ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ: «Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΒΑΙΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ»

Στη δήλωση αυτή προβαίνει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Business Travel blog o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρητικής ξενοδοχειακής αλυσίδας Harpin Hotels Κ. Χρήστος Πενθερουδάκης.

Η αναφορά του μόνο στις δύο αυτές χώρες- με τη γερμανική να αποτελεί μία από τις παραδοσιακές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό και την ολλανδική να καταγράφει τα τελευταία τρία χρόνια συνεχή ανοδική πορεία, «σπάζοντας» το 2019 το φράγμα του ενός εκατομμυρίου Ολλανδών επισκεπτών στη χώρα μας- δεν είναι τυχαία. Η εικόνα ίσως περιέχει: πίνακας και εσωτερικός χώροςΚαι τούτο διότι τις δύο ξενοδοχειακές μονάδες της αλυσίδας Harpin Hotels, το deluxe Georgioupolis Resort Aqua Park & Spa και το τεσσάρων αστέρων Happy Days Hotel που εδρεύουν και λειτουργούν στη μαγευτική τοποθεσία της Γεωργιούπολης του  Δήμου Αποκορώνου, επιλέγουν για τις διακοπές τους στην Κρήτη ως επί των πλείστων Γερμανοί και Ολλανδοί τουρίστες βάσει των συμφωνιών με tour operators.Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Ωστόσο και όπως σπεύδει να επισημάνει ο κ. Πενθερουδάκης «λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα στοιχεία της Haprin Hotels όσο και τις απόψεις συναδέλφων ξενοδόχων στην περιοχή μας, η ζήτηση για τεσσάρων αστέρων ξενοδοχεία καταγράφεται ελαφρώς ενισχυμένη φέτος, σε σχέση με πέρυσι. Αντιθέτως, μειωμένη ζήτηση παρατηρείται για τις πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες».Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Καταλυτικό ρόλο στη μείωση αυτή διαδραματίζει μεταξύ άλλων «το ακριβό κόστος λειτουργίας των ξενοδοχείων, η υψηλή φορολόγηση, το εργατικό κόστος κλπ. με αποτέλεσμα οι ελληνικές πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες να είναι ακριβότερες κατά μέσο όρο 40%-50% σε σχέση με τα αντίστοιχης κατηγορίας ξενοδοχεία της Τουρκίας. Παρόλο που κόστος διαμονής στα τεσσάρων αστέρων ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας μας δεν είναι τόσο υψηλό για τους ξένους τουρίστες σε σύγκριση με τις ανάλογης εμβέλειας μονάδες στη γειτονική χώρα και ξεκινά από 5%-10%, εντούτοις δεν παύει να κρίνεται ως ακριβό», τονίζει χωρίς περιστροφές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Harpin Hotels.Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι η κρητική ξενοδοχειακή αλυσίδα ακολούθησε τη χρονιά του 2019 τις τάσεις της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς. «Η Harpin Hotels παρουσίασε το 2019 μικρή μείωση στον τζίρο και στην πληρότητά της καθώς μετά την πολύ καλή πορεία των προκρατήσεων έως τις αρχές Μαρτίου, καταγράφηκε στασιμότητα στις κρατήσεις τους επόμενους μήνες της περασμένης χρονιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά.Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Καλή τουριστική χρονιά το 2020 για την Κρήτη

Απαντώντας στο καίριο ερώτημα το πώς θα διαμορφωθεί η τουριστική κίνηση τόσο στην Harpin Hotels όσο και στην Κρήτη τη φετινή τουριστική χρονιά, δεν κρύβει την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις της τρέχουσας σεζόν. «Η πορεία των προκρατήσεων βαίνει μέχρι στιγμής  ικανοποιητική και εστιάζοντας την προσοχή μας, για την ακρίβεια ενσωματώνοντας στη δράση μας τα θετικά των τουριστικών ετών 2018 και 2019, εκτιμώ ότι το 2020 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά για την Harpin Hotels και για την Κρήτη», δηλώνει αισιόδοξα.

 

Το 2021 θα λειτουργήσει το τρίτο μέλος της Harpin Hotels, το deluxe Georgioupolis Suites

Παρόλο που είναι χαμηλών τόνων, αποφεύγοντας συνειδητά τα φώτα της δημοσιότητας, εντούτοις δεν παραλείπει να αναφερθεί στο νέο, τρίτο κατά σειρά, μέλος της Haprin Hotels.

«Το νέο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα που φέρει τη διακριτική ονομασία Georgioupolis Suites, εδρεύει, όπως εύγλωττα προδιαθέτει η επωνυμία του, στην περιοχή της  Γεωργιούπολης του Δήμου Αποκορώνου και αποτελείται από 104 σουίτες αντίστοιχα. Θα διαθέτει μεταξύ άλλων 100 delxuxe σουίτες, 4 προεδρικές σουίτες, υδάτινο πάρκο με 8 νεροτσουλήθρες (5 μεγάλες και 3 μικρότερες), καλύπτοντας τις τάσεις και ανάγκες της διεθνούς ταξιδιωτικής κοινότητας κλπ.».

Θα λειτουργεί ως half board και platinum all inclusive με εξαιρετικά ποιοτικές παροχές και άκρως προσεγμένες υπηρεσίες», αποκαλύπτει ο κ. Πενθερουδάκης.

Χωρίς να θέλει να σημειώσει το κόστος της εν λόγω επένδυσης, καθώς αυτό μεταβάλλεται λόγω επιδίωξης της Harpin Hotels να προσδώσει στο Georgiopoulis Suites τις τελευταίας λέξης τεχνολογία σε αυτό και το κυριότερο να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της διεθνούς ταξιδιωτικής κοινότητας, συμπληρώνει ότι το νέο ξενοδοχείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2021.

Οι εργασίες κατασκευής τους είχαν ξεκινήσει την χειμερινή περίοδο του 2019-2020, θα σταματήσουν τον Απρίλιο, λόγω λειτουργίας των άλλων ξενοδοχείων και θα αποπερατωθούν το χειμώνα του 2021. Το Georgioupolis Suites έχει συνάψει στρατηγική συμφωνία με τον γερμανό tour operator Schauinsland Reisen (SLR) τον οποίο αντιπροσωπεύει στην Κρήτη ο ισχυρός ταξιδιωτικός οργανισμός Cretan Holidays.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στη συνεργασία με το Cretan Holidays, η Harpin Hotels συμμετείχε τη χειμερινή περίοδο 2019-2020 για τρίτη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη το οποίο με καινοτόμες πρωτοβουλίες και άοκνες προσπάθειες επιδιώκει να αναπτύξει ο δυνατός κρητικός ταξιδιωτικός οργανισμός.Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο κ. Πενθερουδάκης θαρρετά δηλώνει την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή της Harpin Hotels στο εν λόγω πρόγραμμα «το οποίο πηγαίνει πολύ καλά και μεταξύ άλλων τονώνει την τοπική οικονομία».Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Την τρίτη χρονιά συμμετοχής στη δράση ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη- με την υπογραφή του Cretan Holidays- διέμειναν στο Georgioupolis Resort Aqua Park & Spa συνταξιούχοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως ενδεικτικά η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, σκανδιναβικά κράτη κ.ά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, φύση, νερό και υπαίθριες δραστηριότητες

Ικανοποίηση για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου και για τον ΒΟΑΚ

Πέραν τούτων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Harpin Hotels επιδοκιμάζει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για τη λειτουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Για την ακρίβεια και όπως επισημαίνει «θα είναι προς όφελος όλων όσων δραστηριοποιούμαστε στην τουριστική αγορά της Κρήτης και όχι μόνο και θα εξυπηρετεί όλο το νησί μας. Θα είναι ασφαλές, θα τηρεί διεθνείς κανόνες και δεν παρατηρείται μεταξύ άλλων το φαινόμενο της χρήσης αεροδιαδρόμου δίπλα στη θάλασσα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα».Αποτέλεσμα εικόνας για Αεροδρόμιο Καστέλι

Έχοντας όμως γίνει δείκτης των παραπόνων που εκφράζουν οι πελάτες της Harpin Hotels για την πολύωρη μετακίνηση και μεταφορά τους από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου, κρίνει ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. «Με την προκήρυξη του διαγωνισμού το 2021, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί η Κρήτη θα αποκτήσει επιτέλους τον οδικό άξονα της αξίζει. Έτσι δεν θα γινόμαστε γνώστες δυσάρεστων συμβάντων, ενώ θα μειωθεί και ο χρόνος μετακίνησης τόσο για εμάς που ζούμε στην Κρήτη όσο και για όλους όσους επιλέγουν για τις διακοπές τους το πανέμορφο νησί μας».

 

One response to “ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ: «Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΒΑΙΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ»

  1. Παράθεμα: Georgioupolis Suites: Ανοίγει το 2021 νέο 5άστερο στη Γεωργιούπολη Χανίων από τη Harpin Hotels - etravelnews.gr·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.