Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΗ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Επ’ ουδενί ο τίτλος δεν είναι υπερβολικός όταν πρόκειται για την κοσμοπολίτισσα και ταυτόχρονα μετριόφρων κυρία Μαρία Στρατή η οποία έχει διαγράψει, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, λαμπρή πορεία σε επιτελικές θέσεις ξενοδοχείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διαθέτει ένα αξιολογότατο βιογραφικό. Και τούτο διότι, μόλις σε έναν έναν χρόνο από τότε που αποδέχτηκε τη σημαντική επαγγελματική πρόταση και ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του deluxe ξενοδοχείου J.K. Place Capri, αποτελεί πλέον εδώ και λίγο καιρό τη γενική διευθύντρια του J.K. Place Roma, ενώ ταυτόχρονα ασκεί καθήκοντα Director Sales & Marketing στην πολυτελή ιταλική ξενοδοχειακή αλυσίδα J.K. Place, η οποία διαθέτει luxurious μονάδες στο Κάπρι, στην Ρώμη και στο Παρίσι.

H Ελληνίδα γενική διευθύντρια του J.K. Place Roma Μαρία Στρατή με τον Ceo και Co-founder της J.K. Place, Ori Kafri

Γεγονός που αναπόφευκτα σημαίνει ότι η αξιοθαύμαστη δυναμικότητά της, η ασίγαστη αγάπη για τη δουλειά της, οι ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες της, η συνεχής στοχοπροσήλωσή της στα δρώμενα και το κυρότερο στις εξελίξεις της παγκόσμιας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του CONID-19 στον ξενοδοχειακό κλάδο και η «μετουσιώση» τους σε πρωτοποριακές δράσεις και ενέργειες φαίνεται ότι όχι μόνο δεν πέρασαν απαρατήρητες αλλά εκτιμήθηκαν δεόντως από την ιδιοκτησία της deluxe ξενοδοχειακής αλυσίδας J.K. Place, την οικογένεια Kafri.

Το ιστορικό αυτή της μεγάλης επαγγελματικής της επιτυχίας- που κάνει περήφανους όλους μας και δη τις Ελληνίδες σε όποιον τομέα απασχολούνται- ξετυλίγει στην αποκλειστική συνέντευξή της στο Business Travel blog η κυρία Στρατή.

Επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Κάπρι ήταν ο καλύτερος και ο πιο ομαλός τρόπος ώστε να γνωρίσω την εταιρεία, να κατανοήσω σε βάθος τη φιλοσοφία του brandJ.K. Place και η εξέλιξή μου μέσα σε αυτό να με οδηγήσει στη Ρώμη, την οποία αγαπώ πολύ», παραδέχεται ότι «η ενασχόληση με την προώθηση του Ομίλου συνολικά ήταν κάτι που με ενδιέφερε, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο που σχεδιάζει την επέκτασή του και σε άλλους προορισμούς, εντός και εκτός ιταλικών συνόρων».

Ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι «αυτό που οραματίστηκα στο Κάπρι είναι ένα brand με εκλεκτούς πελάτες οι οποίοι θα ταξιδεύουν από το ένα ξενοδοχείο της αλυσίδας στο άλλο έχοντας ειδικά προνόμια στη λογική ενός PrivateMembers Club». Και απερίφταστα δηλώνει ότι «το J.K. Place είναι ακριβώς αυτό: ένα brand πολυτελείας που απευθύνεται σε experttravelers οι οποίοι έχουν ταξιδέψει παντού, και αυτό που πραγματικά εκτιμούν είναι η αίσθηση της άνεσης και της ιδιωτικότητας».

Πέραν τούτων η Ελληνίδα γενική διευθύντρια του J.K. Place Roma και Director Sales & Marketing της J.K. Place υπογραμμίζει αποκαλυπτικά στη συνέντευξή της στο Business travel blog τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες- ενέργειες που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση των επιπτώσων της πανδημίας στα μέλη της ιταλικής ξενοδοχειακής αλυσίδας. Καινοτόμες δράσεις που είχαν ως αποτέλεσμα «τον Φεβρουάριο, το λειτουργικό αποτέλεσμα στο J.K. Place Roma, ήταν ανέλπιστα καλύτερο από το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, ενώ και το εστιατόριο με τη μισή ξενοδοχειακή πληρότητα σε σύγκριση με πέρυσι δούλεψε καλύτερα», αποκαλύπτει η κυρία Στρατή.

Παράλληλα, αναδεικνύει την ειλημμένη απόφαση της ιδιοκτησίας της J.K. Place να προσδώσει γυναικεία πνοή στη ξενοδοχειακή αλυσίδα, αναθέτοντας τη γενική διεύθυνση των ξενοδοχείων της σε γυναίκες. Και καταλήγει, «χαρτογραφώντας» τις νέες συνήθειες- προτιμήσεις των ταξιδιωτών της υφηλίου και δη των jet setters, ενώ με νόημα σημειώνει ότι οι ομοιότητες Ελλάδας και Ιταλίας στον τουριστικό- ξενοδοχειακό κλάδο υπερέχουν έναντι των διαφορών.

Η Ελληνίδα Sales & Marketing του deluxe ξενοδοχειακού ομίλου J.K. Place και γενική διευθύντρια του luxurious J.K. Place Roma, Μαρία Στρατή

Πότε σας έγινε η επαγγελματική πρόταση να αναλάβετε καθήκοντα Director Sales & Marketing στην deluxe ιταλική ξενοδοχειακή αλυσίδα J.K. Place; Ακολούθησε η πρόταση για την ανάληψη της γενικής διεύθυνσης του luxurious ξενοδοχείου J.K. Place Roma;

Η πρόταση για τη θέση της Sales & Marketing Director του Ομίλου, μού έγινε στο τέλος της περασμένης σέζον, όταν ακόμη ήμουν Γενική Διευθύντρια του J.K. Place Capri. Η ενασχόληση με την προώθηση του Ομίλου συνολικά ήταν κάτι που με ενδιέφερε, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο που σχεδιάζει την επέκτασή του και σε άλλους προορισμούς, εντός και εκτός ιταλικών συνόρων. Με το J.K. Place Roma να αποτελεί πλέον τη βάση μου, ήταν μάλλον αναπόφευκτο να αναλάβω και τη Γενική Διεύθυνση του ξενοδοχείου, ειδικά όταν συνειδητοποίησα πως εκτός του ότι είναι το πιο κομψό ξενοδοχείο της πόλης, έχει εξαιρετικές προοπτικές εξέλιξης σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Δεν ήταν τυχαία ο αγαπημένος μου προορισμός κάθε φορά που επέστρεφα στην Αιώνια Πόλη, μετά την πενταετή μου παραμονή εδώ προ 20ετίας.

Αυτό που οραματίστηκα στο Κάπρι είναι ένα brand με εκλεκτούς πελάτες οι οποίοι θα ταξιδεύουν από το ένα ξενοδοχείο της αλυσίδας στο άλλο έχοντας ειδικά προνόμια στη λογική ενός Private Members Club. Άλλωστε το J.K. Place είναι ακριβώς αυτό: ένα brand πολυτελείας που απευθύνεται σε expert travelers οι οποίοι έχουν ταξιδέψει παντού, και αυτό που πραγματικά εκτιμούν είναι η αίσθηση της άνεσης και της ιδιωτικότητας. Η αίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα ζεστό πολυτελές σπίτι όπου είναι απόλυτα ήρεμοι, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν ένα διακριτικό και προσεκτικό service.

Η αγάπη για τη δουλειά της, ο επαγγελματισμός, η ευγένειά της εκτιμώνται και αναγνωρίζονται και από τους Ιταλούς δημοσιογράφους. Με τον Nicola Santini

Οι επιτυχίες που είχαν ως αποτέλεσμα να δεχτεί την αξιολόγη επαγγελματική πρόταση από την ιδιοκτησία της J.K. Place

Ποιες ήταν οι σημαντικότερες σας επιτυχίες ως γενική διευθύντρια του deluxe J.K. Place Capri που είχαν σαν αποτέλεσμα να σας απευθύνει η ιδιοκτησία της J.K. Place μέσα σε έναν μόλις χρόνο συνεργασίας σας, την άκρως αξιόλογη επαγγελματική πρόταση να αναλάβετε τόσο τη γενική διεύθυνση του J.K. Place Roma όσο και Director Sales & Marketing του ομίλου J.K. Place;

Όταν πέρυσι τον Ιούνιο αποδέχθηκα την πρόταση για το Κάπρι, τόσο εγώ όσο φυσικά και οι ιδιοκτήτες του δεν είχαμε ιδέα τι να περιμένουμε από τη σεζόν που θα ακολουθούσε. Το ξενοδοχείο ήταν ήδη οργανωμένο από τον διευθυντή που ήταν εκεί τα τελευταία 5 χρόνια, και τελικά όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά παρά την πανδημία. Εδώ οφείλω να αναφέρω πως το Κάπρι είναι ένας jet set προορισμός που μετά και τη φετινή μου εμπειρία μού απέδειξε πως ό,τι και να συμβαίνει θα πηγαίνει πάντα καλά.

Μπορεί να έλειπαν οι Αμερικανοί που αποτελούν μία από τις βασικές αγορές, αλλά αντισταθμίστηκαν από τους υψηλού βεληνεκούς Ευρωπαίους που επισκέφθηκαν το νησί με τα ιδιωτικά αεροπλάνα τους, βρήκαν διαθεσιμότητα που σε κανονικές περιόδους δεν θα υπήρχε, έμειναν ευχαριστημένοι και παρέτειναν τη διαμονή τους. Ας πούμε ότι το Κάπρι ήταν ο καλύτερος και ο πιο ομαλός τρόπος ώστε να γνωρίσω την εταιρεία, να κατανοήσω σε βάθος τη φιλοσοφία του brand J.K. Place και η εξέλιξή μου μέσα σε αυτό να με οδηγήσει στη Ρώμη, την οποία αγαπώ πολύ. Έπειτα από 10 χρονιά σε νησιά, η αλήθεια είναι ότι ήθελα να επιστρέψω στους ρυθμούς της πόλης, και η Ρώμη ήταν πάντα η αγαπημένη μου. Ήθελα να συμμετάσχω στην προώθηση του brand, προέκυψε ταυτόχρονα το άνοιγμα της θέσης στη Ρώμη και οι ιδιοκτήτες μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία.

«Τον Φεβρουάριο, το λειτουργικό αποτέλεσμα του J.K. Place Roma ήταν ανέλπιστα καλύτερο από το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, ενώ και το εστιατόριο με τη μισή ξενοδοχειακή πληρότητα, σε σύγκριση με πέρυσι δούλεψε καλύτερα»

Στην επικοινωνία μας για να κανονίσουμε τα της συνέντευξής σας στο Business Τravel blog, μου μεταφέρατε με παρόπονο ότι τα πηγαίνατε τόσο καλά στα νέα σας καθήκοντα ως γενική διευθύντρια του J.K. Place Roma αλλά δυστυχώς επέρχεται lockdown στην Ιταλία λόγω έξαρσης της πανδημίας. Μπορείτε να γίνετε αναλυτική αποσαφηνίζοντας τι εννοούσατε λέγοντας ότι τα πηγαίνατε καλά στη νέα σας θέση;

Από τον Ιανουάριο, όταν το ξενοδοχείο άνοιξε ξανά μετά τις γιορτές- οπότε και είχε κλείσει για λίγες μέρες λόγω κόκκινης ζώνης-, μέχρι και την προηγουμένη εβδομάδα (μέσα Μαρτίου 2021) που αναγκαστήκαμε να κλείσουμε και πάλι λόγω της τρέχουσας κατάστασης, η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε πολύ καλά, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής. Τον Φεβρουάριο, το λειτουργικό αποτέλεσμα ήταν ανέλπιστα καλύτερο από το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, ενώ και το εστιατόριο με τη μισή ξενοδοχειακή πληρότητα σε σύγκριση με πέρυσι δούλεψε καλύτερα.

Οι πρωτοποριακές πρωτοβουλίες και δράσεις για την επίτευξη των καλών αποτελεσμάτων

Αυτό ήταν αποτέλεσμα διαφόρων ενεργειών όπως για παράδειγμα το πακέτο ‘Stay & Dine’ με τη διαμονή να περιλαμβάνει και δείπνο, το ‘Discover J.K. Roma’ όπου κάθε κράτηση συνοδευόταν από upgrade σε ανώτερο τύπο δωμάτιου, τη live jazz βραδιά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τη γιορτή για την Ημέρα της Γυναίκας, το pop up spa που μεταφέραμε για μία εβδομάδα στη Ρώμη από το Κάπρι και τα κυριακάτικα brunch που ήταν αφιερωμένα στις γαστρονομικές παραδόσεις διαφόρων περιοχών της Ιταλίας. ‘Ετσι, το ξενοδοχείο δεν κρατήθηκε απλά ζωντανό, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες στα αποτελέσματά του. Σημαντικό ρόλο στην απόδοση του revenue των τελευταίων μηνών διαδραμάτισαν και κάποιες φωτογραφίσεις μόδας όπως για παράδειγμα εκείνη της Tods.

Ακόμα και για την περασμένη εβδομάδα, όταν ακόμη δεν γνωρίζαμε ότι το ξενοδοχείο θα κλείσει, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ύπνου στις 19/03 είχαμε δημιουργήσει ένα πακέτο επτά ημερών, στο οποίο κάθε κράτηση δωματίου περιελάμβανε yoga session και consultation για καλύτερη ποιότητα ύπνου, ενώ όσοι επέλεγαν σουίτα για τη διαμονή τους θα απολάμβαναν χαλαρωτική θεραπεία με αρωματικά έλαια, ειδικό μενού για όλη την εβδομάδα και βραδιά άρπας! Φυσικά και απογοητεύτηκα όταν αναγκάστηκα να τα ακυρώσω όλα, μαζί και τα αφιερώματα του ιταλικού Τύπου που με μεγάλο ενθουσιασμό μοιράζονται τις δραστηριότητές μου από τον Οκτώβριο που βρίσκομαι εδώ, ωστόσο ετοιμάζω ήδη το επόμενο project.

Το άνοιγμα του ξενοδοχείου στις 06/04, αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα, θα φέρει μια νέα δραστηριότητα που με έχει ενθουσιάσει και θέλω να παρέχω στους επισκέπτες μας: το archeorunning, πρωινό τρέξιμο σε συνδυασμό με sightseeing στη Ρώμη. Το J.K. Place Roma δεν έχει γυμναστήριο επομένως σκέφτηκα πως μια δραστηριότητα σαν αυτή θα καλύψει και την ανάγκη για άσκηση, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει διαφορετικές διαδρομές με αξιοθέατα που θα σου συστήνει η αθλήτρια-ξεναγός! Επιπλέον, τον Μάΐο του τρέχοντος έτους θα φέρω το εστιατόριο Casa Tua του J.K. Place Paris στη Ρώμη, στο J.K. Place Roma.

Η ασίγαστη αγάπη και το αδιάλειπτο μεράκι της για τη δουλειά της

Ποιες είναι οι πρώτες σας σκέψεις σας σκεπτόμενη το τι έχετε μέχρι στιγμής καταφέρει στην τουριστική αγορά της Ιταλίας;

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αρκετό διάστημα εδώ ώστε να έχω καταφέρει πολλά στην τουριστική αγορά της Ιταλίας. Προσπαθώ όμως σταθερά και αμείωτα να παρακολουθώ τους ρυθμούς της αγοράς, τους περιορισμούς της χώρας και να προσαρμόζω την επικοινωνιακή πολιτική του Ομίλου αναλόγως, ώστε να είναι βιώσιμες και λειτουργικές όλες οι μονάδες του σε αυτές τις συνθήκες. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι τώρα δουλεύουμε με Ιταλούς και Ευρωπαίους αντί για Αμερικανούς και Αυστραλούς. Είναι μια τεράστια ευκαιρία επένδυσης ενέργειας για προβολή και προώθηση σε διαφορετικές αγορές.

Πριν από λίγες ημέρες συμμετείχα στο Ευρωπαϊκό Show Room της Leading Hotels of the World παρουσιάζοντας τα ξενοδοχεία του Ομίλου με κορυφαίους Ευρωπαίους πράκτορες. Τώρα ετοιμάζω μια ξεχωριστή παρουσίαση για να αποσταλεί σε όλα τα γραφεία που συμμετείχαν στη λογική newsletter, ενώ ταυτόχρονα ανανεώνω το website. Τον Ιανουάριο έγινε μια εκπληκτική φωτογράφιση στο J.K. Place Roma με τον Χρήστο Δράζο με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Στόχος μου είναι να αξιοποιήσω αυτή την περίοδο για την ανανέωση της εικόνας του ξενοδοχείου και του Ομίλου, πάντα σε συνεργασία με τους άλλους διευθυντές και τους ιδιοκτήτες των J.K. Places.

Γυναικεία πνοή στον πολυτελή ξενοδοχειακό όμιλο J.K. Place

Σε δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο έγιναν αφιερώματα σε εσάς σχετικά με την ανάληψη της γενικής διεύθυνσης του J.K. Place Roma, με εκτενή αναφορά στην πλούσια επαγγελματική σας σταδριοδρομία κ.λ.π., ενώ υπήρχαν και διθυραμβικά σχόλια για την απόφαση της J.K. Place να προσδώσει γυναικεία πνοή στη ξενοδοχειακή αλυσίδα, αναθέτοντας τη γενική διεύθυνση των ξενοδοχείων της σε γυναίκες.

Τοποθετούνται σε διευθυντικές θέσεις στον τουριστικό- ξενοδοχειακό κλάδο της Ιταλίας γυναίκες;

Δύο από τα τρία ξενοδοχεία του Ομίλου έχουν επικεφαλής γυναίκες και έχουμε την απόλυτη υποστήριξη των ιδιοκτητών. Η ιδιοκτήτρια του J.K. Place Capri είναι επίσης γυναίκα, ενώ ο σύζυγός της και βασικός μέτοχος του J.K. Place Roma ανοίγει μια νέα αλυσίδα με τέσσερα ξενοδοχεία στη Ρώμη, τα δύο εκ των οποίων έχουν γυναίκες στη θέση της Γενικής Διεύθυνσης. Δεν μπορώ παρά να είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συνεργάζομαι με εξίσου ικανές και δυναμικές εκπροσώπους του φύλου μου, ειδικά σε ένα κλάδο που είναι κατά βάση ανδροκρατούμενος.

«Οι ομοιότητες Ελλάδας και Ιταλίας στον τουριστικό- ξενοδοχειακό κλάδο υπερέχουν των διαφορών»

Ποιες είναι οι διαφορές και οι ομο.ιότητες που παρατηρείτε στον τουριστικό-ξενοδοχειακό κλάδο μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας;

Για να είμαι ειλικρινής οι ομοιότητες είναι μάλλον περισσότερες από τις διαφορές. Συμμετέχουμε σε αντίστοιχες εκθέσεις, στοχεύουμε στις ίδιες αγορές -ειδικά τώρα με την πανδημία που τα κριτήρια έχουν αλλάξει-, υιοθετούμε τα ίδια μέτρα ασφάλειας για τους επισκέπτες μας. Η μόνη διαφορά είναι ότι η Ιταλία ήταν και παραμένει μια από τις χαρακτηριστικές ευρωπαϊκές χώρες και έχει άμεση διασύνδεση με τα υπόλοιπα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου. Η Ιταλία είναι εύκολα προσβάσιμη ακόμα και οδικώς, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς και σε αυτές τις συνθήκες διατηρεί ένα κύμα σταθερών επισκεπτών. Η Ελλάδα από την άλλη έχει τη δυναμική των νησιών που πάντα την περίοδο του καλοκαιριού είναι στο πλάνο των περισσότερων ταξιδιωτών. Πρόκειται για γειτονικές χώρες με αρκετά κοινά στοιχεία μεσογειακής κουλτούρας και διαχείρισης των καταστάσεων. Επομένω, οι ομοιότητες υπερέχουν των διαφορών.

Οι νέες συνήθειες- προτιμήσεις των πελατών στα ξενοδοχεία της J.K. Place

Ποιες εκτιμάτε ότι είναι οι νέες- λόγω της πανδημίας του COVID-19-συνήθειεςπροτιμήσεις των ταξιδιωτών της υφηλίου που επιλέγουν για τις διακοπές τους ξενοδοχεία της J.K. Place;

Θεωρώ δεδομένο ότι οι συνήθειες των ταξιδιωτών διεθνώς θα διαφοροποιηθούν, με την ασφάλεια να αναδεικνύεται σε απόλυτη προτεραιότητα. Ειδικά σε ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων όπως τα J.K. Places ο πήχης θα είναι ακόμα πιο υψηλός, καθώς οι επισκέπτες θα επιλέγουν περισσότερο τα ξενοδοχεία που ούτως ή άλλως εμπιστεύονται και που γνωρίζουν ότι τα μέτρα θα τηρούνται στο ακέραιο, χωρίς εξαιρέσεις.

Ο συχνός καθαρισμός και η απολύμανση αποτελούν ήδη καθημερινότητα στα J.K. Places και φυσικά είναι από τα προαπαιτούμενα των επισκεπτών. Από εκεί και πέρα η διαφορά βρίσκεται στις λεπτομέρειες, όπως στη σωστή χρήση μάσκας, στη διατήρηση των αποστάσεων, στη χρήση της τεχνολογίας όπου είναι εφικτό με στόχο την ανέπαφη ενημέρωση και εξυπηρέτηση σε θέματα υπηρεσιών και συναλλαγών, όπως και στις αλλαγές στο κομμάτι του F&B, για παράδειγμα, με την απόλυτη επικράτηση της a la carte λογικής.

Να σημειωθεί ότι οι εξαιρετικές φωτογραφίες του Χρήστου Δράζου και του βοηθού του Δημήτρη Χαχλα που «συνόδεψαν» την εκπληκτική συνέντευξη της κυρίας Μαρίας Στρατή παραχωρήθηκαν κατά αποκλειστικότητα στο Business Travel blog.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.