ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ GORDON CHARLES ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ασίγαστη αγάπη, άσβεστο μεράκι για τη δουλειά, ατελείωτες ώρες εργασίες προκειμένου να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, δημιουργικότητα και πρωτοπορία. Ενδεικτικά οι λέξεις αυτές και το κυριότερο το νόημά τους αποτυπώνουν στον γραπτό λόγο τη ρηξικέλευθη ενέργεια και δράση της αγγλικής εταιρίας ευρέσεως εργασίας Gordon Charles να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες προς τους εργοδότες και τους εργαζόμενους της αγοράς της εργασίας της υφηλίου, να τους παρέχει ρηξικέλευθα μέσα και μεθόδους που θα τους παρακινήσουν να υιοθετήσουν το motto της “bringing people together”.

Συγκεκριμένα και όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξή της στο Business Travel blog η ιθύνων νους της καινοτόμου πρωτοβουλίας, Associate Director της Gordon Charles κυρία Maria Davies <<τον Οκτώβριο του 2020 τέθηκε σε λειτουργία η νέα δράση που φέρει τη διακριτική ονομασία Gordon Charles Alchemists. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία στην αγορά εργασίας καθώς μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα την οποία πραγματοποίησα προκειμένου να διαπιστώσω εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ή παρεμφερές σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολύ μεγάλη χαρά κατέληξα στο συμπέρασμα πως το Gordon Charles Alchemists είναι το μοναδικό εργαλείο- μέσο στην υφήλιο που παρέχει σε όλους τους ενδιαφερόμενους της παγκόσμιας αγοράς εργασίας, ανεξαρτήτως κλάδων, να εμπλουτίσουν την αγγελία τους για προσφορά ή ζήτηση εργασίας με ένα προσωπικό ολιγόλεπτο διάρκειας δύο- τριών λεπτών βίντεο προκειμένου, ας μου επιτραπεί η χρήση της λέξης, να πουλήσουν τον εαυτό τους, την επιχείρησή τους κλπ.>>.

Χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό της για αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία στην αγορά εργασίας της υφηλίου με νόημα επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι <<δημιουργός του ολιγόλεπτου βίντεο (2-3 λεπτών) που λειτουργεί άκρως υποστηρικτικά ως προς τόσο την ζήτηση ή την προσφορά εργασίας είναι είτε ο ιδιοκτήτης- γενικός διευθυντής- διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που ψάχνει προσωπικό και ξεναγεί τους εν δυνάμει εργαζομένους στην εταιρία, είτε ο εργαζόμενος που αναζητά δουλειά ή επιδιώκει να εντοπίσει καλύτερη θέση εργασίας. Ουσιαστικά το Gordon Charles Alchemists στοχεύει στο να λειτουργεί ως συνδετικός μεταξύ εργοδοτών και εργαζόμενων και επιδιώκει όπως άλλωστε προτρέπει και το motto μας στο “bringing people together”>>.

Η ιθύνων νους της ρηξικέλευθης αυτής πρωτοβουλίας και δράσης της Gordon Charles δεν διστάζει να αποσαφηνίσει την αιτία- αφορμή που την παρακίνησε να θέσει σε εφαρμογή τη συγκεκριμένη ιδέα. Συγκεκριμένα και όπως αποκαλύπτει η κυρία Davies <<κληρονόμησα από τη γιαγιά μου το χάρισμα να βλέπω όνειρα τα οποία βγαίνουν αληθινά στην πραγματική ζωή. Ωστόσο, για πρώτη φορά άρχισα, πριν από δύο χρόνια να βλέπω ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο στο οποίο δεν πολυέδωσα σημασία. Την τέταρτη όμως φορά που το είδα, κατέληξα στην απόφαση ότι δεν είναι κάτι τυχαίο αλλά ένα σημάδι από το σύμπαν που μου δείχνει, με προτρέπει, με καθοδηγεί σε έναν νέο επαγγελματικό δρόμο.

Και τούτο διότι έβλεπα ότι ήμουν μπροστά σε οθόνη υπολογιστή όπου και αντίκριζα μια πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, έναν για παράδειγμα on line χρυσό οδηγό με αγγελίες για είτε εύρεση είτε ζήτηση εργασίας και σε κάθε αγγελία υπήρχε δίπλα ένα έξτρα facility όπου ο εργοδότης, ο recruiter, ο εργαζόμενος μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο παρουσίαζε την επιχείρηση, τον εαυτό του αντίστοιχα>>.

Μετά από ένα εξονυχιστικό και πολύμηνο έλεγχο, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πουθενά σε όλον τον κόσμο αυτή η έξτρα υπηρεσία στη διεθνή αγορά εργασίας και <<παρόλο που στο επαναλαμβανόμενο όνειρο υπήρχαν αγγελίες μόνο για τους τομείς του hospitality και του wellness, αποφάσισα ότι το Gordon Charles Alchemists θα περιλαμβάνει όλους τους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας καθώς την εποχή της πανδημίας την οποία βιώνει όλη η υφήλιος έχουν πολλοί άνθρωποι απωλέσει τη δουλειά τους ή είναι άνεργοι>>, τονίζει η ιθύνων νους της πρωτοποριακής δράσης της αγγλικής εταιρίας ευρέσεως εργασίας.

H εκκίνηση του Gordon Charles Alchemists

Προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η ιδέα της, τη μοιράστηκε με τον managing director της Gordon Charles κ. Nicholas Charles. Και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις στην παγκόσμια αγορά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19 στη λειτουργία τους, έλαβαν την απόφαση να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτο το χρόνο και να μετουσιωθεί σε πράξη η ιδέα, με το λιγότερο δυνατό κόστος. Έτσι, στις 30 Νοεμβρίου του 2020 το Gordon Charles Alchemists αποκτά το δικό του κανάλι στο youtube, τη δική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, instagram).

Το ανταγωνιστικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Gordon Charles Alchemists

Η καινοτόμα δράση της αγγλικής εταιρίας ευρέσεως εργασίας είναι άκρως απαιτητική και χρονοβόρα. Και τούτο διότι όπως σχετικά αποσαφηνίζει η Senior Consultant της Gordon Charles κυρία Μαρία Τσιμπιροπούλου <<επειδή δεν πρόκειται για μια απλή αγγελία με την αποστολή ενός βιογραφικού και μιας φωτογραφίας, αναμένουμε από τους συμμετέχοντες στο Gordon Charles Alchemists τις βιντεοπαρουσιάσεις τους για τις οποίες απαιτείται χρόνος.

Προκειμένου να έχουν ιδέα και γνώση για το πώς μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους βιντεοπαρουσίαση, τους έχουμε έτοιμα guidelines, κάποια έτοιμα βίντεο, τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να δημιουργήσουν τη δική τους βιντεοπαρουσίαση, αποκτώντας έτσι ένα συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, έναντι των άλλων υποψηφίων. Μια διαπίστωση χωρίς υπερβολή καθώς ένας εργοδότης που θα λάβει 500 βιογραφικά για να καλύψει τη θέση εργασίας στην επιχείρησή του, σίγουρα θα εστιάσει την προσοχή του στο βιογραφικό το οποίο εμπεριέχει και βιντεοπαρουσίαση του υποψηφίου>>.

H επιτυχία του Gordon Charles Alchlemists: στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στη Καραϊβική, στην Αφρική κλπ., έχουν ήδη βρει δουλειά εργαζόμενοι!

Η παγκόσμια πρωτοτυπία αυτή του Gordon Charles Alchemists αποδεικνύεται, σύμφωνα με τα στοιχεία, ότι δρέπει δάφνες σε παγκόσμιο επίπεδο. Και τούτο χωρίς υπερβολή καθώς τους δύο μήνες λειτουργίας του και με τις 100 βιντεοπαρουσιάσεις εργαζομένων που ήταν η πρώτη μαγιά για την εκκίνηση της δράσης του Gordon Charles Alchemists <<υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρίες από την Αυστραλία, τη Μέση Ανατολή. Ήδη άτομα που απέστειλαν τη βιντεοπαρουσίασή τους στο Gordon Charles Alchemists, βρήκαν δουλειά στη Σαουδική Αραβία, στο Μπαχρέιν κ.ά>>, αναφέρει χωρίς να κρύβει τη χαρά της για την επιτυχία αυτή η κυρία Davies.

Επιδιώκοντας να γίνει πιο συγκεκριμένη και αναλυτική η κυρία Τσιμπιροπούλου αποκαλύπτει ότι <<η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας που αριθμεί περίπου 15.000 άτομα, με τα παλάτια στην Τζέντα στο Ριάντ αναζητά εργαζομένους διαφόρων ειδικοτήτων και άτομα του Gordon Charles Alchemists έχουν ήδη βρει εκεί δουλειά, ενώ θέση εργασίας στο Μπαχρέιν, στο Ντουμπάι έχουν εντοπίσει συμμετέχοντες στο project μας εργαζόμενοι. Παράλληλα, μία κοπέλα μας έστειλε τη βιντεοπαρουσίασή της, αναρτήσαμε την αγγελία, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από εργοδότη, τους φέραμε σε επικοινωνία και έτσι την ίδια μέρα βρήκε δουλειά>>.

Η ίδια σπεύδει να υπογραμμίσει ότι οι αγγελίες με τις βιντεοπαρουσιάσεις τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών έχει αρχίσει να καταγράφεται ως τάση στην παγκόσμια αγορά εργασίας, ενώ ο πελάτης από τη Σαουδική Αραβία ζήτησε οι εν δυνάμει εργαζόμενοι να έχουν εμπλουτίσει το βιογραφικό τους και με βιντεοπαρουσιάση. Γεγονός που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο καθώς με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και θα αυξάνεται ο αριθμός των εργοδοτών που θα θέλουν να αποκτήσουν μία πρώτη γνώση για το πώς είναι, πώς παρουσιάζει τον εαυτό του και τη δουλειά του ο υποψήφιος εργαζόμενος στη δημιουργηθείσα από τον ίδιο βιντεοπαρουσίαση του και όχι στέλνοντας ένα απρόσωπο βιογραφικό.

Το νέο αυτό trend της διεθνούς αγοράς εργασίας υιοθετούν περισσότερες από 300 αγγελίες του Gordon Charles Alchemists που τηρούν τους όρους της προστασίας των προσωπικών δεδομένων καθώς <<πρέπει να είμαστε νομικά καλυμμένοι για να χρησιμοποιήσουμε το βίντεο του εργαζόμενου>>, λέει χωρίς περιστροφές η Senior Consultant της Gordon Charles.

Το ριζοσπαστικό Diary of a Foodie

Παρόλο που η δυσχερής κατάσταση της πανδημίας του COVID-19 μετέθεσε σε μεταγενέστερο χρόνο την υλοποίηση των πρωτοποριακών δράσεων της Gordon Charles, εντούτοις η “ανήσυχη” και συνεχώς σε ετοιμότητα Maria Davies σε αγαστή συνεργασία με την Μαρία Τσιμπιροπούλου έθεσαν σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2020 και το δεύτερο ριζοσπαστικό τους project.

Πρόκειται για το Diary of a Foodie το οποίο όπως εύγλωττα προδιαθέτει η διακριτική του ονομασία έχει άμεση σχέση με το φαγητό. Για την ακρίβεια και όπως επισημαίνει ο ιθύνων νους του Diary of a Foodie κυρία Maria Davies <<επειδή το φαγητό είναι μια διεθνής γλώσσα που μπορεί να παρακινήσει στο “bringing people together”, θέλησα το χόμπι μου, της καταγραφής δηλαδή σε ένα κατά κάποιον τρόπο ημερολόγιο των εμπειριών που αποκόμιζα επισκεπτόμενη εστιατόρια, bars κλπ. , να του προσδώσω επαγγελματική πνοή, δημιουργώντας μια καινοτόμο υπηρεσία την οποία δεν διαθέτει καμία άλλη εταιρία ευρέσεως εργασίας.

Έτσι και προκειμένου να προβάλλουμε, να αναδείξουμε και να προματόρουμε τους εργαζόμενους που αναζήτησαν τη βοήθεια της Gordon Charles προκειμένου να βρουν καλύτερη θέση εργασίας και το επέτυχαν, στο Diary of a Foodie οι μάγειρες, οι ζαχαροπλάστες, οι sommeliers, οι mixologists κλπ. μας αφηγούνται τη δική τους ιστορία- εμπειρία, γράφουν δικής τους έμπνευσης συνταγής και άρθρα και πρώην υποψήφιοι με τους οποίους διατηρούμε πολύ καλή σχέση και έχουμε γίνει φίλοι, διατηρούν τις δικές τους στήλες στο Diary of a Foodie.

Μεταξύ των οποίων είναι ο Βασίλης Λάλας, ο Andres Sossa, η Paola Lovisetti, ο Νίκος και η Μαρία Κοντογιαννάτου, ο Γιάννης Τσάγκαλος, ο Δημητρης Χατζηθεοδώρου, η Θώμη Χριστοπούλου, ο Κώστας Καρβέλης, ο Κώστας Κούφαλης, ο Μάνος Δεμέτζος, ο Μηνάς Κοτούλας, ο Νίκος Λεμπιδάκης, ο Νίκος Χατζηκυριάκος, ο Ντένης Παράς, ο Κωστής Κρητικός και ο Alvi Vrushi >>.

Πέραν των επαγγελματιών της γαστρονομίας το Diary of a Foodie <<απευθύνεται και στους ερασιτέχνες μεν, λάτρεις δε του φαγητού, του ποτού του κρασιού κλπ. και με πολύ χαρά αναμένουμε να φιλοξενήσουμε τη δική τους ξεχωριστή προσωπική εμπειρία ή ακαταμάχητη συνταγή>>, συμπληρώνει η κυρία Τσιμπιροπούλου. Και προσθέτει ότι <<το Diary of a Foodie έχει πολύ μεγάλη απήχηση και ανταπόκριση σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη γαστρονομία, διαθέτει περισσότερα από 3.600 μέλη στη σελίδα του στο Facebook, ενώ στοχεύουμε στη μετεξέλιξή του σε blog και σε κανάλι το οποίο θα συμβάλλει στη δημιουργία και ανάδειξη των νέων trends στους τομείς της γαστρονομίας, του ποτού, του κρασιού κλπ.>>.

Λόγω της καταγωγής τους καθώς τόσο η κυρία Τσιμπιροπούλου όσο και η κυρία Davies έλκουν την καταγωγή τους από την Ελλάδα, οι περισσότερες μέχρι στιγμής αφηγήσεις στο Diary of a Foodie έχουν γίνει από Έλληνες μάγειρες, chefs, ζαχαροπλάστες κλπ. Ωστόσο, το καινότομο project απευθύνεται σε εργαζόμενους από τις ειδικότητες αυτές όλης της υφηλίου, ενώ οι περισσότερες βιντεοπαρουσιάσεις στο Gordon Charles Alchemist έχουν γίνει από εργαζόμενους ξένων κρατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο πρωτοπόρα projects της Gordon Charles απαιτούν δουλειά σε χρόνο τόσο ενεστώτα όσο και εξακολουθητικό μέλλοντα από την κυρία Davies και την κυρία Τσιμπιροπούλου οι οποίες τέλεια προσαρμοζόμενες στη σημερινή δυσχερή κατάσταση, στους διατεθειμένους πόρους και στα νέα μέσα, απασχολούνται ακατάπαυστα προκειμένου οι παγκόσμιες πρωτοτυπίες της Gordon Charles να γίνουν ευρύτατα γνωστές στους εργοδότες και στους εργαζομένους της υφηλίου.

One response to “ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ GORDON CHARLES ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.