ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ: «ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ «ΠΑΓΩΣΑΝ», ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΑΥΞΗΣΗ 10%, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2017»

 

Τη θετική αυτή εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό τη φετινή τουριστική χρονιά αναδεικνύει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Business Travel blog ο γενικός διευθυντής του Yalos Tours κ. Χρήστος Παναρέτου ο οποίος και σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «από τα μέσα Ιουλίου της τρέχουσας χρονιάς, για την ακρίβεια από τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο οποίο, όπως είναι γνωστό, νικήτρια αναδείχθηκε η Γαλλία, παρατηρήθηκε στασιμότητα, «μούδιασμα» στις κρατήσεις των Γάλλων τουριστών προς τη χώρα μας». Μια εξέλιξη που ήρθε σε πλήρη αντιδιαστολή με τις εκτιμήσεις των δραστηριοποιούμενων, με τον εισερχόμενο στην Ελλάδα γαλλικό τουρισμό, επιχειρηματιών. «Μετά από την κατάκτηση του Μουντιάλ, αναμέναμε μάταια, όπως αποδείχθηκε, ότι θα παρατηρηθεί έκρηξη του αριθμού των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα», δεν διστάζει να παραδεχτεί ο κ. Παναρέτου.

Ωστόσο, η απώλεια αυτή αντισταθμίστηκε από τις πολύ καλές αποδόσεις των Γάλλων τουριστών στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο της τρέχουσας χρονιάς. Και τούτο διότι όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του Yalos Tours «η επισκεψιμότητα των Γάλλων ταξιδιωτών στη χώρα μας μεταφέρθηκε και κορυφώθηκε το πρώτο δίμηνο του φετινού φθινοπώρου». Και με νόημα συμπληρώνει ότι «η γαλλική αποτελεί μία από τις σταθερές για τον ελληνικό τουρισμό αγορές και τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και οι Γάλλοι ταξιδιώτες αγαπούν την Ελλάδα, λατρεύουν τον πολιτισμό, την ιστορία, τους προορισμούς, την κουζίνα της χώρας μας».

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα www.yalostours.net που συμβάλλει τα μέγιστα στην άμεση επαφή και επικοινωνία των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων με τα ελληνικά ξενοδοχεία

Έχοντας ιδίαν γνώση και αντίληψη για την αγάπη που τρέφουν οι Γάλλοι ταξιδιώτες για την Ελλάδα, το Yalos Tours που δραστηριοποιείται επί 25 συναπτά έτη στην ελληνική τουριστική αγορά και θεωρείται σπεσιαλίστας στην παροχή εξατομικευμένων και εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τους γαλλόφωνους τουρίστες στην Ελλάδα- με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να διαθέτουν ένα αξιόλογο ποσό για το σκοπό αυτό- το ελληνικό τουριστικό γραφείο έθεσε, πριν από λίγους μήνες, σε λειτουργία την πρωτοποριακή πλατφόρμα www.yalostours.net.

Για την ακρίβεια και όπως σχετικά αποκαλύπτει στο Business Travel blog ο κ. Παναρέτου «τον Σεπτέμβριο της τρέχουσας χρονιάς πραγματοποιήθηκε, μετά από πολύ σκέψη, κόπο και δουλειά μηνών, η επίσημη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.yalostours.net. Επιδιώκοντας όχι μόνο να μην μείνουμε πίσω από τις εξελίξεις αλλά να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και το κυριότερο να προσαρμοστούμε άμεσα και κατάλληλα στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών, δημιουργήσαμε την, με ελληνική ταυτότητα, πλατφόρμα www.yalostours.net προκειμένου να υπάρξει άμεση επαφή και επικοινωνία των γαλλόφωνων τουριστικών γραφείων με τα ελληνικά ξενοδοχεία. Με τις αναλυτικές περιγραφές περίπου 2000 ελληνικών ξενοδοχείων και λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις των πελατών τους, τα γαλλόφωνα τουριστικά γραφεία με ένα κλικ πραγματοποιούν κράτηση σε πραγματικό χρόνο στο προτιμητέο κατάλυμα του ενδιαφερόμενου επισκέπτη. Μια κράτηση η οποία διοχετεύεται κατευθείαν στα ηλεκτρονικά συστήματα τόσο τα δικά μας όσο και του ξενοδοχείου. Με άλλα λόγια, επενδύοντας το Yalos Tours στη νέα τεχνολογία, υπάρχει ένας δίαυλος άμεσης επικοινωνίας και απάντησης μεταξύ των εν δυνάμει γαλλόφωνων τουριστών στην Ελλάδα, των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις αγορές με τα ελληνικά ξενοδοχεία της διαδικτυακής μας πλατφόρμας».

Μέσω της www.yalostours.net διοχετεύτηκαν τη φετινή χρονιά κρατήσεις στα διαδικτυακά συστήματα του ελληνικού τουριστικού γραφείου αλλά και όπως τονίζει ο κ. Παναρέτου «δυναμική παρουσία με αξιόλογο αριθμό κρατήσεων θα έχουμε από το 2019».

Η συνεργασία του Thomas Cook Γαλλίας με το Yalos Tours για τις a la carte υπηρεσίες του προς τους γαλλόφωνους τουρίστες στην Ελλάδα

Αντίστοιχης μακροπρόθεσμης εμβέλειας θα είναι και τα αποτελέσματα της συνεργασίας που έχει συνάψει το Yalos Tours με τον Thomas Cook Γαλλίας. Μιας συνεργασίας που είχε προ μηνών αποκαλύψει το Business Travel blog  και εστιάζεται αποκλειστικά και μόνο στη παροχή a la carte υπηρεσιών προς τους Γάλλους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Του λόγου το αληθές για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της εν λόγω συνεργασίας επιβεβαιώνει ο γενικός διευθυντής του Yalos Tours αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η συμφωνία μετουσιώθηκε σε πράξη από το Μάιο της φετινής χρονιάς καθώς απαιτούνταν χρόνος προκειμένου να μας θέσουν στην πλατφόρμα τους. Η σεζόν είχε ήδη ξεκινήσει και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας (75%) που πραγματοποιείται το διάστημα Φεβρουαρίου- Μαΐου εκάστης σεζόν, είχε περάσει. Απαιτούνται τουλάχιστον 2-3 έτη προκειμένου να μας γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι Γάλλοι ταξιδιώτες του Thomas Cook Γαλλίας και να προτιμήσουν τις a la carte υπηρεσίες του Yalos Tours».

Οι εξατομικευμένες και ξεχωριστές a la carte υπηρεσίες του Yalos Tours

Δράττοντας την ευκαιρία ξεκαθαρίζει ότι «δεν μας ενδιαφέρει και ούτε κυνηγάμε, αγγίζουμε και ασχολούμαστε με το μαζικό τουρισμό. Οι πελάτες μας είναι Γαλλόφωνοι ταξιδιώτες που επιζητούν να γνωρίσουν την Ελλάδα, έχοντας πλήρως εξατομικευμένες υπηρεσίες για τις οποίες και διαθέτουν ένα σεβαστό ποσό από τον ετήσιο προϋπολογισμό τους». 

Στις a la carte υπηρεσίες του Yalos Tours φέτος μυήθηκαν μεταξύ άλλων, όπως αποκαλύπτει ο κ. Παναρέτου :

α) 17 επιχειρηματίες που συγκαταλέγονται στην αφρόκρεμα του επιχειρείν στη Γαλλία. Διέμειναν μαζί με τις συζύγους τους στην Αθήνα, επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους, φημισμένα εστιατόρια και χώρους αναψυχής, ενώ παράλληλα είχαν επαφές με πρόσωπα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας. Παράλληλα, το Yalos Tours τους εξασφάλισε μονοήμερη εκδρομή στη Σαντορίνη όπου πέραν από το μαγευτικό και όχι μόνο τοπίο του κυκλαδίτικου νησιού, γνώρισαν την τοπική κουζίνα επισκεπτόμενοι μια απλή πλην γνωστή σε άριστους γνώστες της γευσιγνωσίας, ταβέρνα με καθαρές και αυθεντικές γεύσεις. Η αυθεντικότητα των γεύσεων, της φιλοξενίας κλπ. τους άφησε, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Yalos Tours, τις καλύτερες εντυπώσεις και

β) 30 Γάλλοι ταξιδιώτες που είχαν προσκαλέσει στο ταξίδι τους στην Ελλάδα τον Γάλλο φιλόσοφο, παιδαγωγό, πρώην υπουργό Παιδείας της Γαλλίας και φιλέλληνα κ. Luc Ferry. Ο κ. Ferry που έχει συγγράψει πλειάδα βιβλίων – και δη παιδικά- σχετικά με το αντικείμενο ασχολιών του τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 45 γλώσσες- μεταξύ των οποίων και η ελληνική- είναι λάτρης της Ελλάδας και του πολιτισμού της.

Στο τελευταίο του μάλιστα βιβλίο για την ελληνική μυθολογία, τα κείμενα συνοδεύονται από σκίτσα προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και να κερδίσουν την αναγνωσιμότητα αλλά και την κατανόηση από τους παιδικούς του αναγνώστες. Στην κατανόηση των αρχών, της κουλτούρας κλπ. που είχαν υιοθετήσει οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και στο πώς αυτή συνδέεται με τη σημερινή εποχή μυούσε κάθε βράδυ στη διάλεξή του ο κ. Luc Ferry τους 30 συμπατριώτες του- Γάλλους τουρίστες στη χώρα μας. Μια διάλεξη που επικεντρωνόταν και στην ελληνική τοποθεσία που θα επισκεπτόντουσαν την επόμενη μέρα οι Γάλλοι ταξιδιώτες.

Το καθιερωμένο ετήσιο fam trip Γάλλων τουριστικών πρακτόρων της Selectour του Yalos Tours στη Θεσσαλονίκη

Με τη λήξη κάθε τουριστικής σεζόν το Yalos Tours πραγματοποιεί εδώ και μερικά χρόνια fam trip Γάλλων τουριστικών πρακτόρων στη χώρα μας. Σε συνεργασία με την Aegean Airlines και με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το fam trip Γάλλων τουριστικών πρακτόρων του ταξιδιωτικού ομίλου Selectour πραγματοποιήθηκε φέτος 16-18 Νοεμβρίου στη νύμφη του Θερμαϊκού. «Λαμβάνοντας υπόψη τον αξιόλογο αριθμό πτήσεων που πραγματοποιούνται από αεροπορικές εταιρίες και συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το Παρίσι, αποφασίσαμε να λανσάρουμε και να προβάλλουμε ως ιδανικό προορισμό για city break τη σαγηνευτική βορειοελλαδική πόλη στους τουριστικούς πράκτορες της Selectour», αποσαφηνίζει ο κ. Παναρέτου. Και συμπληρώνει ότι «οι συμμετέχοντες στο fam trip τουριστικοί πράκτορες αποκόμισαν ιδίαν γνώση και αντίληψη για την πληθώρα των αξιοθέατων, των τουριστικών διαδρομών, των γεύσεων, των δρόμων του κρασιού, των παραλιών με τη ψιλή άμμο και τη μεγάλη παραλία κλπ. που διαθέτει η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα περάσουν αυτό το μήνυμα και στους συμπατριώτες συναδέλφους τους».

Γαλλία: Τα «κίτρινα γιλέκα» δεν είναι ικανοποιημένα με την κυβέρνηση

Ανησυχία για τα «κίτρινα γιλέκα»

Πέραν τούτων και λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες πολιτικοοικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που «τρέχουν» το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία, ο κ. Παναρέτου δεν κρύβει την ανησυχία του για τις συνεχώς διογκούμενες κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων». Το περασμένο Σάββατο ήταν το τέταρτο κατά σειρά Σάββατο που σημειώθηκαν μεγάλες κινητοποιήσεις και αναταραχές σε ολόκληρη τη Γαλλία από τη μεσαία, εργατική τάξη, τους μαθητές κλπ. για τα συνεχώς συρρικνωμένα, σύμφωνα με τους ίδιους, εισοδήματά τους. Λόγω των εξελίξεων αυτών καταγράφονται ήδη δυσμενείς επιπτώσεις στον εισερχόμενο στη Γαλλία τουρισμό και το μέγα ζητούμενο είναι το πώς οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν το εξερχόμενο γαλλικό τουρισμό.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Για πρώτη φορά ο θίασος της Κομεντί Φρανσαίζ στην Επίδαυρο

Ανεξαρτήτως των εξελίξεων αυτών, το επίσημο πρόγραμμα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου περιλαμβάνει για το καλοκαίρι του 2019, την παράσταση Ηλέκτρα και Ορέστης του Ευριπίδη. Επί δύο ημέρες ο πιο παλιός εν ενεργεία στον κόσμο θίασος της Κομεντί Φρανσαίζ θα παίξει για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, υπό τη σκηνοθεσία του διάσημου Βέλγου σκηνοθέτη Ίβο βαν Χόβε.

Image result for Ίβο βαν ΧόβεΝα σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες παραστάσεις θα μεταδίδονται ζωντανά από γαλλικά μέσα ενημέρωσης στην ευρωπαϊκή χώρα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προβολή και μάλιστα ανέξοδη της Ελλάδας!

Διείσδυση του Yalos Tours και στην Κύπρο

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το Yalos Tours ξεκίνησε από τη σεζόν του 2018 με αργά μεν σταθερά δε βήματα να προτείνει στους γαλλόφωνους τουρίστες ως προορισμό των διακοπών τους και την Κύπρο, τον τόπο καταγωγής τους κ. Παναρέτου.

Ο γαλλικός εισερχόμενος στην Ελλάδα τουρισμός σε αριθμούς

Ο εισερχόμενος τουρισμός από τη Γαλλία εμφανίζει, σύμφωνα με τα στοιχεία του INSETE του ΣΕΤΕ, αυξητική τάση από το 2005 (με εξαίρεση τα έτη 2008: -8,2%, 2010: -9,8%, 2012: -15,0% και 2016: -13,7%) φθάνοντας το 2017 τις 1.420 χιλ. αφίξεις (2 η υψηλότερη τιμή μετά το 2014: 1.463 χιλ.) με μερίδιο αγοράς 5,2% όταν το 2005 οι αφίξεις ήταν 753 χιλ. και μερίδιο 5,2% (+88,5%).

Σύμφωνα με στοιχεία του UNWTO 2016, η Ελλάδα αποτελεί τον 7 ο πιο δημοφιλή προορισμό για εξερχόμενα ταξίδια από τη Γαλλία (Outlook 2018«Οι προοπτικές του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2018»), ενώ οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα σύμφωνα με την ΤτΕ 2017 είναι: το Νότιο Αιγαίο, η Κρήτη και η Αττική. Αναφορικά με τις διανυκτερεύσεις των τουριστών από τη Γαλλία, το 2017 καταγράφηκαν 12.268 χιλ. με μερίδιο αγοράς 5,8%, όταν το 2005 είχαν καταγραφεί 7.728 χιλ. και μερίδιο αγοράς 5,0% (+58,7).

Οι εισπράξεις από τη Γαλλία το 2017 άγγιξαν τα € 994 εκ. με μερίδιο αγοράς 7,0% όταν το 2005 το σύνολο των εισπράξεων ήταν € 617 εκ. και μερίδιο αγοράς 5,4% (+61,0%).. Τέλος, η αγορά της Γαλλίας καταγράφει ρεκόρ αφίξεων και εσόδων το 2015, ενώ οι διανυκτερεύσεις καταγράφουν την 2η υψηλότερη τιμή (14.411 χιλ.) μετά το 2014 (14.501 χιλ.). Το 2016, καταγράφεται πτώση των βασικών μεγεθών από την αγορά της Γαλλίας εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσων που σημειώθηκαν τα τέλη του 2015 και το 2016, ενώ το 2017 τα βασικά μεγέθη αρχίζουν να ανακάμπτουν.

Η Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη (ΜΚΔ) για την αγορά της Γαλλίας το 2017 ανέρχεται στα € 700 (έναντι € 820 το 2005, -14,6%), υψηλότερη κατά +34,0% από την ΜΚΔ που καταγράφεται στο σύνολο της χώρας (€ 522). Η ΜΚΔ για την αγορά της Γαλλίας εμφανίζει διακυμάνσεις από έτος σε έτος με πτωτική όμως τάση, με την υψηλότερη τιμή να καταγράφεται το 2008 (€ 861) και την χαμηλότερη το 2016 (€ 676). Η Μέση Δαπάνη ανά Διανυκτέρευση για την αγορά της Γαλλίας ανέρχεται στα € 81 έναντι € 68 (19,7% υψηλότερη) που είναι στο σύνολο της χώρας, καταγράφοντας αύξηση +1,4% σε σύγκριση με το 2005 (€ 80). Η Δαπάνη ανά Διανυκτέρευση εμφανίζει διακυμάνσεις από έτος σε έτος, με οριακά αυξητική τάση (σε αντίθεση με την ΜΚΔ), με την υψηλότερη τιμή να καταγράφεται το 2008 (€ 85) και την χαμηλότερη το 2010 (€ 70). Αναφορικά με την Μέση Διάρκεια Παραμονής, οι τουρίστες από την Γαλλία διαμένουν κατά μέσο όρο στην Ελλάδα 8,6 ημέρες (12,0% υψηλότερα από τον μέσο όρο της χώρας που είναι 7,7 ημέρες). Η Μέση Διάρκεια Παραμονής για την αγορά της Γαλλίας εμφανίζει παρόμοια εικόνα με την ΜΚΔ με την υψηλότερη τιμή να καταγράφεται το 2010 (10,6 ημέρες) και την χαμηλότερη το 2017 (8,6 ημέρες). Όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομίας της Γαλλίας, σύμφωνα με την μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ Outlook 2018«Οι προοπτικές του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2018», αυτές είναι θετικές λόγω θετικής οικονομικής συγκυρίας (αύξηση του ΑΕΠ και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.