ΡΕΚΟΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-6,7 ΕΚΑΤ. ΑΤΟΜΑ

Περισσότεροι κατά 16,9% Ρώσοι τουρίστες επέλεξαν το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου της τρέχουσας χρονιάς την Τουρκία για τις διακοπές τους, σε σχέση με το 2018. Ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον καίριο δείκτη του αριθμού των Ρώσων ταξιδιωτών που επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο διάστημα τη γειτονική με την Ελλάδα χώρα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας 6.7 εκατομμύρια Ρώσοι προτίμησαν την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου του φετινού έτους να περάσουν τις διακοπές τους στην Τουρκία.
Συνολικά, 40,7 εκατομμύρια ξένους τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, ποσοστό που είναι 14,3% υψηλότερο από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Οι Ρώσοι διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στον καίριο δείκτη του εισερχόμενου τουρισμού στην Τουρκία. Ακολουθούν, οι Γερμανοί (4,6 εκατομμύρια), οι Βρετανοί (2,4 εκατομμύρια), οι Βούλγαροι (2,3 εκατομμύρια) και οι Ιρανοί (1,8 εκατομμύρια).
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής της Τουρκίας, τα εισοδήματα της χώρας από τον τουρισμό το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 22% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο  και διαμορφώθηκαν στα 14,31 δισ. Δολάρια, εκ των οποίων το 82,1% διαμορφωνόταν από τους ξένους τουρίστες, το 17,9% από τους Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι ο κόστος ενός τουρίστα στην Τουρκία ήταν κατά μέσο όρο $ 649.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, το 2018 η χώρα έλκυσε  39.468.492 αλλοδαπούς. Την πρώτη θέση κατέκτησαν οι Ρώσοι (5.986.184), στη δεύτερη οι Γερμανοί (4.489.071) και στην τρίτη θέση οι Βούλγαροι  (2.412.045)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.