Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ: «ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, «EYE» ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ»

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media η δραστήρια πρόεδρος του ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου αναφέρθηκε διεξοδικά στη νέα κινηματογραφική ταινία «Eye», αγγλικής παραγωγής που θεωρείται πρωτοποριακή στο είδος της καθώς αποτελεί την πρώτη ταινία που θα γυριστεί στην Ελλάδα βασιζόμενη στο μοντέλο του “sustainable filming”το οποίο προωθεί οικολογικά μηνύματα. Η ταινία τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ «με ιδιαίτερη προσοχή και επίβλεψη ως προς τις αρχές της «βιώσιμης» παραγωγής από εμένα την ίδια προσωπικά ως πιλότο, με στόχο την υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά η κυρία Γκερέκου.

Αναλυτικά και όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η πρόεδρος του ΕΟΤ:

«Η αγάπη μου για τον κινηματογράφο αποτελεί για έμενα μια μακροχρόνια σχέση !!
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και στηρίζω από την αρχή το εγχείρημα αυτό, το όποιο και πρότεινα στην κυρία Μερόπη Υδραίου, δήμαρχο του δήμου Κέρκυρας ανεπιφύλακτα ,τη δημιουργία της πρώτης ταινίας, με σεβασμό στο περιβάλλον στο μαγικό νησί μας την Κέρκυρα, και την ευχαριστώ ιδιαίτερα για την στήριξη της ,καθώς καλώ και τους υπόλοιπους δημάρχους να πράξουν το ίδιο.

Θεωρώ απαραίτητο πλέον οι νέοι παραγωγοί κινηματογραφικών ταινιών να καταφέρνουν να προχωρήσουν προς μια βιομηχανία ταινιών που είναι πιο βιώσιμη με σεβασμό, προς το οικοσύστημα των τόπων όπου δραστηριοποιείται.
Αυτές οι μικρές μεθοδευμένες κινήσεις, αποτελούν την αρχή ενός οικολογικού μετασχηματισμού της κινηματογραφικής βιομηχανίας, η οποία θα πρέπει να οδηγείται και στις πολύ μεγάλες παράγωγες, καθώς αυτές έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στο περιβάλλον.

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα, όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλους τομείς, έχει καταστεί βασικό ζήτημα και σε αυτόν τον τομέα του πολιτισμού.
Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος τρόπος καθώς η κάθε παραγωγική διαδικασία έχει μεγάλη επίδραση στο χώρο όπου λαμβάνει χώρα η χρήση των μεταφορών, η κατασκευή σκηνικών, ο φωτισμός, η τροφοδοσία και η παροχή νερού.
Για να μην αναφέρουμε τις εκατοντάδες ανθρώπων που για εβδομάδες ή ακόμα και μήνες περπατούν πάνω σε φυσικά τοπία.

Για να σας δώσω μια ιδέα, μόνο στο Λονδίνο υπολογίζεται ότι η οπτικοακουστική βιομηχανία παράγει την ίδια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα με μια πόλη με 20.000 κατοίκους.
Επιπλέον, όχι μόνο καταναλώνει τεράστια ποσότητα πόρων, αλλά παράγουν και απόβλητα: περίπου το 95% του υλικού που χρησιμοποιείται σε μια παραγωγή συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια.

«Η βιομηχανία οπτικοακουστικών μέσων είναι ιδιαίτερα καταναλωτική με μεγάλο αντίκτυπο στους φυσικούς πόρους που τους χρησιμοποιεί πολύ και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Η ταινία τελείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ με ιδιαίτερη προσοχή και επίβλεψη ως προς τις αρχές της «βιώσιμης» παραγωγής από εμένα την ίδια προσωπικά ως πιλότο, με στόχο την υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών σε όλη την Ελλάδα!»

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συντελεστών της νέας κινηματογραφικής ταινίας “Eye” με τη Δήμαρχο Κέρκυρας κυρίας Μερόπης Υδραίου, παρουσία και του Αντιδήμαρχου Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα.

Η Δήμαρχος δήλωσε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την νέα τάση της κινηματογραφικής βιομηχανίας που έχει ως γνώμονα την προώθηση οικολογικού χαρακτήρα προσεγγίσεις. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να παρέχει, εκ μέρους του Δήμου, κάθε δυνατή υλικοτεχνική υποστήριξη για την επιτυχή διεξαγωγή των γυρισμάτων.

Στην συνάντηση, συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας, ο οποίος αντάλλαξε απόψεις με τους συντελεστές της παραγωγής σχετικά με την παροχή γενικών διευκολύνσεων στα μέλη των κινηματογραφικών συνεργείων. Ο κ. Βαρούχας τόνισε επίσης ότι η προώθηση της Κέρκυρας ως ιδανικό και αξιόπιστο κινηματογραφικό προορισμό μέσω συνεργειών με τους εμπλεκόμενους στην κινηματογραφική κοινότητα, αποτελεί μέρος του νέου στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού του Δήμου.

Εκ μέρους των συντελεστών της παραγωγής, παρευρέθηκαν στην συνάντηση η  σκηνοθέτης της κινηματογραφικής ταινίας Daphnie Schmon, η παραγωγός Melany Dicks καθώς και ο  Κώστας Ραφτόπουλος ο οποίος ήταν και συμπαραγωγός της αγγλικής τηλεοπτικής σειράς The Durrell’s που με μεγάλη επιτυχία γυρίστηκε στο νησί των Φαιάκων.

Τα γυρίσματα της «Eye» θα πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα από τις 3 Απριλίου έως και τις 2 Μαΐου.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.