ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: «ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ»

Στην πολύτιμη τεχνογνωσία, την πολυετή εμπειρία, τη βαθιά του γνώση, στη συνεχή του ενημέρωση για τις εξελίξεις της πανδημίας του COVID-19 στη διεθνή τουριστική αγορά κ.ά. «μυεί» τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε όλο της φάσμα της τουριστικής αλυσίδας και όχι μόνο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sani- Ikos κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. Για την ακρίβεια αναφέρεται στη συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας για τη θέσπιση πρωτοκόλλων υγείας και λειτουργίας των ξενοδοχείων, ενώ επισημαίνει το πώς τόσο τα ετήσιας όσο και εποχιακής λειτουργίας ελληνικά ξενοδοχεία δύνανται προαιρετικά να μετατραπούν σε virus free ζώνες.

Τονίζοντας αρχικά στη χθεσινή αλλά και στη σημερινή του ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «για τα 12μηνης και εποχιακής ξενοδοχεία, η Ελληνική Κυβέρνηση συνεργάζεται επί του παρόντος με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας και του ιδιωτικού τομέα για την οριστικοποίηση και εφαρμογή πρωτοκόλλων υγείας και λειτουργίας παγκόσμιας κλάσης», δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι «στην ιδανική περίπτωση, τέτοια πρωτόκολλα σε επίπεδο ΕΕ θα πρέπει επίσης να θεσπιστούν σύντομα».

Ωστόσο και όπως υπογραμμίζει ο κ. Ανδρεάδης «πιστεύω ότι, για αυτή τη σεζόν, είναι επιτακτική ανάγκη τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα να επιλέξουν να επιτρέπουν την είσοδο και τη χρήση των εγκαταστάσεων τους μόνο σε πελάτες, επισκέπτες και προσωπικό που έχουν  πρόσφατο πιστοποιητικό αρνητικών αποτελεσμάτων του ιού και το οποίο πραγματοποίησαν κατά ανώτατο όριο πριν από 4 μέρες». Πέραν τούτου «τα ξενοδοχεία μπορούν να συνεργαστούν με πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια ώστε να δημιουργήσουν στην είσοδό τους μια γρήγορη εγκατάσταση για την πραγματοποίηση τεστ, χρονικής διάρκεια 5-10 λεπτών και κόστους15 €. Τα τεστ αυτά θα διατίθενται σε όσους επιθυμούν να επισκεφτούν, να διαμένουν κλπ. στο ξενοδοχείο αλλά δεν διαθέτουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό υγείας. Το κόστος του γρήγορου αυτού τεστ μπορεί είτε να καλυφθεί από το ξενοδοχείο είτε να αφαιρεθεί από την κατανάλωση που θα πραγματοποιήσει ο επισκέπτης, πελάτης μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου. Τέτοια τεστ θα είναι, έως τα τέλη Ιουνίου, ευρέως διαθέσιμα και περισσότερο από 97% ακριβή στα αποτελέσματά τους», αποκαλύπτει και συνάμα συστήνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sani- Ikos..

Έτσι, «και με τη μετατροπή, με τέτοιο τρόπο- και σε σημαντικό βαθμό βεβαιότητας- των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων σε virus free ζώνες (απαλλαγμένες από τον ιό) και πέρα από την εφαρμογή πρωτοκόλλων υγείας, είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε, κατά τη γνώμη μου, τη φετινή σεζόν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης.

Και καταλήγει, λέγοντας με νόημα ότι με την υιοθέτηση αυτής της διαδικασίας «θα προστατευθεί σε αποδεκτό βαθμό η υγεία των επισκεπτών, του προσωπικού, των τοπικών κοινοτήτων, θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, ενώ θα καλύψει τα ξενοδοχεία από πιθανές ευθύνες»


			

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.