HOSPITALITY AMBASSADEURS: Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑ ΚΑΙ ΔΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ

Με ασίγαστο μεράκι, άσβεστη αγάπη, ακαταπόνητη διάθεση, πολύ δουλειά και πολύτιμη τεχνογνωσία η εδώ και καιρό- όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Business Travel blog- πρωτοπόρα ιδέα τους μετουσιώθηκε, πριν από λίγες μέρες σε πράξη.

Συγκεκριμένα και από τις 15η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ξεκίνησε την ενεργό του δράση στην ανάδειξη των καλών πρακτικών του συνολικού εύρους της ελληνικής φιλοξενίας ο ιστότοπος https://hospitalityambassadeurs.com, με ιθύνοντες νόες της ρηξικέλευθης αυτής πρωτοβουλίας την Αναστασία Ιωάννου, τη Δήμητρα Δολιανίτη και τον Κώστα Κωβαίο. Τρεις επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού, με την καθεμία και τον καθένα τους να έχει και να συνεχίζει να διαγράφει, από το δικό της-του μετερίζι τη δική της-του αξιόλογη πορεία στον άκρως εξωγενή κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Η F& B Manager Αναστασία Ιωάννου, η Hotel Guest Relations Specialist Δήμητρα Δολιανίτη και ο chef Κώστας Κωβαίος συνένωσαν τις δυνάμεις τους, την εμπειρία, την τεχνογνωσία  και για την αγάπη τους για τον ελληνικό τουρισμό και δημιούργησαν το Hospitality Amabassadeurs. Στοχεύοντας όπως λέει με μια φωνή ο ομάδα του Hospitality Ambassadeurs «στην ανάδειξη των κορυφαίων πρακτικών customer service και experience σε όλο το εύρος του ελληνικού τουρισμού, δίνοντας όμως έμφαση στα πρόσωπα, στους ανθρώπους που συμμετέχουν, εργάζονται στην ελληνική φιλοξενία καθορίζουν τις εξελίξεις της και αποτελούν τον πρεσβευτή της τόσο στην Ελλάδα όσο και το κυριότερο στο εξωτερικό. Η επιλογή του τίτλου που φέρει ο ιστότοπος δεν έγινε τυχαία, αλλά συνειδητά. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τους Hospitality Ambassadeurs, τους Έλληνες πρεσβευτές και στη διεθνή αγορά».

Η ομάδα των Hospitality Ambassadeurs δεν αποτελεί επί ουδενί ένα τύπου club. «Απευθυνόμαστε σε όλους τους ανθρώπους – από τα ξενοδοχεία, τις τουριστικές επιχειρήσεις, τον επισιτισμό, τον πρωτογενή τομέα κλπ.- που προάγουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν και μέσω αυτής της συλλογικής προσπάθειας στοχεύουμε στο να αναδείξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους που με το δική τους πρωτοβουλία, το έργο κ.ά. συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της ελληνικής φιλοξενίας. Μια προβολή που δεν είχαν, μέχρι τώρα, την ευκαιρία να τύχουν, όπως πρέπει και δικαιωματικά τους αξίζει», υπογραμμίζει με νόημα σύσσωμη η ομάδα του Hospitality Ambassadeurs.

Η ανάδειξη εξάλλου των προσώπων αυτών αλλά και των εταιριών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και συμμετέχουν στην αλυσίδα του ελληνικού τουρισμού είναι ένας από τους βασικούς λόγους που παρακίνησε τους τρεις ιθύνοντες νόες να προχωρήσουν στην ανάπτυξη της συνέργειας, στη δημιουργία και λειτουργία του Hospitality Ambassadeurs.

Photo credits: Hospitality Ambassadeurs

Οι άλλοι δύο λόγοι συνίστανται «πρώτον στο ότι θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν επαρκή sites των οποίων οι συντάκτες τους να είναι άνθρωποι και ενεργά μέλη του ελληνικού τουρισμού και ο τρίτος λόγος έγκειται στο ότι θέλουμε να μεταφέρουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη τεχνογνωσία που έχουμε συλλέξει από τα 20 και πλέον έτη της αδιάλειπτης δράσης και εργασίας μας στον ελληνικό τουρισμό», δηλώνουν ξεκάθαρα και οι τρεις τους.

Photo credits: Hospitaity Ambassadeurs

Σε ότι αφορά στον τομέα ευθύνης τους στην ανάδειξη των Ελλήνων Πρεσβευτών , των Hospitality Ambassadeurs από διάφορους κλάδους της ελληνικής φιλοξενίας:

  • Η Αναστασία Ιωάννου φέρει την ευθύνη για την προβολή των οίνων, της μπύρας, των πρακτικών καλύτερης εξυπηρέτησης (customer service) που βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη (customer experience)
  • Η Δήμητρα Δολιανίτη έχει αναλάβει την ανάδειξη των ξενοδοχείων και των ελληνικών προορισμών και
  • Ο Κώστας Κωβαίος είναι υπεύθυνος για την ευρύτατη γνωστοποίηση- ενημέρωση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό του πλούτου του ελληνικού γαστρονομικού τομέα (chefs, εστιατόρια, ελληνικά προϊόντα)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.