Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ, ΙΚΑΝΟΣ, ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ BROWN ACROPOL HOTEL ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Το νήμα της πλούσιας σε εμπειρία και τεχνογνωσία επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στην ελληνική ξενοδοχεία ξετυλίγει στην αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Business Travel blog ο γενικός διευθυντής του Brown Acropol Hotel κ. Μανώλης Παπαδάκης. Μιας λαμπρής πορείας καθώς στα επί σχεδόν 30 χρόνια ενασχόλησής του στον ξενοδοχειακό κλάδο έχει αναλάβει επιτελικές θέσεις και τεθεί επικεφαλής μεγάλων και πολυτελών ξενοδοχειακών αλυσίδων όπως η Grecotel Hotels & Resorts, η Sani Resort, η Chandris Hotels, η Helios Hotels & Resorts.

Εν έτη 2020 και για περισσότερο από ένα έτος έχει αναλάβει τη γενική διεύθυνση του πολυτελούς ξενοδοχείου Brown Acropol με το οποίο διείσδυσε στην ελληνική τουριστική αγορά η ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels, αποτελώντας το πρώτο της ξενοδοχείο επί ελληνικού εδάφους.

Αφηγούμενος τη λαμπρή επαγγελματική του σταδιοδρομία στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, ο κ. Παπαδάκης επισημαίνει τους σταθμούς της καριέρας του, δεν παραλείπει και αναδεικνύει ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές που έχει βιώσει και έχει κατά συνέπεια συλλέξει ως πολύτιμες αναμνήσεις στη μέχρι σήμερα επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Παράλληλα, σκιαγραφεί το τοπίο της αθηναϊκής ξενοδοχειακής αγοράς εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 και τονίζει την διατήρηση της στήριξης την οποία παρέχει η Ελληνική Κυβέρνηση προς τις τουριστικές επιχειρήσεις και δη τα ξενοδοχεία πόλης 12μηνης λειτουργίας, ώστε αυτά να παραμείνουν ανοιχτά και να μην αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω των δυσχερών επιπτώσεων της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζει όλη η υφήλιος.

Πέραν τούτων, αποκαλύπτει έναν από τους βασικούς στόχους του Brown Acropol ο οποίος συνίσταται στο «να δώσουμε στον πελάτη μας μια αξέχαστη εμπειρία εμπνευσμένη από τον χαρακτήρα της εποχής των δεκαετιών του ’60 και ’70 που αποπνέει το στυλ του ξενοδοχείου», σημειώνει χαρακτηριστικά και σπεύδει να προσθέσει ότι «το Brown Acropol έχει μια οικεία ατμόσφαιρα απαραίτητη για τον σημερινό επισκέπτη κάθε ξενοδοχείου».

Καταλήγοντας στη συνέντευξή του στο Business Travel blog ο γενικός διευθυντής του Brown Acropol Hotel κ. Μανώλης Παπαδάκης δηλώνει αποφασισμένος και ιδιαιτέρως πείσμων στο να κερδηθεί το στοίχημα της αναβίωσης της περιοχής του κέντρου της Αθήνας και της Ομόνοιας. Με την ίδια ακριβώς αποφασιστική και πείσμονα διάθεση λέει χωρίς περιστροφές «είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα που επέφερε η πανδημία του COVID -19, γιατί όπως και ο ιδρυτής της εταιρείας αγαπάμε αυτό που κάνουμε και πιστεύουμε στο πρόγραμμα ανάπτυξης των Brown Hotels».

Δέλεαρ η «αδιάλειπτα» σταθερή παροχή υψηλών υπηρεσιών στα ξενοδοχεία που αναλαμβάνω τη γενική τους διεύθυνση και η αντιμετώπιση του καθημερινού σκληρού ανταγωνισμού της αγοράς σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο»

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον ελληνικό τουρισμό; Ποιο ήταν και εξακολουθεί να λειτουργεί ως δέλεαρ για τη συνεχή και αδιάλειπτη για περίπου 30 χρόνια ενασχόλησή σας με τον ελληνικό τουρισμό και δη τη ξενοδοχειακή αγορά;

Η απόφαση για να ασχοληθώ με τον ελληνικό τουρισμό και δη με την ελληνική ξενοδοχεία λήφθηκε με την παρότρυνση του πατέρα μου.

Έχοντας ιδίαν άποψη και γνώση για την αγάπη και το μεράκι μου προς τις ξένες γλώσσες -μιλώ άπταιστα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά- αλλά και για τις σπουδές που πραγματοποίησα στην Ιταλία και στην Ελλάδα με παρότρυνε ώστε να στραφώ επαγγελματικά στον τουριστικό- ξενοδοχειακό κλάδο. Ως δέλεαρ λειτουργεί πάντα για μένα η «αδιάλειπτα» σταθερή παροχή υψηλών υπηρεσιών στα ξενοδοχεία που αναλαμβάνω τη γενική τους διεύθυνση και η αντιμετώπιση του καθημερινού σκληρού ανταγωνισμού σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Πολύγλωσσος- Μιλά άπταιστα πέντε ξένες γλώσσες

Πότε ξεκινήσατε να μαθαίνετε ξένες γλώσσες; Και πώς γεννήθηκε η αγάπη αυτή;

Από μικρή ηλικία ξεκίνησα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι απέκτησα το Certificat στα γαλλικά από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, όταν ήμουν μαθητής στην Τρίτη Γυμνασίου. Μαζί με τα γαλλικά μάθαινα αγγλικά και μετά λόγω των σπουδών στην Ιταλία έμαθα τα ιταλικά. Κατόπιν εργαζόμενος έμαθα γερμανικά και ισπανικά.

Photo credits: Discover Greece

Πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Τουριστικών Επιχειρήσεων- Αέναη παρακολούθηση επιχειρησιακών προγραμμάτων γενικών διευθυντών πανεπιστημίων του εξωτερικού

Πέραν από τις πανεπιστημιακές σας σπουδές στην Ιταλία, φοιτήσατε σε σχολή που έχει άμεση σχέση και συνάφεια με την πορεία στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο;

Ναι, είμαι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Τουριστικών Επιχειρήσεων της Αθήνας. Παράλληλα με τη στρατιωτική μου θητεία που ήταν τότε διετούς διάρκειας, απέκτησα την ιδιότητα του φοιτητή στη σχολή που μόλις προανέφερα. Και τελικά σπούδασα και τον τομέα στον οποίο επιδίωξα να στραφώ επαγγελματικά, να απασχοληθώ και να αποτελέσω ενεργό και μάχιμο μέλος της. Παράλληλα και όλα αυτά τα χρόνια της εργασίας μου στην ελληνική ξενοδοχεία, έχω παρακολουθήσει επιχειρησιακά προγράμματα γενικών διευθυντών πανεπιστημίων του εξωτερικού όπως της école de Lausanne και του Cornel university.

Το βάπτισμα του πυρός στη βιομηχανία του τουρισμού έγινε στην Grecotel

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί στη μέχρι σήμερα επαγγελματική σας σταδιοδρομία και για ποιους λόγους;

Αν όχι σταθμό τουλάχιστον μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα μου στον ξενοδοχειακό κλάδο αποτελεί η πρώτη μου δουλειά σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο Σούνιο το οποίο δεν υφίσταται πλέον στον ξενοδοχειακό χάρτη. Εργάστηκα εκεί για τέσσερις μήνες ως νυχτερινός υπάλληλος και με τη δουλειά αυτή έβγαλα τα πρώτα μου χρήματα.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα ξεχάσω ότι έλαβα το βάπτισμα του πυρός στη βιομηχανία του τουρισμού στον όμιλο ξενοδοχείων της Grecotel και ειδικότερα των εμβληματικών ξενοδοχείων της αλυσίδας στο Ρέθυμνο από όπου κατάγομαι. Η Grecotel Hotels & Resorts αποτελεί την πρώτη μου σχολή στην ενασχόλησή μου με τον τουριστικό- ξενοδοχειακό τομέα της χώρας μας. Πτυχιούχος πλέον της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Τουριστικών Επιχειρήσεων, ξεκινάω να εργάζομαι ως υπάλληλος υποδοχής στο Rithymna Beach κατόπιν εργάστηκα στο Creta Palace και με το πέρασμα των ετών, της αστείρευτης αγάπης, του συνεχούς ενδιαφέροντος, για τη δουλειά μου αναλαμβάνω την θέση του Room Division Manager στο τότε Grecotel Lakopetra ο σημερινό Grecotel Casa Marron στην περιοχή Λακόπετρα του νομού Αχαΐας. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτέλεσε την τελευταία μονάδα της Grecotel στην οποία εργάστηκα επί 10 συνολικά χρόνια.

«Η δουλειά στην Grecotel με έβαλε στο δρόμο της φιλοξενίας στην οποία εμπνευστής και οδηγός ήταν ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου.

Ποιες είναι οι αναμνήσεις που σας έρχονται πρώτες στο μυαλό όταν ανατρέχετε στην επί 10 συναπτά έτη εργασία σας στην GrecotelHotels & Resorts, κατέχοντας επιτελικές θέσεις;

Η Grecotel Hotels & Resorts αποτέλεσε, όπως προείπα την πρώτη μου σχολή στην ενασχόλησή μου με τον τουρισμό. Εργαζόμενος στα δύο εμβληματικά ξενοδοχεία σύμβολα της εταιρίας, στο Rithymna Beach και στο Creta Palace μυήθηκα τι ακριβώς σημαίνει οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες των 4 και 5 αστέρων να συνδυάζονται με την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η πολυτελής ξενοδοχία να προσφέρεται με χαρακτήρα λιτό και το απέριττο.

Ανεξάντλητες αναμνήσεις

Οι αναμνήσεις μου από τα δέκα χρόνια εργασίας μου στην Grecotel είναι ανεξάντλητες. Μία πολύ έντονη ανάμνηση είναι η συμμετοχή μου στα TUI College.

Ο τότε κύριος συνεργάτης της Grecotel, η TUI διοργάνωνε με την λήξη της τουριστικής σαιζόν για τους καλύτερους πωλητές της incentive famtrip στο Rithymna Beach. Στόχος οι συνεργάτες – επισκέπτες μας να γνωρίσουν την Κρήτη, με τα ανταγωνιστικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αποκτήσουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια και όλοι οι τότε συνάδελφοι, νυν γενικοί διευθυντές φροντίζαμε για την επιτυχία της διοργάνωσης. Η διοργάνωση των incentive famtrip πραγματοποιούνταν τον Νοέμβριο και προλαβαίνοντας την ερώτησή σας, να σημειώσω ότι η πρωτοπόρος Grecotel είχε επιτύχει από τη δεκαετία του ’90 την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, με τα ξενοδοχεία της, να αποχαιρετούν τους τελευταίους πελάτες στα μέσα Νοεμβρίου.

Αδιάλειπτα και επί 10 χρόνια γενικός διευθυντής του Sani Beach

Ποιοι είναι οι επόμενοι σημαντικοί σταθμοί στην καριέρα σας στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο;

Η μεταγραφή από την Grecotel στην Sani Resort ήταν η ανάληψη της γενικής διεύθυνσης του ξενοδοχείου Sani Beach. Εκεί είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ με τον CEO του ομίλου κο Ανδρέα Α. Ανδρεάδη. Δεν σας κρύβω ότι όταν δέχτηκα τη συγκεκριμένη επαγγελματική πρόταση ένιωσα πρωτόγνωρα καθώς μετά από 10 χρόνια εργασίας σε μια ξενοδοχειακή αλυσίδα και δη κρητική, θα ξεκινούσε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου σε μια άγνωστη όμως για μένα περιοχή. Άδραξα όμως την ευκαιρία και έτσι ανηφόρισα προς τη Χαλκιδική και έφτασα στη περιοχή της Σάνης, στο Sani Resort όπου εργάστηκα 10 χρόνια.

Σημαντικές εμπειρίες και αναμνήσεις που ξεχωρίζω είναι μεταξύ άλλων διοργανώσεις συνόδων κορυφής της Ευρωπαϊκής κοινότητος και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων με την συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Επίσης η εμπλοκή μου στην διοργάνωση του πρωτοποριακού gourmet Sani festival με καλεσμένους βραβευμένους Chef από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Τελευταίο το δύσκολο εγχείρημα επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν. Όμως το αποτέλεσμα ήρθε σε σύντομο χρονικό διάστημα και μαζί με αυτό τα λειτουργικά αποτελέσματα του ξενοδοχείου.

Επί έξι χρόνια γενικός διευθυντής των δύο τότε ξενοδοχείων του ομίλου Χανδρής στην Κέρκυρα

Μετά τo Sani Beach, αποδέχτηκα την επαγγελματική πρόταση και ανέλαβα τη γενική διεύθυνση των δύο ξενοδοχείων που διέθετε τότε ο όμιλος Χανδρής στην Κέρκυρα, του Corfu Chandris Hotel & Villas και του Dassia Chandris Hotel & Spa. Είχα διευρυμένα καθήκοντα καθώς πέρα από τη γενική διεύθυνση των δύο μονάδων, εκπροσωπούσα την εταιρεία σε περιφερειακά συμβούλια, στην Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, σε δραστηριότητες του δήμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης ιονίων νήσων και Κέρκυρας.

Από τις πιο έντονες στιγμές που έζησα στην Κέρκυρα και εν γένει στη ζωή μου είναι η εθελοντική μου συμμετοχή στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμή όλων των εθνικών αντιπροσωπειών των Παραολυμπιακών Αγώνων στην Κέρκυρα το 2012.

Σε μια συγκινητική και συμβολική γιορτή στη μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας του νησιού Κερκυρόπουλα έστεψαν ήδη νικητές τους εκπροσώπους των αντιπροσωπειών. Επιπλέον ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, στην Κέρκυρα μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου ήταν μια επιτυχία για τα ξενοδοχεία αλλά και το νησί.

Γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Λειτουργίας της Ermia Hotels & Resorts

Μετά από έξι χρόνια ως γενικός διευθυντής των δύο κερκυραϊκών ξενοδοχείων του ομίλου Chandris, αναλαμβάνω, γενικός διευθυντής ανάπτυξης και λειτουργίας της Ermia Hotels & Resorts με ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιό της στη Χαλκιδική, στην Πάρο και στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Από εκεί επιστρέφω πάλι στην Κρήτη αναλαμβάνοντας την θέση του γενικού διευθυντή στο Elounda Bay Palace.Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία στο εμβληματικό ξενοδοχείο με τις διεθνείς διακρίσεις, μέλος των Leading Hotel of the world.

Ο διακαής στόχος για την απασχόλησή του σε ξενοδοχείο πόλης

Επιζητούσα να αναλάβω ένα ξενοδοχείο πόλης και να επιστρέψω στην Αθήνα όπου έχω γεννηθεί όχι μόνο για επαγγελματικούς λόγους αλλά και για οικογενειακούς.

Εδώ και πλέον του ενός έτους έχει τεθεί επικεφαλής του Brown Acropol

Πότε αναλάβατε τη γενική διεύθυνση του BrownAcropol και ποιοι λόγοι σας προέτρεψαν να αποδεχτείτε την επαγγελματική πρόταση της ισραηλινής ξενοδοχειακής αλυσίδας BrownHotels και να αναλάβατε επικεφαλής στο πρώτο μέλος της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα;

Δέχτηκα την πρόταση της Brown Hotels το καλοκαίρι του 2019. Ήρθα σε επαφή με την εταιρεία γνώρισα τον ιδιοκτήτη κ. Leon Avigad και καταλήξαμε στη συμφωνία συνεργασίας. Ο κύριος λόγος που αποδέχτηκα τη συγκεκριμένη πρόταση και ανέλαβα τη γενική διεύθυνση του Brown Acropol είναι η αγάπη που τρέφουν οι ιδιοκτήτες της εταιρίας για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Αθήνα και το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η παρακμή του κέντρου της Αθήνας ήταν ένα θέμα που με απασχολούσε για αρκετά χρόνια καθώς μεγάλωσα στην Αθήνα, περπατούσα συχνά στο κέντρο της πόλης. Πολλές φορές, έφτανα μέχρι την πλατεία Ομονοίας για αγορές και για να θαυμάσω το σιντριβάνι της πλατείας. Τότε η πλατεία ήταν η καρδιά της Αθήνας …

«Είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες γιατί όπως και ο ιδρυτής της εταιρείας αγαπάμε αυτό που κάνουμε και πιστεύουμε στο πρόγραμμα ανάπτυξης του ομίλου»

Είσθε για περισσότερο από ένα χρόνο γενικός διευθυντής του BrownAcropol. Ποιες είναι οι κυριότερες σκέψεις- εντυπώσεις που σας έρχονται στο μυαλό όταν ανατρέχετε στη μνήμη σας αυτή τη χρονιά;

Μεικτά συναισθήματα αυτόν τον περισσότερο από ένα χρόνιο. Αρχικά ανυπομονησία για τα εγκαίνια του λεγόμενου soft opening του ξενοδοχείου μαζί με το πανηγυρικό άνοιγμα της πλατείας Ομονοίας. Αργότερα λύπη για το πρόωρο κλείσιμο του ξενοδοχείου λόγω της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό όλων εμάς που δουλεύουμε στην Brown είναι το πάθος και η αγάπη για τον τουρισμό παρά τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε μια νεότευκτη εταιρεία με σκληρό ανταγωνισμό. Είμαι όμως σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες γιατί είμαστε μια οικογένεια, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και πιστεύουμε στο πρόγραμμα ανάπτυξης του ομίλου.

Επί τη ευκαιρία να αναφέρω ότι η αλυσίδα Brown Hotels, με έδρα το Τελ Αβίβ, είναι φημισμένη για τη μοναδικότητα των boutique hotels που διαθέτει στο Ισραήλ, την Κροατία και την Ελλάδα. Στο portfolio της αλυσίδας ανήκουν φημισμένα ξενοδοχεία όπως το Brown TLV, Brown Beach House, The Lighthouse, τα DAVEs και πολλά άλλα στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ.

Η Brown Hotels Collection ιδρύθηκε το 2010 από τους Hoteliers Leon Avigad και Nitzan Perry, εξελίσσοντας την επιθυμία των ιδρυτών να δημιουργήσουν ξενοδοχεία που όχι μόνο προβάλλουν στους τουρίστες την πραγματική κουλτούρα και τη δημιουργικότητα του νεανικού πληθυσμού της κάθε πόλης, αλλά και να επανασυστήσουν στους ίδιους τους κατοίκους τη νυχτερινή ζωή της πόλης και τις μοναδικές γειτονιές της.

Κάθε ένα από τα ξενοδοχεία της αλυσίδας είναι μοναδικό, με χαρακτηριστική αισθητική εμπνευσμένη από τον ιδιαίτερο παλμό της εκάστοτε πόλης.

Η Brown Hotels πρόκειται να εγκαινιάσει επτά νέες ιδιοκτησίες στο Ισραήλ το διάστημα 2019/2020 και έως το 2023 θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, με νέες ιδιοκτησίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά το Brown Acropol έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Dave Red Athens ( στα παλιά γραφεία του ΚΚΕ), το Lighthouse Athens (πρώην La Mirage) και ένα boutique hotel στο πρώην ξενοδοχείο Ίλιον.

Μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΕΗΜΑ)

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να αποκτήσετε την ταυτότητα του μέλους στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΕΗΜΑ);

Είμαι μέλος της ΕΗΜΑ εδώ και περίπου 2 χρόνια. Μια συμμετοχή εξόχως ενδιαφέρουσα καθώς μέσω της virtual επικοινωνίας τη σημερινή εποχή της πανδημίας του COVID -19 μπορούμε ανταλλάσσουμε απόψεις, γνώμες και στοιχεία με όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων. Τα μέλη της ΕΗΜΑ στην Ελλάδα και στην Κύπρο με πρωτοβουλία του προέδρου μας κ. Πάνου Αλμυράντη και άλλων συναδέλφων έχουμε ένα πρωτοπόρο κανάλι επικοινωνίας όπου ανταλλάσσουμε απόψεις για τρέχοντα θέματα του κλάδου μας, προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις μέσω αυτών των συζητήσεων.

Θέλω να μοιραστώ την επίμονη άποψη των μελών της ΕΗΜΑ να γυρίσουμε σελίδα, να αγωνιστούμε για να περάσουμε στην επόμενη μέρα όπου ο τουρισμός θα αποσπά επάξια το μερίδιο που του αναλογεί και δεν θα απειλείται από πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας εδώ και 9 πλέον μήνες.

Tο τοπίο στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή αγορά στην εποχή της πανδημίας

Πώς σκιαγραφείται το τοπίο στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή αγορά εν μέσω της πανδημίας του COVID-19;

Η COVID εποχή και δη οι επιπτώσεις της δεν θα είναι μικρής χρονικής διάρκειας. Για το λόγο αυτό ακόμα περισσότερα ξενοδοχεία ανακοινώνουν την αναστολή λειτουργίας τους. Είναι δυσβάσταχτο το κόστος λειτουργίας των ξενοδοχείων με την πανδημία. Κάθε επιχείρηση καλείται να στηρίξει τη λειτουργία του ξενοδοχείου της. Αρωγός θα πρέπει να συνεχίσει να είναι, η Ελληνική Κυβέρνηση προς τις τουριστικές- ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα προς τα ξενοδοχεία πόλης 12μηνης λειτουργίας. Οι τρέχουσες πληρότητες για τα εν λειτουργία ξενοδοχεία της Αθήνας διαμορφώνονται σε δραματικά ποσοστά, ενώ ένα lockdown αρχίζει να μας απειλεί.

Η ασφάλεια και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων απέκτησαν μεγάλη βαρύτητα στα ξενοδοχεία

Λαμβάνοντας υπόψη την πολύτιμη τεχνογνωσία και την πλούσια εμπειρία που έχετε συλλέξει τα χρόνια ενασχόλησής σας με τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική ξενοδοχεία, ποια είναι τα νέα κελεύσματα- λόγω της πανδημίας του COVID-19- στα οποία καλείται και πώς να ανταποκριθεί ο ελληνικός τουρισμός, η ελληνική ξενοδοχεία;

Για πρώτη φορά η ασφάλεια απέκτησε μεγάλη βαρύτητα στα ξενοδοχεία. Κανένας πελάτης δεν ρωτά πόσα αστέρια έχει το ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει αλλά ζητά να μάθει αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα (covid safe hotel). Έτσι και η Brown δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το θέμα, έχοντας την πιστοποίηση “health first”.

Στόχος μας είναι να δώσουμε στον πελάτη μας μια αξέχαστη εμπειρία εμπνευσμένη από τον χαρακτήρα της εποχής των δεκαετιών του ’60 και ’70 που αποπνέει το στυλ του ξενοδοχείου. Μια οικεία ατμόσφαιρα απαραίτητη στον σημερινό επισκέπτη κάθε ξενοδοχείου.

«Πιστεύουμε στον προϊόν μας και διαθέτουμε πολύ πείσμα για να πετύχουμε και να φέρουμε πίσω τους επισκέπτες που έχασε το κέντρο της Αθήνας και η Ομόνοια τα προηγούμενα χρόνια»

Πώς θα επιτύχετε ώστε να προσδώσετε στην περιοχή και στους επισκέπτες του BrownAcropol αυτή την ευχάριστη και ανέμελη διάθεση;

Με το που διαβαίνεις την πόρτα του Brown Acropol διαπιστώνεις την απλή, αυθόρμητη, οικεία αίσθησή του. Πρόκειται για ένα να πλήρως ανακαινισμένο design hotel,εμπνευσμένο από τα θρυλικά cosmopolitan vibes των 60s καθώς και από την αστική κληρονομιά της Αθήνας. Πολύ ανάλαφρο ξενοδοχείο πόλης και ο αυθορμητισμός, η ευχάριστη διάθεση και το χαμόγελο που βγαίνει από όλους μας μεταφέρεται αυτόματα στους επισκέπτες μας.

Οι ίδιοι θα μεταφερθούν τελείως ασυνείδητα στις δεκαετίες των 60s και μάλιστα όλο το περιβάλλον μεταφέρει στο αμερικανικό σήριαλ «MAD MEN» που έχει εμπνεύσει τους δημιουργούς.

Το Brown Acropol διαθέτει 165 δωμάτια εκ των οποίων τα 7 είναι junior σουίτες, αξιόλογο συνεδριακό χώρο στον πρώτο όροφο που μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και μέγιστη χωρητικότητα τα 400 άτομα.

Επιπλέον, το ξενοδοχείο διαθέτει ένα καταπληκτικό roof top στην ταράτσα του ξενοδοχείου, με αιώρες και jacuzzies που μετά την πανδημία του COVID-19 σκοπεύουμε να το λειτουργήσουμε σε όλη του την έκτασή προσφέροντας ένα ολοκαίνουργιο bar restaurant, έτοιμο να μυήσει το κοινό αλλά και τους επισκέπτες σε εκλεπτυσμένες fine dining & drinking στιγμές με θέα την Αθήνα.

Είμαστε μια καινούρια μονάδα που έχει διεισδύσει στην αγορά της Αθήνας. Πιστεύουμε στον προϊόν μας και διαθέτουμε πολύ πείσμα για να πετύχουμε και να φέρουμε πίσω τους επισκέπτες που έχασε το κέντρο της Αθήνας και η Ομόνοια τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα.

Εκτιμάτε ότι θα το κερδίσετε το στοίχημα αυτό;

Έχουμε λαμπρά παραδείγματα από την τοπική αυτοδιοίκηση και από το δήμο της Αθήνας που στηρίζει όχι μόνο τη δική μας προσπάθεια αλλά και όλων των ξενοδοχείων που λειτουργούν γύρω από την πλατεία της Ομόνοιας.

Πιστεύουμε ότι ο στόχος αυτός της επιστροφής των επισκεπτών στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας είναι εφικτός και ιδιαίτερα στην μετά COVID εποχή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.