές επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή ανάμεσα από 10 επιχειρηματικές προτάσεις που είχαν επικρατήσει στα προηγούμενα στάδια της διαδικασίας αξιολόγησης. Η απονομή των βραβείων έγινε από τους προσκεκλημένους ομιλητές κατά τη διάρκεια του live stream της εκδήλωσης. 

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μόνο οι φιναλίστ και οι ομιλητές λόγω Covid – 19, ενώ εφαρμόστηκαν όλες οι οδηγίες των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ATRAKTOS, της ChorusCallHellas, της ΕΕΝΕ, της RedBullτου TYCO και της Φωτοκύκλωση Α.Ε. Η τελετή φιλοξένησε ως ομιλητές κυβερνητικούς εκπροσώπους και επιχειρηματικούς ηγέτες: τον Σπυρίδων  Άδωνι ΓεωργιάδηΥπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεωντο Χρίστο Δήμα, Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας, το Λεωνίδα ΧριστόπουλοΓενικό Γραμματέα  Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, το ΣτηβΒρανάκηChiefCreativeOfficer της Προεδρίας της Κυβέρνησης, τηνΠέγκυΑντωνάκουΓενική Διευθύντρια Ν.Α. Ευρώπης της Google, την Μελίνα ΤαπραντζήΙδρύτρια του WiseGreeceτο Φώτη Καρύδαδημοσιογράφο και σύμβουλο επικοινωνίας, τον Jimmy Αθανασόπουλο, Πρόεδρο του Envolve Entrepreneurship και  επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Libra  στην Ελλάδα και τον Αλέξανδρο Νούσια, Διευθυντή του EnvolveEntrepreneurship στην Ελλάδα. 

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, σχολίασε:«Το Envolve Award Greece συνεχίζει να προσελκύει εκατοντάδες λαμπρές επιχειρηματικές ιδέες, αποδεικνύοντας ότι η επιχειρηματικότητα παραμένει στο DNA της Ελλάδας. Οι νικητές και οι φιναλίστ του πρόσφατου κύκλου αποτελούν δυνάμεις αλλαγής για την ελληνική οικονομία, αποδεικνύοντας συγχρόνως στην πράξη τις δυνατότητες που ενσωματώνει η χώρας μας. Οι αξιότιμοι προσκεκλημένοι ομιλητές μας, μοιράστηκαν το μήνυμα της ελπίδας και της προόδου που προέρχεται από την επιχειρηματικότητα και ως οργανισμός, είμαστε δίπλα σε κάθε άτομο και ομάδα που αναλαμβάνει απτές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους που μοιράζονται το θάρροςτη δέσμευση και την καινοτομία που απαιτείται προκειμένου να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους φιναλίστ και τους νικητές στην οικογένεια του Envolve!» 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το κοινό είχε την ευκαιρία να ψηφίσει τους αγαπημένους του φιναλίστ, οι οποίοι έλαβαν τα επιπρόσθετα βραβεία #GetEnvolved Awards. Οι νικητές αυτών των βραβείων είναι: 

1ο Βραβείο #GetEnvolvedParkaround, λαμβάνοντας την επιταγή των 3.000 €. 

2ο Βραβείο #Get EnvolvedMOJOOLS, λαμβάνοντας την επιταγή των 2.000 €. 

3ο Βραβείο #Get EnvolvedSpaceprk λαμβάνοντας την επιταγή των 1.000 €. 

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του  Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα,  δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους νικητές και τους φιναλίστ του 7ου Envolve Award Greece. Είμαστε ευτυχείς που γινόμαστε μέρος του επιχειρηματικού σας ταξιδιού και ελπίζουμε ότι η υποστήριξή μας θα σας κάνει να νιώσετε πιο δυνατοί σε κάθε σας βήμα. Χαιρόμαστε επίσης που η Ελληνική Κυβέρνηση λαμβάνει δράση προς αυτήν την κατεύθυνση και επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις, την έρευνα και τις ψηφιακές υπηρεσίες. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους πιστούς συνεργάτες και υποστηρικτές μας, οι οποίοι συνεχίζουν να μας βοηθούν να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης, οι οποίοι, εν μέσω μιας δύσκολης περιόδουπροσέφεραν την υποστήριξή τους για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης.» 

Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και εταιρείες, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα επιχειρηματικών πόρων. 

Το πρόγραμμα βράβευσης Envolve Award Greece, που ιδρύθηκε από το Libra Group, διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από δεκάδες οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ. Από το 2012, το Envolve έχει αναδείξει 31 νικητές, που δραστηριοποιούνται σε 19 τομείς της οικονομίας. Οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν έχουν συνεισφέρει στην Ελληνική οικονομία με τη δημιουργία περισσότερων από 1.800 νέων θέσεων εργασίας, ενώ η συνολική τους αποτίμηση ξεπερνά σε αξία τα €300.000.000. Υποστηρικτές του βραβείου στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως η Amazon Web Services, η Antidote, η Atraktos, η Atradius, το Epixeiro.gr, το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, η Jalouise PTY LTD, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η Moore, η People for Businessη 1 Business World, η Performance Coachingη Prisma Consulting, η Reed Smith, η SAP Hellas, η V+O Communication, η Veltio και η White Room. 

Οι νικητές του 7ου Envolve Award Greece είναι οι εξής: 

Collaborate HealthcareΤο Collaborate Health Cloud αποτελεί μια σύγχρονη εφαρμογή διαχείρισης ιατρικών φακέλων, συνεργατικής διάγνωσης και επικοινωνίας ιατρού-ασθενή. Βασιζόμενo σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (AI), τo Collaborate βοηθά τους ιατρούς να περιορίσουν τα λάθη τους, αλλά και να βελτιώνουν σημαντικά τη συμμόρφωση των ασθενών, ενεργοποιώντας εργαλεία συλλογικής διάγνωσης, ανίχνευσης σφαλμάτων και παρακολούθησης ασθενών.
Ιστοσελίδα: www.collaborate247.com
Αιτούντες: Κώστας Σαριδάκης, Γιάννης Δεληγιάννης, Γιώργος Τσοβίλης, Αγγελίνα Γραμματικάκη.

FincludeH Finclude παρέχει υπηρεσίες πιστοληπτικής αξιολόγησης, επιτρέποντας σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την φερεγγυότητα φυσικών προσώπων, χρησιμοποιώντας AI και machine learning πάνω στα τραπεζικά τους δεδομένα, μέσω των ανοιχτών τραπεζικών APIs (Application Programming Interfaces). Η Finclude προωθεί τη χρηματοοικονομική ευημερία των ιδιωτών και διευκολύνει την πρόσβασή τους σε προϊόντα καταναλωτικής πίστης, χρησιμοποιώντας προς όφελός τους τα χρηματοοικονομικά δεδομένα τους που είναι διάσπαρτα στα τραπεζικά ιδρύματα.
Ιστοσελίδα: https://www.finclude.ai
Αιτούντες: Ιωάννα Στανεγλούδη, Γιάννης Γκιόκας. 

MOJOOLS: Η Μojools είναι μία εταιρεία κοσμημάτων υψηλής αισθητικής που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να δημιουργήσουν το δικό τους εξατομικευμένο κόσμημα. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει έναν μοναδικό, εν αναμονή πατέντας, μηχανισμό, με τον οποίο τα εναλλασσόμενα διακοσμητικά (“mojools”) μπορούν εύκολα να προστεθούν σε όλα τα είδη κοσμήματος που κατασκευάζει (δαχτυλίδια, βραχιόλια, μενταγιόν, σκουλαρίκια). Η Mojools παρουσιάζει ένα νέο είδος κοσμήματος που προσφέρει πρωτοφανείς δυνατότητες εξατομίκευσης.
Ιστοσελίδα:https://www.mojools.com
Αιτούντες: Περικλής Γαλανάκης, Κυριάκος Αγιαννίδης, Ράνια Αλβανού, Κωνσταντίνος Καράτερζης. 

Rodi Pharmaceuticals: Η Rodi Pharmaceuticals δραστηριοποιείται στον τομέα της γονιμότητας, έχοντας αναπτύξει μία σειρά καινοτόμων προϊόντων για την αντιμετώπιση της γυναικείας υπογονιμότητας. Τα προϊόντα, τα οποία αποτελούνται κυρίως από φυσικά συστατικά, βασίζονται σε πολυετείς κλινικές μελέτες, και είτε έχουν λάβει, είτε βρίσκονται εν αναμονή διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Οι επερχόμενες σειρές προϊόντων της Rodi Pharmaceuticals, οι οποίες βρίσκονται στα τελικά στάδια έρευνας, περιλαμβάνουν σκευάσματα για την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας, καθώς και φάρμακα για τη ρύθμιση ανοσολογικών και μεταβολικών διαταραχών.
Ιστοσελίδα: http://www.rodipharmaceuticals.com/EN/
Αιτούντες: Βαρβαρα  Γελαδάκη ,Δώρα  Βαρδή, Γιώργος Δεληγιάννης, Dr.Βούλα Βάρλα, Μαρία Γούτσου, Senator Lou Raptakis, Dr.Christine Warnke, Χ. Μπαλαμωτη, Silda Wall Spitzer, Eric Stangvik,  Σ. Χαιμαντός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.