«LIKE MICHAEL JACKSON… BUT JUST MIKE!»

Τα φώτα σβήνουν και στη σκηνή αχνοφαίνεται μια ανθρώπινη φιγούρα. Με το που ξεκινά να ακούγεται το δημοφιλές σε όλη την υφήλιο τραγούδι Smooth Criminal του βασιλιά της ποπ Michael Jackson, η ανθρώπινη φιγούρα αρχίζει να κουνά διάφορα μέρη του σώματός της πλήρως εναρμονισμένα με το ρυθμό της μουσικής. Τα φώτα ανάβουν και «φωτίζουν» τη σκηνή. Έκθαμβοι οι θεατές αντικρίζουμε έναν άντρα που μοιάζει πολύ τόσο εμφανισιακά όσο και ενδυματολογικά στον Michael Jackson. Παρόλο που από το μυαλό ορισμένων μας περνάει η σκέψη ότι θα πρόκειται για μια ακόμα πρόχειρη απομίμηση του βασιλιά της ποπ, εντούτοις ο entertainment manager του κρητικού ξενοδοχείου Georgioupolis Resort Aquapark & Spa Marwen Mike Sellemi πανηγυρικά θα μας διαψεύσει. Η χορευτική του ικανότητα αποδεικνύεται ότι είναι όχι μόνο δεινή, τέλεια, αλλά τόσο ίδια με αυτή για την οποία ξεχώριζε ο βασιλιάς της ποπ.

Τα τινάγματα στη λεκάνη, οι αιφνίδιες και τόσο γρήγορες περιστροφές, το moonwalk που εκτελεί μοναδικά καθώς παρόλο που θεωρείς ότι κινείται προς τα προς, εντούτοις ο Mike κινείται προς τα πίσω, η αψεγάδιαστη τεχνική του να σχηματίζει με το σώμα του γωνία άνω των 60 μοιρών μένοντας όρθιος, οι χαρακτηριστικές έντονες κινήσεις των χεριών και εναλλαγής του βλέμματος… μας καθηλώνουν. Για αυτό άλλωστε το λόγο οι επευφημίες και τα χειροκροτήματα που εισπράττει από τους θεατές είναι πολλά τόσο κατά τη διάρκεια της παράστασης όσο και στο τέλος της. Ο ίδιος δεν μένει αμέτοχος αλλά μέσω μικροφώνου επικοινωνεί με το κοινό και το ευχαριστεί εναλλάσσοντας ταχύτατα τα γερμανικά, με τα αγγλικά, τα ελληνικά (λόγω εθνικότητας της πλειονότητα των πελατών του Georgioupolis Resort Aquapark & Spa) που είναι μόνο τρεις από συνολικά επτά ξένες γλώσσες τις οποίες μιλά άπταιστα!

Σίγουρα μεγαλύτερης έντασης ήταν οι επιδοκιμασίες που δεχόταν όταν εκτελούσε πριν από ορισμένα έτη, την παράσταση αλά Michael Jackson σε τουριστικά θέρετρα στις Μπαχάμες, στη Δομικανική Δημοκρατία και στην Τυνησία από όπου έλκει τη καταγωγή του. Και τούτο διότι όπως εξηγεί ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Business Travel blog «τα ξενοδοχεία Atlantis Bahamas, Fiesta Bavaro στη Δομικανική Δημοκρατία και Allegro Resort στη χώρα καταγωγής μου ήταν πολύ μεγάλης δυναμικότητας με πελάτες προερχόμενους από ευρωπαϊκές χώρες, την Αμερική κλπ. Το σόου παρακολουθούσαν περισσότεροι από 3000-4000 θεατές ανάλογα με το ξενοδοχείο και επειδή γνώριζαν την αδυναμία και αγάπη που τρέφω προς τον Michael Jackson, περίμεναν εναγωνίως τη συγκεκριμένη παράσταση».

Προκειμένου το σόου να είναι πραγματικά ανεπανάληπτο, για την ακρίβεια φαντασμαγορικό οι επισκέπτες του ξενοδοχείου Fiesta Bavaro στη Δομικανική Δημοκρατία έβλεπαν τον Michael Jackson, δηλαδή τον Mike να αποβιβάζεται από ένα ελικόπτερο στην ανάλογη εγκατάσταση που υπήρχε δίπλα στη σκηνή και να ξεκινά η παράσταση με επευφημίες ξέφρενης χαράς και ασυγκράτητου ενθουσιασμού. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα παρακολουθούσαν τον Michael Jackson πάνω στη σκηνή!

Πέραν τούτου και λόγω ακριβώς της δημοφιλίας του στην Τυνησία, οργανώθηκε μια ειδική παράσταση στον τόπο καταγωγής του την οποία παρακολούθησε ο τότε πρόεδρος της χώρας Μπεν Αλί με τον 5χρονο γιο του. Ο Mike με τη συνοδεία ανδρών που ήταν ανάλογα ντυμένοι προκειμένου να παραπέμπουν σε σωματοφύλακες του βασιλιά της ποπ, έφτασαν στο χώρο της συναυλίας με βάρκες αποσπώντας τα αυθόρμητα και διαρκή χειροκροτήματα του κόσμου.

Κάποια από τα έξοδα που συνεπάγονται αυτά τα φαντασμαγορικά σόου, τα κατάβαλλε ο ίδιος καθώς όπως εξηγεί χαρακτηριστικά « θέλω να κάνω πάντα τη διαφορά και να προσφέρω ποιότητα στη ψυχαγωγία του κόσμου. Όσο παράξενο και εάν ακούγεται, τη δουλειά μου που είναι η ψυχαγωγία του κόσμου, των πελατών δηλαδή του ξενοδοχείου την κάνω με την καρδιά μου και πάντα δίνω το 100% του εαυτού μου σε αυτό». Και με νόημα συμπληρώνει ότι «είναι γεγονός ότι από τη δουλειά μου δεν βγάζω πολλά χρήματα αλλά οι θετικές αντιδράσεις που βλέπω στα πρόσωπα των θεατών της παράστασης είναι η καλύτερη ανταμοιβή μου».

25 χρόνια επιτυχημένης σταδιοδρομίας στην παγκόσμια αγορά του animation των ξενοδοχείων

Η ενασχόλησή του με τη διασκέδαση, ψυχαγωγία του κόσμου ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 15 ετών στο ξενοδοχείο Lanoria στην Τυνησία όπου και εργάστηκε για μια σεζόν. Γνωρίζοντας τους κατάλληλους ανθρώπους και έχοντας ενηλικιωθεί, πηγαίνει στις Μπαχάμες όπου και γίνεται επαγγελματίας χορευτής, αποτελώντας μέλος πολυπληθούς ομάδας ψυχαγωγίας των επισκεπτών στο ξενοδοχείο Atlantis το οποίο λειτουργούσε όλο το χρόνο. Μετά το πέρας δύο ετών, και σε ηλικία 20 χρόνων αποδέχεται πρόταση για να εργαστεί ως team leader στον τομέα της διασκέδασης των πελατών του ξενοδοχείου Fiesta Bavaro στη Δομικανική Δημοκρατία. «Ασκούσα το management στην πολυπληθή ομάδα του entertainment και με 4000 θεατές εκτελούσα shows όπως αλά Michael Jackson, John Travolta, με ήρωες από την Disney όπως ο Αλαντίν κλπ.», τονίζει σχετικά ο Marwen Mike Sellemi. Δουλεύοντας όλο το χρόνο για 4 συναπτά έτη στο συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα, αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του, στην Τυνησία αποτελώντας τον leader πολυπληθούς ομάδας animation στο ξενοδοχείο Allegro Resort. Διαπιστώνοντας την απήχηση που έχει το επάγγελμα του ανιματέρ στην αφρικανική χώρα, αποφασίζει να συστήνει τη δική του animation εταιρία. «Έλαβα την απόφαση αυτή γιατί ο ξενοδόχος στην επιχείρηση του οποίου εργαζόμουν, ήθελε να είμαι ο leader του animation και για τα 3 ξενοδοχειακά του συγκροτήματα. Σκεφτόμενος ότι είναι καλύτερο εγώ να βρίσκω τους κατάλληλους ανιματέρ που θα πλαισιώνουν τα σόου και τις παραστάσεις και βλέποντας τη ραγδαία ζήτηση του επαγγέλματος, αποφάσισα να ιδρύσω τη δική μου ανάλογου αντικειμένου εταιρία. Η εταιρία πήγαινε πολύ καλά και αριθμούσε από 70 έως 100 υπαλλήλους- ανιματέρ. Η οικονομική όμως κρίση που ξέσπασε στην Τυνησία το 2007 και είχε σαν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να μην μας πληρώνουν τα ξενοδοχεία, οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρίας. Κατέβαλλα τις οφειλόμενες αμοιβές στους συνεργάτες μου και μέσε σε ένα χρόνο έχασα τα πάντα», λέει χωρίς να κρύβει τη στεναχώριά του για αυτήν την εξέλιξη ο Μike.

Η φιλική ατμόσφαιρα και το κλίμα εμπιστοσύνης και σεβασμού στα Harpin Hotels

Μετά από τη δυσχερή αυτή εξέλιξη, αποφασίζει να κάνει ένα διάλλειμα από τη δουλειά και προκειμένου να αποφασίζει ποιο θα είναι το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, αποδέχεται επαγγελματική πρόταση να εργαστεί ως δάσκαλος zumba στη Γερμανία. Βλέποντας όμως μια αγγελία στο διαδίκτυο όπου αναζητούσαν chief ανιματέρ στο ροδίτικο ξενοδοχείο Blue Sea κάνει αίτηση και του απαντούν θετικά. «Αποφάσισα ότι θα ξεκινήσω ξανά από το μηδέν και για αυτό αποφάσισα το 2009 να εργαστώ και να ζήσω στη Ρόδο. Στο νησί των ιπποτών που μοιάζει με την Τυνησία, δημιούργησα οικογένεια και για αυτό αποφάσισα να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα που τη θεωρώ την πιο όμορφη χώρα του κόσμου». Η απόφαση να συστήσει εκ νέου την εταιρία animation δεν του βγαίνει μεσούσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδας. Ο επόμενος επαγγελματικός σταθμός είναι στο κρητικό πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Creta Maris από όπου αποσπά από επιτελικά στελέχη του ξενοδοχείου τον τίτλο «του καλύτερου από ποτέ ανιματέρ». Εδώ και δύο χρόνια ασκεί καθήκοντα entertainment manager στο ξενοδοχείο Georgioupolis Resort Aquapark & Spa της αλυσίδας Harpin Hotels. «Η φιλική ατμόσφαιρα που καλλιεργούν οι ιδιοκτήτες της Harpin Hotels με τους εργαζόμενους, το κλίμα εμπιστοσύνης και απόλυτου σεβασμού που υπάρχει μεταξύ μας είναι πραγματικό μοναδικό», επισημαίνει ο Marwen Mike Sellemi. Και με νόημα συμπληρώνει ότι «η σταθερότητα που επιδιώκω στη δουλειά μου, να ασχολούμαι δηλαδή συνεχώς στο ίδιο ξενοδοχείο έχει «δέσει» αρμονικά με τα Haprin Hotels».

Ο ανιματέρ δημιουργεί και «πουλά» όνειρα στους επισκέπτες του ξενοδοχείου

Με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει στο χώρο του animation επί 25 συναπτά έτη, πιστεύει ακράδαντα ότι ο εν λόγω τομέας είναι όχι μόνο σημαντικός αλλά απαραίτητος για ένα ξενοδοχείο και δη οικογενειακό. «Με τη διασκέδαση που παρέχουμε στους επισκέπτες, δημιουργούμε ατμόσφαιρα και τους καλούμε, μέσω των διάφορων παραστάσεών μας, να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους και να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν ποιοτικά», εξηγεί σχετικά ο Mike. Για τους λόγους άλλωστε αυτούς ο ανιματέρ καλείται πάντα να χαμογελά, να μιλά με τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και να παίζει με τα παιδιά τους. «Θα πρέπει κάθε μέρα να είσαι σε πολύ καλή διάθεση για να μπορέσεις να δημιουργήσεις και να «πουλήσεις», μέσω των σόου σου, όνειρα προς τους πελάτες σου. Έτσι και επειδή ο κόσμος καταλαβαίνει, εάν δεν απολαμβάνεις αυτή τη δουλειά τότε να μην την κάνεις», συστήνει κατηγορηματικά ο Μike.

Σύσταση και λειτουργία ελληνικών σχολών animation

Πέραν τούτων, θεωρεί ότι το επίπεδο του entertnaiment στα ελληνικά ξενοδοχεία δεν είναι καλό. Και τούτο διότι «ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του animation παγκοσμίως συνάπτουν συνεργασίες με ελληνικά ξενοδοχεία, με συνέπεια το προσωπικό, οι ανιματέρ της ομάδας να προέρχονται από ξένα κράτη και όχι από την Ελλάδα», αποσαφηνίζει. Και δράττοντας την ευκαιρία τονίζει ότι «θα πρέπει να δοθούν κίνητρα από το ελληνικό κράτος ώστε να δημιουργηθούν ελληνικές εταιρίες animation, καθώς αυτή τη δουλειά θα πρέπει να τη μάθεις, ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσεις να «μεταδώσεις» την ελληνική κουλτούρα μέσα από τις παραστάσεις στους θεατές του».

Με τη λειτουργία ελληνικών σχολών animation, θα μπορέσουν, σύμφωνα με τον Mike, να βρουν επαγγελματική απασχόληση οι νέοι ηλικίας 19 έως 24 ετών το καλοκαίρι παράλληλα με της ενδεχομένως άλλης κατεύθυνσης σπουδές τους. Ταυτόχρονα, θα αποκτήσουν επαφή, γνώσεις και εμπειρία από διάφορες ξένες γλώσσες τις οποίες μιλούν οι επισκέπτες στη ξενοδοχειακή μονάδα που θα κληθούν να αναλάβουν το animation.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.